Перейти до основного вмісту

Кандидата в народні депутати залякують?

Сьогодні, з ранку, у ФБ натрапив на таку інформацію. Відверто скажу, вона мене приголомшила. Я пам’ятаю, що щось подібне вже було в 100 окрузі Кіровоградщини. Тепер у нас? За кого нас вважають?
З викладеною інформацією мають розібратися правоохоронні органи. Прошу читачів зробити максимальний перепост.
Далі викладаю згідно оригіналу.
«Бійся ночі" – саме так закінчилась нещодавно розмова кандидата у народні депутати по 102-му виборчому округу свободівця Руслана Степури з людьми з охорони іншого кандидата – скандально відомого колишнього секретаря Київради Олеся Довгого. 
За словами голови Світловодської райдержадміністрації Руслана Степури, під час розмови з молодиками, частина яких назвала себе активістами «Спільної справи», що прибули підтримати на виборах Олеся Довгого, ті звинуватили його й місцевих свободівців у тому, що вони нібито заважають вести агітацію їхньому кандидатові та проводити зустрічі з виборцями на території округу й запропонували працювати «по-чесному». Коли ж Руслан Степура запитав: «По-чесному – це не звертати уваги на той «бєспрєдєл», який влаштувала команда Олеся Довгого в окрузі, ще до офіційного початку виборчих перегонів почавши займатися масовим підкупом виборців, шантажем і залякуванням незгодних?» – на його адресу й полетіли звинувачення та погрози.
Як сотнику свободівської Кіровоградської сотні Самооборони Майдану, що була одним з найдієвіших загонів під час Революції гідності в Києві та на теренах Кіровоградщини, було образливо чути, що він і його побратими-свободівці нібито пасли на Майдані задніх, а справжніми майданівцями якраз є саме вони – активісти «Спільної справи». Але сперечатися з самозванцями сотник не став. Лише спитав наостанок: «Якщо ви справжні майданівці, то як ви можете підтримувати на виборах ставленика колишнього бандитського режиму Олеся Довгого, який обкрадав Київ і всю країну в обнімку з Януковичем?» Після цього й пролунала на його адресу погроза: «Бійся ночі!»
Враховуючи ситуацію, яка склалася на сьогодні в окрузі, ці слова не є порожнім звуком. За словами Руслана Степури, для виконання специфічних завдань на території округу штабом Олеся Довгого створено «групу підтримки особливого призначення», зокрема в особі завезених з Києва й розміщених на одній з баз відпочинку бойовиків, які й називають себе «активістами «Спільної справи», а насправді є банальними «тітушками». Вкупі з найнятими для охорони київського кандидата «місцевими кадрами» з так званої Самооборони вони складають чималий бойовий загін, здатний на будь-які силові дії. 
Якими саме можуть бути ці дії, застосовані в залежності від перебігу виборчої кампанії, особливо якщо ситуація складатиметься не на користь Олеся Довгого, приміром, під час самого голосування та підрахунку голосів, залишається тільки здогадуватись. Принаймні один випадок розправи з неугодним, який пов’язують саме з цією групою, на території округу вже є. Внаслідок нічного нападу, вчиненого 22 вересня в Світловодську на журналіста одного з виборчих штабів, потерпілий з переломами рук потрапив до лікарні. Факт нападу зафіксовано, до речі, у міськрайонному відділі міліції.

Спроба залякати кандидата-свободівця є не випадковою, адже Руслана Степуру як діючого голову Світловодської РДА та місцевих активістів Всеукраїнського об’єднання «Свобода», яке він представляє, можна вважати чи не єдиною організованою силою, здатною протистояти тому свавіллю, що тільки починають чинити в окрузі О. Довгий та його спільники з виборчих штабів інших кандидатів від колишнього бандитського режиму. На думку Руслана Степури, дана погроза, озвучена одним із охоронців, що зустріли його біля входу до РДА, є нічим іншим, як зухвалим викликом режиму, кинутим не лише йому особисто як учаснику Революції гідності та кандидату-свободівцю на майбутніх виборах, а й усім, хто прагнув докорінних змін у державі. А відтак маємо всі разом відповісти на це своїм рішучим «Ні!» бандитському режиму, проголосувавши за кандидата від української Революції гідності!»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод