Перейти до основного вмісту

«А на останок я скажу…»

Ні, стаття не про відомий романс та, навить, не про музику та співи взагалі. Вона про сесію міської ради. Відбулася передостання сесія Світловодської місько їради. Наближаються вибори. Депутати цього скликання передостаннє переймалися проблемами світловодців.
На початку сесії міський голова вручив нагороди підприємцям міста.

Першим питанням розглянули депутатські запити. Їх було чимало. У фокусі уваги депутатів, перш за все, були дороги. Депутат Богдан зробив запит щодо поганого стану доріг по вулиці Чапаєва та вулиці Бойка. 

Депутата Микита Письменного, як і жителів вулиці Бульвар Дніпровський, непокоїть яма по цій вулиці, яка постійно збільшуються. Депутат Надія Прасол пропонує ліквідувати ями у дворі біля НВ К№ 4, які можуть призвести до травмування школярів. 

Михайло Бур’янський занепокоєний ямами на дорозі до міського цвинтаря. Йому повезло найбільше. 
Мер наказав директору ККП у 10-денний строк ліквідувати ями. Тож, небіжчиків будемо возити з більшим комфортом. Депутат Гончаренко теж переймалася, але не дорогами, а тротуарами по вулиці Леніна. Вона пропонувала підключити до вирішення цього питання підприємців.  

Крім «дорожнього» питання депутати піднімали і інші. Так депутат Микита Письменний озвучив звернення мешканців будинків по вулиці Ювілейна 2 та 4. Вони просять навести порядок з проведенням дискотеки на турбазі Славутич. Гучна музика до ранку та «разборки» між молодими людьми не дають відпочивати мешканцям будинків. Іронічне зауваження мера щодо того, що він не може заборонити дискотеки в місті, обурило депутата Сапянова. 

Він запропонував Міському голові не іронізувати, а вирішити питання. До дискусії долучилася депутат Прасол. Вона повідомила, що існує проблема з молоддю, яка порушує громадський спокій біля супермаркету АТБ.
Депутат Прасол зробила запит щодо безпеки на пішохідному переході біля НВК № 4 та ПриватБанку. На переході на навколо нього постійно зупиняються авто, які закривають перехід та створюють небезпечну ситуацію. Надія Прасол, також, озвучила прохання жителів по вулиці Крупської щодо обладнання там тротуару та майданчика для контейнера для сміття.
Депутат Михайло Бур’янський підняв питання очистки дренажної канави по вулиці Колгоспні та Українській. Він, також, озвучив актуальне питання безвідповідального ставлення влади до резонансних питань «Криму» та Леніна. Так юрист міськвиконкому не з’явилася на суд, на якому мало розглядатися питання викрадення пам’ятника Леніну. Михайло Бур’янський вважає це верхом безвідповідальності і запропонував призначити одного з депутатів громадським представником у суді. Міський голова завірив, що на наступне засідання суду юрист обов’язково буде. Юрій Котенко пояснив затягнення відповідей на запит депутата стосовно Криму та ККП тим, що слідчий з цих справ знаходиться у Кіровограді та не відповідає на запрошення приїхати до міста. Мер пообіцяв, що на наступній сесії слідчий обов’язково буде.  
Депутат Таїса Гончаренко підняла проблему бездомних собак в місті. Начальник УЖКГ Віктор Самоляк повідомив, що на вирішення цього питання у нього є 20 тисяч гривень. Ліцензована фірма з Кременчука  готова стерилізувати одну собаку за 1 тисячу гривень. Тобто, кошти є тільки на 20 собак. Грошей на притулок для тварин теж немає. Проблема!
Після розгляду запитів, сесія перейшла до порядку денного. Депутати успішно, там практично бездисксійно вирішили більшість питань, але не всіх. Так після нетривалої дискусії депутати не надали згоди на розроблення проекту землеустрою щодо виділення земельної ділянки в оренду особі-підприємцю Чирочці В.В.
Досить бурхливо зреагували депутати на рішення більшості своїх колег не включати до розгляду питання затвердження Концепції реформування сфери обслуговування житлового фонду та прибудинкових територій. Перший заступник міського голови Сергій Філоненко вже вдруге виносить її на розгляд. 

І вдруге не знаходить підтримки у депутатів. Така поведінка колег обурила депутат Людмилу Безрукаву.

«А на останок я скажу…»
Вона звинуватила у безвідповідальності «правий сектор», які сидять в залі по праву руку від виступаючого на трибуни і представляють ПР. вона розповіла, як проходила реформа та як ПР її зірвала і зараз не дає завершити.  
Від себе хочу вставити п’ять копійок. Концепція Філоненка не враховує вимог нового Закону України у цій сфері. Доречі, ніхто не заважає втілити її і без рішення ради, але можливо Концепція конче потрібна для виборчої кампанії?
Наостанок у розділі «різне» висловився і депутат Сопільнік.

 Він залишився ображеним тим, що його проект із надзору за благоустроїм міста не був реалізований.  

Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод