Перейти до основного вмісту

Сесія Світловодської міської ради ліквідувала виконком


Чергова сесія міської ради не стала винятком в черзі конфронтаційних між депутатською більшістю та міським головою. На черговій сесії, яка розпочалася зі скандалу, більшість відправила у відставку виконком та прийняла ще декілька «цікавих» рішень.

Секретар ради носив стільці в сесійну залу

Перед початком сесії зала заповнилася жителя міста. Така ситуація не є виключенням. Виборці мають право контролювати депутатів не тільки дистанційно через ЗМІ, але й безпосередньо в сесійній залі. Хвилин за 5-10 до початку більшість місць в залі було заповнено, тому депутати, які прийшли не завчано залишилися без місць, на яких вони, зазвичай, сидять.


Не буду передавати весь перебіг конфлікту, хто кому і що сказав. Це можна подивитися на відео на каналі міського голови. Висловлю свою думку з цього приводу.  Нічого не заважало апарату міської ради помітити місця, на яких сидять депутати, або повідомити жителям міста, які прийшли на сесію, про те, що на цих місцях сидять депутати. До речі, всі, хто прийшов на сесію, пропонували звільнити місця для депутатів, але ні. Останнім потрібний був скандал.
 Тепер про звинувачення мера в цьому інциденті. Більшість влаштувала акцію саме йому, а секретар став демонстративно носити стільці для депутатів. Втім, саме  він має вирішувати ці питання за своїм статусом.  
Далі сесія продовжилася в міському Палаці культури.




Пристрасті по терцентру

Пристрасті навколо міського Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). На одній з попередніх сесій депутати затвердили змини в статуті Управління  соціального захисту у відповідності з рекомендаціями кабміну. До змін Управління соцзахисту було розпорядником коштів для терцентру. Тепер ця функція мала перейти до виконкому, як органу, який утворив Терцентр. За Управлінням соціального захисту залишалася методична функція. Невнесення цієї зміни до статутних документів тягла за собою невиплату зарплати працівникам. Саме для захисту своїх прав і прийшли на сесію працівники закладу. На засіданнях депутатських комісій попередньо розглядали це питання. Всі комісії, крім однієї, яку очолює Юрій Лукинський, погодили ці зміни. Знов таки, на зборах працівників центру секретар міської ради Юрій Сапянов обіцяв, що зміни депутати зроблять. Але ж обіцяти не означає зробити.
При розгляді цього питання розгорілася дискусія між керівниками установ та депутатами більшості. Перші наполягали на змінах, другі – не хотіли цього робити. Відверто скажу, не розумію аргументів колег. Теза Лукинськогот про те, що виконком, якому мав безпосередньо підлягати Терцентр після змін, буде недофінансовувати його, мене не вразила. Після довгої дискусії під тиском працівників закладу був досягнутий компроміс. Втім, мені здається що навколо Територіального центру багато туману і буде ще багато незрозумілих подій. В центрі працювала комісія, яка знайшла порушення. Попередній керівник звільнився.
Міському голову позбавили премії
Під час розгляду змін до бюджету депутати перший заступник міського голови Олена Балюк озвучила висновки роботи комісії, яку створив міський голова Валентин Козярчук по факту невикористаних грошей державної субвенції по ремонту інфекційного відділення. Після цього депутати внесли в рішення щодо зміни бюджету пункти, якими винесли догану міському голові та позбавили його надбавки до зарплати. Мені цікаво, як начальник управління фінансів буде виконувати це рішення? які правові підстави?

Чим депутату Маліцькому не подобається виконком

На сесії міської ради депутатська більшість підтримала пропозицію депутата від Громадського об’єднання «Народний контроль» про визнання рішення ради про створення виконкому, яке було прийняте в листопаді 2016 року таким, що втратило чинність. Маліцький аргументував це тим, що виконком, начебто, створили за пропозицією депутатів, а не міського голови. Втім, він визнав, що голосував за рішення, де була написано  «…за пропозицією міського голови…». Підкріпити свої аргументи депутат пробував якимось відеороліками, які не зміг показати за відмови апаратури. Видно апаратура не повірила депутату! Аргументи Валентина Козярчука про те, що виконком формувався з кандидатур, які він вніс за домовленості з фракціями політсил, більшістю до уваги не взялися. Депутати проголосували рішення.
Тут же більшість запропонувала міському голові внести та проголосувати кандидатури нового виконкому. Вони готові були голосувати за попередній склад без попереднього розгляду, але без Ігоря Гайчука. Саме в цій особі вся справа. На попередній сесії його неправомірно виключили зі складу виконавчого органу за поданням фракції «Народного контролю». Депутат Ярослав Чаричанський подав з цього приводу до суду, чим і визвав роздратування більшості та народних контролерів.
На цьому «плідна» діяльність нашої більшості не завершилася, але деякі рішення хотілось би проаналізувати після додаткових досліджень.

Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод