Перейти до основного вмісту

Туман навколо "Світловодськпобуту"

Протягом декількох років в місті ведуться «бойові дії» навколо СП ТОВ «Світловодськпобут». Раніше це була локальна війна між підприємством і групою людей, які встановили у себе в квартирі індивідуальне опалення без дозволу. Зараз до війни долучилися представники влади – міський голова Юрій Котенко та його перший заступник Сергій Філоненко.
Якщо не заглиблюватися у суть проблеми, то все виглядає логічно. Мер, який раніше був у партії Януковича, глибоко усвідомив свою помилку і покаявся. Про це він неодноразово сповіщав жителів міста в ЗМІ. І ось зараз, що б на ділі довести, що він за народ, він вирішив боротися з монстром тоталітаризму і регіоналізму в нашому місті - СП ТОВ «Світловодськпобутом». І Котенко, і Філоненко при кожному зручному і незручному випадку говорить про те, що причина наших бід - СП ТОВ «Світловодськпобут». Саме ця мантра і посіяла в мені сумнів, змусила критично поставитися до питання.
Відразу скажу, що я свого часу написав кілька критичних статей про СП. Основою для них послужила інформація, яку надали мені громадські активісти, які захищали індивідуальників. Але такий підхід є однобоким, тому я вирішив підійти до вивчення цієї проблеми максимально об'єктивно. Наскільки мені це вдалося, судіть самі. Відразу повідомлю, що постараюся бути гранично стислий і надмірно не заглиблюватися в деталі
СП ТОВ «Світловодськпобут» було створене в 2001 році Світловодською міською радою та ТОВ «Політрейд». Не буду зараз заглиблюватися в юридичні тонкощі щодо законності створення підприємства. Зараз цим займаються в суді юристи. Обіцяю читачам довести думку з цього приводу тодішнього міського голови Віктора Болобан.
Протягом більше, ніж десяти років у керівників міста проблем із взаємовідносинами з СП не виникало. Припускаю, що якийсь, критично мисляча читач, скаже, що, мовляв, хабарі давали. Ну, якщо так, то прошу факти в студію. Проблеми у взаємовідносинах з СП виникли у Юрія Котенка навесні 2014 року. в цей час у розпалі були «розборки» з індивідуальниками. Мер почав поступово долучатися до конфлікту. День 21 жовтня був для нього своєрідним рубіконом. На цей день були призначені збори засновників СП. На збори міський голова запросив до себе в кабінет громадськість. Збори не відбулися за відсутністю представника іншої сторони.
У кабінеті мера відбулося вільне обговорення СП ТОВ «Світловодськпобут». Окрім вже відомих подробиць війни з індивідуальниками, присутні дізналися багато цікавих фактів. А саме. Мера не пускають на територію СП. Зарплата генерального директора обчислюється десятками тисяч. Незрозуміло, хто Володимира Міхалика призначив генеральним директором. Незалежний аудит СП не проводиться. Дорогі автомобілі СП розпродаються за заниженими цінами. При цьому мер ні підтверджує, ні коментує висловлене.
Погодьтеся, це просто жах!
В цей же день я отримав запрошення на прес-конференцію керівництва СП ТОВ «Світловодськпобут». На ній виявляється зовсім інша картина. Збори не відбулися, тому що за домовленістю мали пройти на підприємстві і представник ТОВ «Політрейду» очікував мера там. Керівники підприємства прокоментували і інші факти з кабінету голови. За її результатами цього бурхливого дня з'являється стаття. Навколо СП з'явився туман.
Ну, і трохи про особисте. Окремі громадські діячі мій похід на конференцію сприйняли як акт зради та підкупу з боку СП. Господа! Я за об'єктивність, і за всебічне висвітлення проблем. Я викладаю факти і озвучую думки людей, які дають мені інтерв'ю. Так, я викладаю свою точку зору, але я завжди пишу, що це МОЯ точка зору.
Після цієї статті мене все рідше стали запрошувати до мера на різні наради. Він перестав давати мені інтерв'ю. Туман ставав густішим.
Я вирішив розібратися в цій проблемі і зорієнтуватися в тумані. В основі мого рішення лежав не тільки професійний журналістський інтерес, а й особистий досвід. У 2011 році я був керівником проекту, який здійснював МЦСПМД за підтримки ПРО ООН. За результатами проекту влади була запропонована Концепція реформування теплопостачання в місті. Але головне не це. Головне, що я зрозумів, що в питанні змін у цій сфері комунального господарства вирішувати кавалерійським наскоком неможна.
На початку я вирішив перевірити факти, почуті в кабінеті мері 21 жовтні.
Далі буде…

Вадим Степанець
Пы
Підготовлено для SvetLife

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод