Перейти до основного вмісту

Про сесію міської ради від депутата


Завершилася чергова сесія міської ради. За всіма показниками вона мала бути тихою та спокійною, але… Напередодні відбулася сумна та трагічна подія. Помер Віталі Куцевич. Смерть наступила вночі та, можливо, внаслідок насильницької смерті.
Напередодні біля відділу поліції відбувся пікет та мітинг. На ньому громадські активісти та депутати від ВО «Свободи» вимагали відставки начальника відділу поліції Андрія Гулого. Там же вони заявили про те, що питання недовіри вони винесуть на сесію міськради.

Сесія міськради розпочалася з внесення до порядку денного додаткових питань. Потрібно визнати, що це порочна практика, але в деяких випадках, необхідна. Сьогодні внесли три питання. ВО «Свобода» внесла на розгляд звернення до Президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, начальника управління поліції України в Кіровоградській області щодо недовіри Андрію Гулому та відсторонення останнього від посади. Я наполіг на включення до порядку денного затвердження звіту контрольної комісії щодо «Калькулятора», пам’ятника Леніну та утилізації теплоходу «Крим». Управління економіки внесло питання щодо дозволу на виділення землі на розміщення котельні, що працює на альтернативному паливі, для опалення спорткомплексу. Депутати проголосували за.

Традиційно сесія розпочалася із звернень депутатів. Цього разу депутати переймалися забороною продажу риби, реконструкцією бульвару Молодіжний, створенням територіальної громади, жахливим станом мереж водопостачання тощо. В цьому ж розділі порядку денного розглянули звіт начальника відділу контролю за надходженням коштів. Офіційно відділу працює з 15 квітня. До цього готувалися документи щодо діяльності відділу. За цей час відбулася перевірка КП «Карат». Втім, депутати не задоволені роботою відділу.  

Із всіх розглянутих питань порядку денного, я хочу прокоментувати тільки ті, які я вважаю найбільш важливими. Так депутати внесли зміни до бюджету. Виділили гроші на оплату теплопостачання бюджетним установам, харчування в пришкільних таборах, на розрахунок за капремонт дороги на греблі. Крім того, виділили гроші на потреби управління освіти, зокрема, на оплату праці вчителям, на відрядження, повірку лічильників тощо. Депутати виділили 24000 грн на харчування дитини переселенців, яка не може вживати звичайну їжу.
Але резонансним мало стати питання звернення ВО «Свобода». Оголосила його депутат Веремеєнко. Нажаль текст звернення мені не надали, але основна його ідея – недовіра та відсторонення від посади Андрія Гулого. Далі відбулося обговорення. Свободівці  наполягали на тому, що поліція хотіла приховати злочин. Начальник поліції Андрій Гулий, якого запросили на сесію, повідомив, що поліція завела справи щодо смерті Куцевича та крадіжки в його квартирі, та провела відповідні дії. Втім, свободівці та громадські активісти наполягали та тому, що смерть Віталій Куцевич був вбитий. Начальник поліції у своїх висновках спирався на висновок судмедексперта. Як відомо, ще одну експертизу провели в обласному центрі. Офіційних результатів поки що немає. За повідомленням начальника поліції результи обласної експертизи, які він отримав телефоном, підтверджує висновки світловодського експерта. Чикаємо офіційних результатів. Відбулося голосування. Більшість депутатів не підтримало позицію ВО «Свободи».
Я під час голосування утримався. Поясню свою позицію. Читачі, які слідкують за сайтом, знають, що я ініціював та приймаю участь у зустрічах з керівництвом поліції. Вони проводяться регулярно уже протягом трьох місяців. На цих зустрічах ми обговорюємо багато питань, які пов’язані з діяльністю поліції та злочинністю в місті. За підсумків цих зустрічів, я прийшов до деяких висновків. Перший з них полягає в тому, що потрібно змінювати не керівників, а реформувати систему, створювати нову поліцію. Нарешті пора провести атестацію Світловодського відділу за участю представників громадськості. Інший висновок стосується громадського контролю за діяльністю поліції. Впевнений, що такий контроль надасть можливість покращити стан справ з розкриттям злочинів. Трете висновок – це необхідність реальної взаємодії міської влади, громадськості та поліції у попередженні злочинності. До речі, крок у реалізації цього напрямку депутати зробили на цій сесії. Ми прийняли Програму запобігання злочинності.
На сесії, нарешті, затвердили звіт контрольної комісії щодо демонтажу виробничих корпусів заводу «Калькулятор», демонтажу, передачі з УЖКГ і зникненню пам’ятника Леніну, здачі на металобрухт плаваючих засобів  СКЮМ. Про результати робот комісій згодом на сайті.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод