Перейти до основного вмісту

Світловодський міський голова прозвітував


На відміну від попередників, Валентин Козярчук спілкується з жителями міста досить часто. Відбувається це не тільки під час особистого прийому. Протягом цього року міський голова неодноразово проводив зустрічі в Міському палаці культури. Цього разу мер, у відповідності із законом, звітував перед жителями міста.
На зустріч з міським головою прийшли як його прихильники, так і опоненти. Втім, зал був заповнений не повністю.
Свій звіт Валентин Козярчук розпочав з популярної теми про корупцію.
«Корупцію побороти повністю неможливо, але можна її перевести в стан пригніченості».

Одним з факторів, який сприяє цьому процесу, є відкритість влади. Містяни уже звикли до прямих ефірів сесій міської ради, засідань виконкому. Стали регулярними прес-конференції мера. Окремі депутати на останній сесії навіть дорікали це міському голові.
Під час звіту міський голова, відійшовши від офіційного тексту звіту, торкнувся найбільш актуальних та «гарячих» тем.
Тема теплопостачання та проблема з директором СП ТОВ «Світловодськпобут». Валентин Козярчук повідомив про хронологію подій навколо підприємства. Особливий акцент він зробив на останніх подіях, коли дізнався про те, що котельні міста потрапили в залог да збанкрутілого банку Укрінбанк. Усі кроки, які були зроблені виконавчою владою та міською радою після того, мають відновити у власності громади котельні та вирішити існуючу проблему.
Щодо підписання протоколу про призначення директора СП ТОВ «Світловодськпобут» та контракту на газ. Міський голова повідомив хронологію подій від сесій міської ради, які то забороняли меру вчиняти дії щодо директора, то дозволяли, до останньої події з підписанням протоколу щодо призначення директора. Щодо зміни директора СП, то це змушений крок. З Дмитришиним  підписувати контракт «Нафтогаз» не хотів. Обласна влада в ситуацію не втручалася. Втім, цю позицію Валентин Козярчук не вважає програшною. Директором не стали люди, яким міська рада виразила недовіру.
Тема недовіри заступнику міського голови з питань ЖКГ Анні Нестеренко. Недовіру заступниці міський голова кваліфікував як вибивання заступників з команди голови. Підстав для такої недовіри у депутатів немає. Навпаки, Анна Нестеренко на цій посаді зробила немало. Як позитив, міський голова назвав тільки декілька її досягнення.  Нестеренко легалізувала сміттєзвалище, яке на нелегальному становищі перебувало усі ці роки. Зараз завершується оформлення землі на нове кладовище. Створена дільниця з благоустрою міста. Зараз вона займається очищенням від кущів парку міста. Взимку працівники дільниці будуть вирощувати розсаду квітів, яку висадять весною на клумби міста та будуть доглядати їх влітку.
Незрозумілим, на думку мера, є рішення депутатів щодо скорочення відділу аудиту міської ради. За короткий термін його існування відділ викрив порушення у фінансовій діяльності комунальних підприємств. Але це, чомусь, не сподобалося депутатам.
Одним із своїх успіхів мер вважає ремонт доріг. За цей рік, навіть без державної підтримки, вдалося зробити немало. Валентину Козярчуку не подобається робити ямковий ремонт, але на капітальний поки що не хватає коштів. В наступному році настане черга тротуарів та міждворових проїздів.  
Тема фінансів та інвестицій. Тут міський голова в позитив записує підвищення зборів податків та акцизу. Досягненням є те, що для виплати заробітної плат бюджетним установам кредиту не беруть. В місто, на маслозавод, прийшов інвестор, який уже почав давати продукцію.
Міський голова повідомив про намір впроваджувати досвід Олександрії з децентралізації шкіл. Це не тільки призведе до покращення фінансової ситуації в школах, але й підвищить якість освіти.   
Далі міський голова перейшов до відповідей на запитання. Містяни подали багато письмових запитань, які стосувалися конкретних проблем: невивезене сміття, неприбране листя, тощо. Мер запропонував відповісти на ці питання персонально, а під час зустрічі продовжити живе спілкування.
Далі слово надали присутнім. Вони не тільки задавали питання міському голові, але й виступили з критикою чи підтримкою міського голови.

Наведу найцікавіші, на мою думку, фрагменти. Відома своїми несподіваними виступами Катерина Шаповал закликала містян почати з себе та не розкидати сміття. Також вона попросила освітити вулицю, на якій вона проживає та звинуватила попереднє керівництво, Котенка та Філоненка, у розкраданні 53 тисяч гривень.
Одна з присутніх мешканок поставила питання щодо звільнення Письменного з посади. Вона повідомила, що підприємство, яким він керує, погано обслуговує будинки.
На питання щодо роботи міського басейну, Валентин Козярчук повідомив, що завершуються організаційні та технічні роботи щодо його запуску.

Представник СП ТОВ «Світловодськпобут» звинуватив міського голову у здачі інтересів працівників СП звільненого директора Дмитришина та повернення старого керівництва. Він наполягав на тому, що саме Дмитришин є легітимним директором. На це Валентин Козярчук відповів, що обставини, при яких він став директором, нагадує вираз «вор у вора дубинку украл»

Колега-журналіст Віталій Асауленко запропонував міському голові ввести до складу наглядової ради СП ТОВ «Світловодськпобут» представника громадськості, який би захищав разом з міським головою інтереси громади. Пропозиція цікава, але, нажаль, малоймовірна з точки зору законодавства.
Не обійшлося і без змагання у дотепності. Так присутній на звіті міського голови Генадій Френкель спитав Валентина Козярчука:
«Звіт буде, чи ні».

На що мер відповів:
«Ні копійки не дам вкрасти з бюджету управління освіти».

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод