Перейти до основного вмісту

Так може й на вибори не ходити?

За місяць до виборів нового українського парламенту в Кіровоградській області все стало на свої місця. Депутати, можна сказати, обрані.
www.gre4ka.info
Фактично, в усіх п’яти округах визначено тих, хто повинен перемогти на виборах. Можливо, це і не так погано, якби не одне «але». Між собою про розподіл місць у парламенті домовилися представники провладних політичних сил, екс-регіонали, місцеві та київські олігархи.
-    ОВО №100. Блок Петра Порошенка висунув кандидатів в чотирьох округах, адже по п’ятому йде діючий народний депутат Станіслав Березкін. А він, як відомо, має вагомі аргументи. Йому ж віддала депутатство і партія «Свобода» - не висунувши тут свого кандидата. Інші претенденти є малознаними і не можуть позмагатися з Березкіним ні в  грошових, ні в адмінресурсах.
-    ОВО №101. Тут ставка на депутата обласної ради, теж не бідного чоловіка Олега Голімбієвського (Блок Петра Порошенка). Округ відданий йому представниками інших політичних сил. Конкурентами тут будуть само висуванці – Юрій Литвин, Віталій Грушевський та Михайло Поплавський. На цьому окрузі буде йти реальна брудна боротьба за владу, адже кожен з претендентів володіє значним грошовим ресурсом.
-    ОВО №102. Ситуація схожа на 100 округ. Тільки округ віддали київському політику Олесю Довгому. Блок Петра Порошенка висунув абсолютно невідомого в регіоні кандидата Бондаря, Свобода – малопопулярного екс-губернатора Олександра Петіка. Батьківщина ж по всіх округах виставила непрохідних кандидатів. Альтернативою міг би бути представник Євромайдану Андрій Лаврусь, але навряд чи він зможе позмагатися з Олесем Довгим ресурсом і політтехнологіями. Адже останній вже два місяці засипає округ агітацією та подарунками зі свого фонду. Окрім того зумів зареєструвати  в ЦВК вже двох двійників свого основного конкурента – Віктора Бойка(самовисування)
-    ОВО №103. Тут ставка влади і олігархів на батька нардепа, екс-регіонала  Сергія Кузьменка – Анатолія Кузьменка. Його висунув Блок Петра Порошенка. Пробуватиме змагатись з ним місцеві політики і бізнесмени Дорофєєв та представник Батьківщини Віталій Журавський. Але у блока Петра 
Порошенка знайдуться аргументи для бізнесу. Окрім того, знову таки, ресурси у Кузьменків значно більші.
-   І, на кінець, ОВО №99. В цьому окрузі Блок Петра Порошенка намагається зберегти обличчя. Виставив не «грошовитого мішка», а головного лікаря онкодиспансера Костянтина Яриніча. Попередньо домовившсь з іншими політичними силами  про ту ж відсутність альтернативи. Єдиний конкурент, який попри всі скандали мав рейтинг в місті – Андрій Табалов, підозріло непередбачено знявся з виборів так і не вступивши в гру. Точніше, вступив в кампанію і витратив на зустрічі-білборди-листівки чималі кошти, але так і  не зареєструвався  ЦВК.
Є ще родина політиків-бізнесменів Онулів, яка висунула кандидатів по двом округам. Але для них аргументом може стати їхня політична приналежність до УДАРу, питання або-або. Партійність чи участь у виборах. Адже офіційно УДАР підтримав Петра Порошенка.
Ну і звичайно, у всіх «переможних» кандидатів у депутати є ще один аргумент. Новий голова ОДА Сергій Кузьменко, який мав підтримати усіх кандидатів(татка Кузьменка, лице партії Яриніча,  друзів-олігархів Березкіна, Голумбієвського і Довгого)  адмінресурсом.  Цей бізнесмен-політик фінансує Блок Петра Порошенка від початку створення на Кіровоградщині. Ймовірно, були й інші претенденти, але це напевне видався команді нового президента найменш «замараним». Хоча перед цим фінансував партію старого президента. Тут трохи «поламали хатки» майданівці, які активно виступили проти екс-антимайданівця Сергія Кузьменка і підняли скандал на всю Україну.

І тут виявилося реальне лице «нової влади», яка зрослася з не бідними представниками старої влади. На захист голови ОДА Сергія Кузьменка єдиним фронтом стали порошенківці і регіонали.
От так в Кіровоградській області команда нового Президента переуклала угоди з представниками і спонсорами старої влади і перенаправила фінансові потоки на власні потреби. І практично забезпечила результат виборів.
Леся Швець

Докладніше на сайті gre4ka.info

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод