Перейти до основного вмісту

Міський голова зустрівся із світловодцями

Сьогодні, в міському Палаці культури аншлаг. Міський голова зустрічався з жителями міста. Кожний бажаючий зміг прийти та задати питання Валентину Козярчуку. 


Розпочалася зустріч з промови мера. Він повідомив, що вдалося зробити за цей короткий час. Ввечері та зранку в на вулицях міста тепер є світло. Поки що не на всіх, але є. Валентин Козярчук розповів про ліквідацію несанкціонованої торгівлі біля ринку Світанок. На черзі – аналогічного явища біля торговельного центру «Всесвіт». Ці заходи будуть супроводжуватися обладнанням місць для тих, хто буде торгувати власною городиною.
Мер розповів про те, як вирішується проблема пасажирських перевезень в місті. Мер особисто їздив містом на маршрутці та вивчив це питання. Результатом стало розірвання договору з перевізником на маршруті №24. Валентин Козярчук переконаний, що в цьому питанні він зможе навести порядок і попросив світловодців допомогти йому в цьому. А саме, вимагати у водіїв квитки, повідомляти про порушення на маршрутах.
Не обминув міський голова і питання роботи міської ради. Нажаль,  депутати так і не обрали секретаря, не призначили заступників, не затвердили нову структуру виконкому. Це зовсім не сприяє ефективній роботі влади.

Валентин Козярчук переконаний в необхідності проведення адмінреформі. Вона надасть нові можливості та спроможності об`єднаній громаді.
Одна з проблем, яку прийдеться вирішувати новій владі – це наповнення бюджету. Тут, на думку міського голови, є реальні можливості збільшити бюджет вдвічі. Одним з джерел є орендна плата. Нажаль, далеко не всі орендарі в місті її сплачують регулярно та у повному обсязі. Серед таких неплатників є, нажаль, небідні депутати. Саме цими питаннями має перейматися новий відділ, створення якого ініціює мер. Іншим  джерелом наповнення бюджету є акцизи. Валентин Козярчук попросив світловодців уважно перевіряти чеки в магазинах. Бувають випадки, коли в них замість алкоголю пробивають гречку. За алкоголь мають сплачувати акциз до міського бюджету, а за гречку ні.
Важливим завданням для влади є впровадження енергозберігаючих технологій. Утеплення будинків, заміна теплотрас, встановлення нових, ефективних котелен. Це все потрібно робити негайно. Ці заходи неможливо провести без створення ефективних співвласників багатоквартирних будинків. Потрібно не зволікати із створення ОСББ.
Світловодці завжди гордилися спорткомплексом ім. Тузовського, а, особливо, басейном. Ми раділи, коли його відновили, коли знову можна було взимку поплавати в басейні. Але зараз питання роботи останнього під питанням. Для роботи басейна потрібно 1 мільйон гривень. І це приблизно на один місяць. То скільки ж коштуватиме абонемент? Міський голова запропонував інше рішення. Побудувати котельню для спорткомплексу та зробити теплоізоляцію самого басейна. Це буде коштувати трошки більше того ж мільйона, але надасть можливість здешевіти роботу останнього. То може мер має рацію?
Міський голова розповів про заходи економії, які потрібно запроваджувати в місті. Дещо вже родиться зараз. Так Валентин Козірчук розпорядився відключити від опалення гараж виконкому. Буде проведена перевірка можливості оптимізації навчальних закладів, дитячих садків та позашкільних закладів.
Після своєї промови мер надав слово депутату Леоніду Пащенко, який прозвітував про діяльність фракції ВО «Самопоміч».
Депутат Сапянов теж зажадав виступити перед зібранням, але присутні не захотіли слухати депутата. «Ми прийшли на зустріч з мером».
Після цього Валентин Козярчук почав відповідати на багаточисельні питання містян. Питань було багато і відповіді на них потребувало багато часу, а деякі і додаткового вивчення. Мер пообіцяв надати відповіді на усі через ЗМІ.
Такі зустрічі Валентин Козярчук обіцяє робити регулярно.
Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод