Перейти до основного вмісту

На сесії світловодської міської ради царював підйом


Відбулася чергова сесія міської ради. Очікувалося, що вона буде напруженою з огляду на протистояння, яке зараз відбувається між більшістю депутатів, міським головою та іншою частиною депутатів. Очікування справдилися. Думаю, що читачі, які хочуть подробиць, зможуть їх отримати, переглянувши запис сесії на каналі міського голови. Я ж спробував подивитися на події під, дещо, іншим кутом.
Сьогодні світловодці побачили в міській ради більшість. Так, у нас сформувалася депутатська більшість. До її складу увійшли фракції ВО «Свобода», «Опозиційний блок», Партія пенсіонерів України, ВО «Самопоміч», «Народний контроль», «Солідарність» та радикальна партія Ляшка. Не знаю, чи оформили вони це офіційно, але карали та милували, голосували «за» чи «проти» на сьогоднішній сесії з великою насолодою.

На початку сесії, в розділі заяв, голова фракції УКРОПу Ярослав Чаричанський повідомив дуже добру новину. Він подав до суду на повернення до власності міської громади будинку міської ради. Світловодський міськрайонний суд вирішив справу на користь міської громади. Перемога не остаточна. Думаю, що попереду ще апеляційний суд, але перша перемога вже є! Більш докладно на SVET LIFE пізніше.
На початку сесії міський голова запропонував ще раз проголосувати рішення, які більшість голосувала 9 січня для розблокіровки питання виплат, але депутати на це не пішли. Вони розподілили тільки субвенцію, яка надійшла недавно та проголосували гроші на придбання квартири сім’ї воїна, що загинув в АТО. Все інше тепер буде вирішуватися в суді. Ніякого миру.
Депутатам це так сподобалося, що свободівська фракція при розгляді міських програм розвитку наполягали на заслуховуванні звіту виконання за минулий рік. Начебто, все так і має бути, але ж були комісії, де ці питання мали розглядати більш ретельно. Видно недочули, чи недочитали на комісії, а може просто уповалися перемогою. Похоже на останнє, тому що далі депутат Маліцький уже вирішив надавати чи не надавати слово колегам, а депутата Молчанов запропонував іншому депутату подати пропозиції до програми, яку він буде приймати (!). Звісно, скажете ви, просто обмовка. Може й обмовка, а може по Фрейду.
Як на мене, то несподівано, депутати прийняли зважене рішення щодо фінансування закладів культури та дитячих садочків селища Власівка. Вирішено ретельно розглянути потреби у фінансуванні та прийняти рішення на наступній сесії.
Несподівано, але приємно. Міські депутати затвердили бюджет на 2017 рік.
На цьому приємні здивування закінчилися. Депутатам не сподобалася робота заступника міського голови з гуманітарних питань Ірини Щербини. Не всім. Найбільше не подобається діяльність Ірини депутатам Кучугурному та Маліцькому. Перший невдоволений тим, що заступниця не пам’ятає усіх проблем  світловодський садочків та тим, як організували заходи до дня чорнобильців. А Андрій Маліцький був дуже невдоволений тим, що Ірина Щербина не реалізує гуманітарні програми в місті. Втім, ніякого рішенні по звіту так і не прийняли.
Дивним чином більшість не захотіла вносити зміни до Положення про територіальний центр соціального обслуговування. Зміни мали внести у відповідності із змінами в законодавстві. Але сьогодні депутати вирішили, що цього робити не потрібно. Хай буде так.
Депутати скасували рішення виконкому щодо виведення квартири, в якій зареєстрований Ткачонок, з розряду службових. І тут для виконкому можуть наступити правові наслідки. Секретар ради Юрій Сапянов з цього приводу подав заяву до СБУ та Національної поліції України. Отже, вісьмох членів виконкому чекає слідство, суд… далі боюся й писати.
Але для одного з членів виконкому час розплати вже настав.  За наполегливості голови фракції громадський рух «Народний контроль» Оксани Гуцаленко нова більшість виключила зі складу виконкому Гайчука. При цьому, вони не зважили не тільки на правові аспекти цього питання та на те, що ні Гуцаленко ні її колега по фракції Маліцький. його до складу виконкому не пропонували і не голосували при затвердженні. Під час обговорення  питання депутат Сергій Філоненко закинув Андрію Москаленку спробу захистити Гайчука кумівством.  Москаленко дійсно визнав, що останній є його кум.
Шикарно! Ми тепер будемо боротися з кумівством! Я «ЗА»! Пропоную Сергію Філоненко впритул зайнятися цими питаннями. Розпочати краще з двох кумів Сергія Волохова та Юрія Котенка. Тут непахана цілина! Вперед колега!
Черговий раз здивував мене депутат Попічко. Він запропонував створити депутатську контрольну комісію, до якої повинні увійти громадські активісти. Повний абзац! Навіть положення про контрольні депутатські комісії не читав. Такі комісії створюють виключно з депутатів. Але це ще не все. Майбутній правознавець запропонував, щоб комісія надала «правову оцінку». Чого? Та хто його знає. Головне, щоб надала! Рішення прийняли. Більшість рулить.
Думаю, що далі буде ще веселіше. Поєднання тих, хто  захищав Майдан і тих, хто його засуджував, тих, хто вважає війну на сході громадянською війною і тих, хто вважає, що це війна з Росією… чи вони вже так не вважають? Таке поєднання нас ще не раз здивує.
«Ми ще до вас доберемся» Олександр Молчанов

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод