Перейти до основного вмісту

Туман навколо «Світловодськпобуту». Частина ІІІ

В першій частині я поставив завдання розібратися з туманом, який на мою думку створився навколо СП ТОВ «Світловодськпобут». Ось уже третя частина моїх досліджень, а туман не розсіявся.  
У цій частині мого невеликого дослідження я хотів би викласти свій погляд на джерело туману. Читач може погодитися, а може ні. Я не претендую на істину в останній інстанції.
Апофеозом війни з СП ТОВ «Світловодськполбут» стало рішення суду щодо незаконного створення підприємства. Мотивацію групи індивідуальників обсновується бажанням знищити СП, як таке, з яким вони довгий час ворогували. Але чому цього хоче міський голова? Для мене це не зрозуміло.
Теза про те, що керівники СП та інша сторона-засновник не рахуються з міським головою, як на мене, хибна. Котенко на засідання засновників разом з представником «Політрейда» призначив чергового директора підприємства. Потрібно було зробити перевірку СП ревізійною комісією – зробили. Авто продали виконкому за «пристойною» ціною. Можливо я ще чогось не знаю, то давайте оприлюднимо. Цього вимагає сьогодення. До цього моменту у попередників міського голови проблем з підприємством не було.
Зараз в місті активно, не без участі мера та його команди, розповсюджується думка про створенні комунального підприємства на базі СП ТОВ «Світловодськпобут». Що це дасть громаді? Ціни будуть нижчі? Наскільки? Хто порахував?
Ще одне питання. А чому мер вважає, що комунальне підприємство буде краще за теперішнє? Хто може мені навести приклад успішного комунального підприємства Світловодської міської ради? По тому, як працюють зараз наші аналоги ЖЕКів цього не скажеш. Комбінат комунальних послуг теж не назвеш успішним підприємством. Останній раз він скандально підвищив тариф на вивіз сміття. Це, до речі про тарифи. Жителі міста пам’ятають, як ми втратили власний водоканал. Комунальне підприємство накопичило боргів, набрало кредитів. Тариф за мав зрости до 14 гривень. То ми таке комунальне підприємство створимо?
В газеті «Украина Центр» міський голова розповів про те, що у нього є проект переходу всього міста на індивідуальне опалення. Цей проект, начебто, розробило профільне міністерство. Але при перевірці, яку зробили депутати міської ради, виявилося, що це звичайнісінький «фейк», примара. Отже, переходити на індивідуалку прийдеться жителям міста власним коштом. Порахуємо? Котел зараз коштує 10 – 18 тисяч гривень. Думаю, що далі продовжувати не потрібно.
Давайте поміркуємо і з приводу ліквідації СПТОВ  «Світловодськпобут». Буде створена ліквідаційна комісія. Майно, в тому числі і внесок Світловодської міської ради, буде продане на погашення кредиторської заборгованості. Усе, що залишилося, розподілять між засновниками. Скільки майна залишиться після цього комунальному підприємству?
В ЗМІ Юрій Котенко стверджує про те, що судову справу щодо законності створення СП ведуть незалежні юристи Іванов В.П. та Волохов О.С. При цьому, жодних зобов’язань перед міською радою вони не несуть. Вони отримали доручення з необмеженими правами підписання та подання від імені Світловодської міської ради, в тому числі поштової кореспонденції та інше. У мене питання до депутатів. А міська рада надавала Іванову В.П. та Волохову О. С. такі права? Та чи правда вони такі незалежні?
Є у мене багато питань до депутатів міської ради. Ми, жителі міста Світловодська, обрали вас з надією, що ви будете чесними, будете контролювати виконавчу владу. То чому ви мовчите? Чому не втручаєтеся в процес? Де тимчасова депутатська комісія, яка меє перевірити усі проблемні питання?
Визиває подив у мене і те, що усі дії щодо СП ТОВ «Світловодськпобуту» міський голова здійснює з людьми, які не користуються послугами СП, а тих, хто має сумнів щодо їхніх дій, оголошують запроданцями та проплаченими агентами.
Звичайно, мер особисто нічим не ризикує. Якщо наступний опалювальний сезон зірветься, то у нього в домі буде тепло. Шансів на переобрання у нього, на мою думку, немає. От і прийдеться новому меру розгрібати…
Дивує мене і факт ігнорування пропозицій громадськості щодо реформування теплопостачання в місті. В 2011 році ГО «Муніципальний центр стратегічного планування і маркетингових досліджень» разом із зацікавленими особами провів дослідження цієї проблеми та підготовив відповідну Концепцію реформування. Вона була передана і виконавчій владі і депутатам. Реакція з їх боку відсутня.
У влади є свій план. Який? Думаю, що читач сам зробить висновки. Туман не розсіявся.


Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод