Перейти до основного вмісту

Влада розповіла про свою роботу


Міські засоби масової інформації почали уже відвикати від прямого спілкування з міським головою. Та ось, нарешті, відбулася чергова прес-конференція міського голови та його заступників.

Традиційно, на початку прес-конференції, Валентин Козярчук розповів про своє бачення ситуації в країні, місті, про досягнення та завдання влади. Як відомо, мер побував в Одесі, де проходила конференція асоціації міст України. Спілкування з колегами дало розуміння ситуації в країні та можливість в подальшому корегувати свої плани. Щодо ситуації в карїні, то, на думку більшості міських голів, держава хоче перекласти багато проблем на бюджети міст, але законодавчо ці питання поки що не пропрацьовані. Це ж стосується і безкоштовних пільгових перевезень та фінансування ПТУ.  
Міський голова відзначив прогрес у наповненні міського бюджету, зокрема, збору податків. Він знову закликав громадян міста під час здійснення покупок вимагати чеки. Тим самим спонукати підприємців до сплати податків. Цю тезу Валентин Козярчук повторив протягом зустрічі декілька раз.
Міський голова висловив незадоволення діями депутатів, які протягом двох сесій підряд прийняли малі ставки податку на нерухомість та на землю.
«А після цього вони (депутати) виходять на трибуну та роблять запити на вирішення яких потрібні гроші».
А ще міський голова висловився з того приводу, що місто, запрошуємо до об’єднання Власівку, а самі приймаємо ставку податку на землю у розмірі 1,2 %, проти  7% на Власівці.
Далі місткий голова висловив своє ставлення щодо перевірки управління освіти. Подібна перевірка уже була проведена в 2011 році. Тоді комісія викрила порушення у харчуванні в школах та в садочках. В цьому році комісія знову виявила багато порушень, як у харчуванні дітей в садочках, так і у виплаті преміальних методистам та бухгалтерам управління. Валентин Козярчук підтвердив, що до нього зверталися батьки з приводу того, що на сайті управління розміщений портрет Януковича, який повинний у розстрілі Небесної Сотні.
Актуальним є питання щодо адмінбудинку. Про цю проблему ми повідомляли на сайті. Міський голова продемонстрував документ, де було зазначено, що будинок належить міськвиконкому.
На останній сесії міської ради окремі депутати піднімали питання щодо ремонту ревівської амбулаторії. Міський голова повідомив, що перевірку розрахунків завершено. 259 тис грн перераховано виконавцю. Отже, ремонт скоро завершать.
Досить амбітні плани озвучив Валентин Козярчук в питанні благоустрою міста. Буде відремонтований фонтан на Дніпровському спуску. Крім того, планується його підсвітити. Не так круто, як у Вінниці, але підсвітять. Буде проведена реконструкція і бульвару Молодіжний (Карла Маркса). Там теж буде фонтан.
Мер повідомив про успіхи у ремонті доріг. Особисто я погоджуюся з тим, що успіх є. Дійсно, в результаті того, що роботи розпочалися ще в квітні, вони уже проведені на головних вулицях міста. Завершується ремонт вулиці Миру. Міський голова повідомив, що виконавець робіт фірма «Ефект» надає гарантію на три роки. Уде з кого спитати. Міський голова повідомив, що місто може отримати гроші на інші дороги. Підготовлено проектів на суму 90 млн грн.
Після цього мер надав слово заступнику з гуманітарних питань Ірині Щербині. Вона повідомила, що перевірку управління буде продовжено. Під час перевірки було виявлено багато порушень. 22 червня подана заява про злочин до відділу поліції і уже відкрите кримінальне провадження. Сайті буде слідкувати за подіями.


Заступник з комунальних питань Анна Нестеренко розповіла про головні проблеми та шляхи їх вирішення.  Серед них МАФи на бульварі Молодіжному. Залишилося прибрати два кіоска. Після цього буде реконструкція. Бульвар має стати обличчям міста з містами відпочинку, з фонтаном, навіть, взимку. МАФів на бульварі більше не буде.
Після трагедії на сміттєзвалищі під Львовом, ми, раптово, зрозуміли, що в країні є проблема з відходами. В Світловодську ця проблема існує давно. Зараз проводиться робота з його узаконення та впорядкування. Щодо нового сміттєзвалища, то влада схиляється до розробки старого.
В місті триває реформа ЖКГ. Уже створено десять ОСББ. Три з них уже зареєстровані. Анна закликала містян визначатися в цьому питанні.
На початку виступу секретаря міської ради Юрія Сапянова Валентин Козярчук повідомив, що він не дасть його в обіду та не дозволить зняти з посади. Сапянов розповів про роботу міської ради та про те, що саме депутати є ініціаторами перевірок управління освіти.
А далі були питання.
Чому депутати проголосували за низькі ставки податків?
Секретар міської ради відверто відповів на це питання. Управління економіки погано попрацювало та не змогло довести свою правоту.  
Які перспективи суду щодо законності розпорядження першого заступника мера про перевірку управління освіти, який має відбудеться 5 липня?
Міський голова повідомив, що він відмінив розпорядження заступника. Отже, предмету розгляду немає.
Що робиться для прозорості та відкритості тендерів, які проводить  УЖКГ?
Анна Нестеренко повідомила, що всі повідомлення про тендери друкуються в пресі. Кожен може контролювати цей процес. З вересня всі тендери будуть здійснюватися через систему ПРОЗОРО.
Яка доля ремонту тротуару від ринку Світанок до кафе «Юність»?
Анна Нестеренко повідомила, що проведені розрахунки вартості робіт. Підприємці, у яких є магазини в цьому районі, готові зробити свій вклад у відновлення тротуару. Зараз йдуть перемовини.
В чому причина скандалу з фірмою АйЕрЕс, який перегородив в’їзд до ринку?
Валентин Козярчук повідомив, що дійсно конфлікт був. Територія, де зараз розташована нова частина ринку, була  в оренді у фірми. Була досягнута домовленість, що фірма відмовляється від цієї ділянки та передає ККП. Втім, бувший директор ККП Білан документально все не оформив. Зараз проблема вирішена.
За якими критеріями були призначені Медведев та Долгій на посади директорів комунальних підприємств та чи був конкурс на посади?
Міський голова повідомив, що Юрія Медведева призначили на посаду, як досвідченого керівника. Довгого – для того, щоб він навів порядок в «Світловодському Гарлемі» - КП «Добробут».
На прес-конференції було піднято багато цікавих питань, про які варто писати. Слідкуйте надалі за нашим сайтом.
Вадим Степанець

.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод