Перейти до основного вмісту

На виконкомі займалися рибою та оптимізацією теплопостачання

В четвер відбулося чергове засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради. На порядок денний винесено було понад 60 питань. Більшість з яких будуть винесені на сесію міської ради.
Розпочалося засідання з питання, яке міський голова Юрій Котенко анонсував як позапланове. Громадська організація «Асоціація рибалок України» запропонувала проект рішення, яким заборонялось торгівлю дніпровською рибою – живою, в’яленою, копченою – на період нересту. Голова ГО Сергій Тишко досить емоційно аргументував цей проект. 

Підтримати асоціацію прийшли козаки, які допомагають рибінспекції у чергуванні. Тільки за цей період рибінспекція витягла браконьєрських сіток довжиною не менше двох кілометрів. Обговорення питання проходило протягом 30 хвилин. Члени виконкому не прийняли рішення, аргументувавши тим, що це компетенція міської ради. Питання збереження риби є досить складним. Нажаль, влада, як і в минулі роки, постаралася відсторонитися від нього. Обласна та й центральна влада теж не переймається цією проблемою. Не було б пізно!
Виконком затвердив рішення щодо оздоровлення дітей влітку. Згідно нього,  в місті буде працювати 12 дитячих таборів при школах та дитячих закладах позашкільної освіти. В них передбачається оздоровити 582 дитини. Вартість перебування в таборі із дворазовим харчуванням коштуватиме 160 гривень.
Виконком своїм рішенням скоротив чисельність ІТРівців в комунальному підприємстві «Житлосвіт 2012» з 17 до 8. Іншим рішенням члени виконкому вирішили створити нове комунальне підприємство, на яке буде покладена функція управляючої кампанії з обслуговування житлового фонду. Члени виконкому вирішили винести це питання на сесію міської ради.
Згідно Закону України, учасники АТО мають право отримати земельну ділянку для індивідуального будівництва житла. Взимку до міської ради вже надійшли заяви від воїнів. Виконавчий комітет погодився надати згоди на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельного масиву у Скіфському мікрорайоні міста. Передбачається, що тут буде 154 земельних ділянки.
Виконавчий комітет виносе на розгляд міської ради питання «Про затвердження «Оптимізованої схеми перспективного розвитку теплопостачання м. Світловодськ, Кіровоградської області». Нажаль, доповідь з цього приводу заступника міського голови Сергія Філоненка була досить короткою, тому не можу ознайомити читачів зі змістом схеми. Зі слів заступника, буде побудовано шість нових котелен та проведена заміна труб на попередньо ізольовані. Від інтерв’ю з цього приводу Філоненко категорично відмовився. Будемо очікувати сесії міської ради.

Валим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод