Перейти до основного вмісту

До нас приїхав депутат


Несподівано до нас завітав депутат Верховної ради України Олесь Довгий.
Традиційно він провів зустріч з невеликим колом світловодчан. Цього разу це були новообрані депутати міської та районної рад, міський голова Світловодська, голова райради та очільників РДА. Крім депутатів, на зустріч потрапила і декілька пересічних громадян.
Промова народного депутата була довгою. Передавати її не має сенсу. Це може зробити «Веселка». Я зупинюся тільки на тому, що запам’яталося мені.
Перш за все, Олесь Довгий привітав новообраних депутатів місцевих рад та порадив розпочати наполегливу роботу, незважаючи на те, до якої сили він відноситься. Непогана порада. Сподіваюся, що мої колеги прислухаються до неї.
Не подобається нардепу закон, за яким проводили остання вибори до місцевих рад. Критикував справедливо як його зміст, так і те, як його приймали. Але так зрозуміло не пояснив, яким же він сам бачить цей закон.
З вуст Олеся Довгого прозвучала критика Верховної Ради. «Мені соромно! Соромно за той парламент і за ту роботу, яку ви сьогодні бачите». Ну, нам теж соромно. Ми ж вам вірили, за вас голосували. Далі пан Олесь розповів про те які закони він підтримав і чого ми його не бачили на трибуні. «Я проголосував за всі законопроекти, які підтримують євроінтеграційні напрямки розвитку країни, лише за виключенням тих, які на даний час не досконало підготовлені і приймаються поспіхом».
Дізналися ми і про те, що він, нарешті, визначився із належністю до фракцій. За твердженням депутата йому вдалося об’єднати деяких мажоритарників у депутатську групу в 23 чоловіки. Як називається фракція він не повідомив, а я, каюсь, не спитав. Вона не належить до парламентської більшості, яку так критикував сам Довгий, але й не входить до Опозиційного блоку. Така собі «конструктивна опозиція».
Далі нардеп активно критикував керівництво країни та уряд. Також депутат висловив претензії до кабінету міністрів та їхніх податкових реформ. Особливо податкову реформу.
Депутат активно переконував нас, що він стоїть на проєвропейських позиціях і буде активно сприяти євроінтеграції України.
Протягом промови, , особливо, під її кінець, Олесь Довгий закликав присутніх депутатів міських, районних та сільських рад до тісної спільної діяльності.
Після промови присутні змогли задати декілька питань, та попросити вирішити проблему із сплатою комісії при оплаті населенням за газ. Також присутні вислухали коротку промову депутата Сергія Філоненка, який довго дякував Олеся Довгого за те, що його добре прийняли в міністерстві, куди він приїзжав у відрядження.
Після зустрічі присутні могли поспілкуватися з депутатом, випити келих шампанського зна честь дня місцевого самоврядування.
Вадим Степанець
для Svet life

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод