Перейти до основного вмісту

Про що розповіла влада напередодні сесії міської ради


Відбулася анонсована прес-конференція міського голови. Традиційно участь у ній взяли заступники мера та секретар ради.   
Топ темою останнього місяця є ситуація навколо перевірки управління освіти. Саме з неї і почав Валентин Козярчук. Він нагадав, що в 2011 році уже була проведена перевірка управління освіти та показав звіт про перевірку. Тоді були виявлені суттєві порушення в роботі управління. Комісія, за результатами перевірки, у своєму звіті рекомендувала направити її результати до правоохоронних органів для надання відповідної юридичної оцінки. Комісія відзначила, що «організація харчування в ДНЗ та учнів 1-4 класів ЗНЗ неналежному рівні, яке не відповідає нормам харчування…». Мер повідомив, що аналогічні порушення знайшла і комісія, яка працювала в червні цього року. За результатами останньої перевірки відкрите кримінальне провадження. Міський голова здивований реакцією суду на перевірку. В суді уже двічі скасували перевірку.   
Заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина, яка  очолювала комісію з перевірки управління освіти, зазначила, що викрито нецільове використання коштів на суму більше 767 тис гривень. З них приблизно 600 тис грн – це премія методистам управління освіти. Ще 166 тис грн – завищені ціни на продукти харчування.
І це при тому, що вчителі їздили на курси з підвищення кваліфікації за власні кошти та за рахунок відпустки! Оцініть красоту гри!
Міський голова зупинився на одному з важливих питань майбутньої сесії – удосконаленні структури міської ради. Валентин Козярчук повідомив, що зараз управління освіти та управління молоді функціонує як орган виконкому, а згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» має бути органом міської ради. Крім того, мер пропонує об’єднати два управління – освіти та сім’ї, молоді та спорту. Втім, депутати, за результатами розгляду питань на депутатських комісіях, не пристають на ці зміни та шукають якесь підводне каміння. Але його немає!
«Депутати не хочуть змін на краще!»- констатує міський голова.
Ірина Щербина повідомила, що в області уже існує департамент освіти, науки сім’ї та молоді. На останній нараді в обласному центрі було рекомендовано теж зробити таке об’єднання в нашому місті. В якості прикладу заступник голови навела сусідню Олександрію, де в 2011 році так і зробили. Крім того, там надали більше фінансової самостійності школам. Кожний освітній заклад має свою бухгалтерію і отримує фінансування відповідно до кількості учнів, які навчаються в закладі. Якщо школа заповнена на 90%, то грошей хватає і на зарплату, і на премію, і на ремонти. Такі зміни мають позитивно вплинути на якість освіти.
Пані Ірина розповіла і про дошкільні заклади. За її твердженням, вони  у нас не заповнені на 100%, як це стверджує звітність управління освіти. А міський голова до цього розповів історію про те, як одна з мешканок міста змогла пристроїти дитину садочок тільки завдяки його особистому втручанню.
Багато цікавої інформації ми почули від заступника міського голови з ЖКГ Анни Нестеренко. В місті почала діяти громадська організація, яка опікується проблемою бездомних собак. Сподіваємося, що вони зможуть успішно вирішити цю проблему. Реформа ЖЕКів продовжується. Кінцевим результатом реформи має стати ситуація, коли ми, мешканці багатоквартирних будинків, маємо стати справжніми їх господарями. А таке може бути тільки за умови створення ОСББ. Зараз профільне міністерство надіслало на місця усі необхідні документи для їх створення. Надіслані, також, усі документи щодо проведення конкурсу на управителя тих будинків, які не бажають створювати ОСББ.
Є і не зовсім приємна новина для мешканців багатоквартирних будинків. На виконкомі буде розглянуте корегування вартості тарифу на обслуговування будинків. Підстава для збільшення – підвищення вартості електроенергії.
Зараз йдуть роботи з ремонту чаші фонтану на Бульварі Дніпровському. За два тижні він має завершитися і ми зможемо у вихідні відпочивати біля нашого фонтану.
Нестеренко розповіла про плани щодо Молодіжного бульвару. Зараз готується проект його реконструкції. Мафів там не буде, але буде фонтан з теплою (!) водою. Його обіцяє зробити власник кафе «Фестиваль». Він активно впроваджує енергозберігаючі технології і на сьогодні має надлишок електрики та теплої води, які він вирішив спрямувати на суспільно корисну справу.
Добру новину повідомила пані Анна мешканцям будинку по Приморській, 24. Ремонтні роботи буде виконувати спеціалізована фірма, яка має досвід таких робіт.
Ще одна добра новина для нас. Досягнута угода щодо реконструкції тротуару від ринку Світанок по вулиці Героїв України. Реконструкцію будуть проводити підприємці, які мать зацікавленість у цьому.
Просувається і процес створення спроможних громад. Світловодськ отримав рішення виконавчого органу села Подорожнє щодо об’єднання. Втім, у  іншого органу є альтернативна думка – об’єднання з селом Велика Андрусівка. До речі, з цього приводу 11 серпня до нас завітає поважна делегація в рамках Всеукраїнського марафону, присвяченому децентралізації. Відбудеться розширена нарада та громадські слухання. Будемо сподіватися, що це надасть новий, позитивний, поштовх об’єднавчим процесам.  
Перший заступник міського голови Олена Балюк розповіла про роботу з наповнення міського бюджету. Вона не така публічна, але приносить певний ефект. В цьому напрямку робота спрямовується на боротьбу із сплати податків, акцизів та легалізації заробітної плати.
Секретар міської ради Юрій Сапянов розповів про роботу ради. Нажаль, депутати так і не вийшли з передвиборчого процесу. Деякі з них більше опікаються власним іміджем, ніж справами. Секретаря дивують твердження колег з деяких питань, які не хочуть голосувати за зміни.
«А раптом буде гірше?» Юрій Сапянов переконаний, що якщо так стверджувати, то позитивного результату ніколи не буде.
Була піднята і проблема СП ТОВ «Світловодсьпобут». Мер має тут свою стратегію. Більше про неї згодом на нашому сайті.
На прес-конференції було піднято багато проблем. Частину з них можна вирішити на сесії. Подивимося, як воно буде.

Вадим Степанець 

Коментарі

  1. «Бенджамін Бріель Лі був дуже професіональним у всі часи, не відволікаючи мене від усього, що відбувається, якщо у мене були якісь запитання, він завжди був у відповіді. Це була моя перша покупка житла, я мало знав про процес позики, він дуже легко зрозумів речі, щодо яких у мене виникли запитання. Мені дуже сподобалось працювати з ним ».
    Це кредитний офіцер, який працює з групою інвесторів, які готові фінансувати будь-який проект або позичити вам будь-яку суму з дуже низькими відсотками.
    Зв’яжіться з Бенджаміном Бріелем Лі електронною поштою: 247officedept@gmail.com Whats-App Номер: + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод