Перейти до основного вмісту

Роздуми після пожежі

Висловити свою думку спонукала подія, яка відбулася 11 травня. Того дня, в обід, у квартирі відчули характерний запах горілої проводки. Перевіривши усі свої електричні прилади, зрозуміли, що з ними усе нормально.
Виявилося, що на площадці горить проводка і чорний, їдкий дим заслав уже третій поверх. На щастя, проводку вдалося загасити ще до приїзду пожежників. Вони допомогли повідкривати вікна та ліквідувати задимленість під’їзду. Після того, як небезпека пожежі минула, постало питання щодо відновлення електропостачання. До речі, електрика була у всіх квартирах. Вщент вигоріли тільки кабелі ТВ та інтернету. Але розподільчий щит теж горів, тому потрібно було його перевірити. І тут виникла проблема.


Вона полягала у відсутності контактного номеру телефону у мешканців під’їзду. Відсутній він був і на приміщенні, де перебуває ТОВ «ЯКР Комфорт», що обслуговує наш будинок. Додзвонитися до служби 1506 неможливо, тому що вигоріли кабелі стаціонарних телефонів у всьому під’їзді. Довелося турбувати першого заступника міського голови Сергія Філоненка.
Електрик зробив свою справу. За його версією пожежа відбулася через підпал вимикача світла на площадці. Це вже не перший випадок в місті.
Чому я про все це пишу? Поясню. Виявилися певні проблеми.
Перша. Вихідний день. Додзвонитися до чергових в ЖЕКах, як показала практика, досить важко. Думаю, що влада та обслуговуючі організації мають вирішити цю проблему.
Друга проблема. Найбільш вірогідна версія щодо пожежі – це загоряння вимикача, а, вірніше, його підпал. Отже, хтось зайшов у під’їзд та підпалив вимикач. Мотиви вчинку опустимо. На вході в під’їзд – залізні двері з кодовим замком, але… Мешканці мають звичку двері не закривати. Тож, заходь хто хоче. Цю проблему маємо вирішувати ми, мешканці будинків.
Третя проблема. В нашому під’їзді, як і в багатьох інших, но стінах прокладено багато кабелів. Прямо по стіні, не закриті. Саме вони горіли, чаділи та виділяли різкий неприємний запах. І це велика небезпека.
Проблеми, які я назвав, існують у багатьох будинках . Їх потрібно вирішувати заради нашої ж безпеки.

Вадим Степанець  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод