Перейти до основного вмісту

Сесія Світловодської міської ради: довготривалість, інтриги та конспірологія


Чергова сесія Світловодської міської ради пройшла під знаком конспірології та інтриги. Напередодні проведення сесії містом почали ширитися чутки про те, що цього разу міському голові буде імпічмент. Зокрема я в це не вірив. Для недовіри потрібно витримати певну процедуру. Її не розпочинали. До того ж, міський голова прихворів і сесію мав вести секретар ради. А без голови яка недовіра? Виходить, що немає ніякої конспірології немає!
На засідання сесії міської ради прийшло багато мешканців міста. Так відбувається час від часу. Я вважаю, що це добре. Присутність виборців має тільки допомагати приймати рішення на користь громади.
Початок сесії давав надію на позитив. Навіть заяву колеги Сергія Мисько щодо відрядження Анни Нестеренко я розглядав, як незнання колегою регламенту. Депутатські запити, а вона прозвучала саме як запит, подаються пізніше. Втім в запиті пан Сергій зробив обмовку про нового міського голову. Напевно, та обмовка була від хвилювання. Я так подумав.
Далі обласний депутат опоблоковець Костянтин Каспров у своїй заяві щодо розслідування спроб залякуваннь  депутатів Кучугурного та Кривенка заявив, що результати їхнього паралельного розслідування будуть цікавими як для громади міста та будуть зовсім не такими, як нам хоче хтось нав’язати. Хто кому та що нав’язує не сказав. Погодьтеся, це ще не конспірологія, але легкий запах вже є. Втім, я прихильник Станіславського, тому «не вірю».
На цьому дива конспірології продовжилися. Під час затвердження порядку денного депутати від партії «Пенсіонерів України», «Опоблоку» та «Батьківщини» наполягли не виключати з порядку денного звіт заступника з гуманітарних питань Ірини Щербини. І це незважаючи на її відсутність з об’єктивної причини – перебування на курсах підвищення кваліфікації. Конспірологія? Йдемо далі…
Фракція «Опозиційний блок» вносить пропозицію до порядку денного розглянути питання «про ситуацію з кадрами та керівним складом виконкому». Розглянемо кадрову політику міського голови без нього. Чудесно! Ніякої конспірології та інтриг!
Щодо запитів депутатів, то я їхню критику комунальних чинників щодо не виконання цих самих запитів я б до конспірології не відносив. Критика справедлива. Знаю на власному досвіді.  
Про інтриги та конспірологію можна було б і забути, якби знову не Костянтин Каспров. Він вийшов на трибуну та заявив, що він почув від людей у сесійній залі, що вони (?!) збираються відправляти мера у відставку. Опоблоківець завірив, що сьогодні це питання підніматися не буде та запропонував присутнім представникам громади розходитися по домвкам.  Що? Таки конспірологія та інтриги? А може просто пан Каспров не ті голоси чув?
Далі депутати почали розглядати питання порядку денного. До конспірологічного можна віднести питання  виплати по суду Наталії Гаврилюк. Попередня влада звільнила її із порушеннями трудового законодавства з посади начальника управління економіки. Депутати почали звинувачувати юридичний відділ у програші справи та пропонували подавати регрес на міського голову. Особливо на останньому наполягав Сергій Філоненко. Я так розумію, що він захищав себе та Юрія Котенка. Останній звільняв Гаврилюк, а Філоненко був першим замом мера.  Депутати вирішили виділити на це із необхідних 184 тис грн тільки 100 тис, чим залишили управління економіки без зарплати.
Але справжня конспірологія розпочалася в цей день після другої перерви. Остання затягнулася. Я так розумію, що окремі фракції та депутати радилися. В результаті вони запропонували перенести розгляд 5 питань на наступний день. Без причин, просто перенести. Інші депутати не погодилися. Тоді перші просто пішли. В залі залишилося 16 депутатів. Секретар був змушений оголосити перерву до 10.00 п’ятниці. Конспірологія?!
Шановний читачу! Що саме має подумати пересічний світловодчанин,  до якого дійшли чутки про бажання депутатів висловити недовіру міському голові, в цей вечір,?
Кількість громадян, які прийшли на сесію наступного дня мене не здивувала. Їх збурення та гарячі вислови на нашу адресу теж не здивували. Здивувала реакція моїх колег, які звинуватили міського голову в тому, що він цих людей покликав. Але все по порядку.
На засіданні був присутній міський голова, який і почав головування на сесії. На передодні, ввечері, до мене зателефонували два світловодця. Один, Сергій Зінченко, зараз проходить службу в зоні АТО, на передовій під Маріуполем. Інший, Віталій Стеблина, який недавно демобілізувався. Вони попросили мене посприяти їм у виступі на сесії. Що я ї зробив.
Першим взяв слово Сергій Зінченко. Передавати виступ фронтовика та справжнього офіцера України не буду. Краще подивіться його на каналі міського голови. Потім заяву зробив Віталій Стеблина. Її можна переглянути тут.
Що було далі? Далі було майже 4 години сесії та суцільна конспірологія та інтриги.
Спочатку депутати знову знімали з посади заступника з питань ЖКГ Анну Нестеренко. Голосів за рішення, з порушенням закону, але хватило. Проголосувало 18 депутатів, навіть ті, з якими вона йшла в 2015 році на вибори.
Далі депутати вирішили обмежити дії Валентина Козярчука щодо учаті у наглядовій раді  СП ТОВ «Світловодськпобут». Що цікаво, саме такого рішення мер виносив перед опалювальним сезоном  та перед призначенням директора СП. Тоді не рішення прийняли, тепер теж, але з іншою мотивацією.
Для розрядки депутати погодилися з рішенням головного архітектора щодо встановлення боксів сплати на вулицях.
Наступне питання звіт Ірини Щербини. Вчорашня коаліція запропонувала зняти її з посади. Заочно. Особливо наполягали депутати від партії «Пенсіонерів України» Кучугурний та Лукинський, а також депутат від «Батьківщини» Філоненко. Не хотіли враховувати навіть те, що напередодні у пані Ірини трапилася трагедія в сім’ї, чо вона на курсах.  Виступ Юрія Лукинського нагадав мені радянські часи: не читав, але засуджую. Хочу поаплодувати своєму колезі Ярославу Чаричанському, який назвав усі ці дебати розправою над жінкою та пожалкував, що зараз не ХІХ сторіччя, а то він визвав декого на дуель. Можливо саме його слова привели до тями деяких депутатів. Рішення про зняття не пройшло.
Втім, відділ аудиту міськвиконкому скоротили на дві особи. Ну, не подобається окремим депутатам, які раніше були при владі, цей відділ. Може глибоко копають?
Під кінець, все ж повернулися до управління економіки та таки надали необхідні 83 тис, з копійками, гривні.  
Шановні читачі. На початку статті я згадав про конспірологію, яка ґрунтується на теорії змови. Чи була змова під час сесії і проти кого, судить самі. Ви вже великі хлопчики та дівчатка.

Вадим Степанець  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод