Перейти до основного вмісту

Міський голова не хоче домовлятися, чи не хоче «договірняків»?


Саме так я поставив би питання після промови обласного депутата від Опозиційного блоку Костянтина  Каспрова, яку він висловив в кінці останньої сесії цього року. Але усе по порядку.
Четверта сесія на стала виключенням  та пройшла бурно. Все розпочалося з порядку денного. Сесія була позачерговою. Згідно регламенту позачергові сесії скликаються у відповідності з п. 7. «Винятковими випадками вважати: а) стихійне лихо, б) епідемії та епізоотії, в) настання подій, які загрожують безпеці жителів міста, г) настання подій, термінове вирішення яких залежить від ради».
Цього разу на сесію винесли бюджет та пов’язані з ним питання, фінансові та організаційні питання. Крім того, депутат Андрій Малицький вніс питання щодо власівських закладів культури, а депутат Юрій Сапянов – про створення тимчасової комісії щодо СП ТОВ «Світловодськпобут».  
Відразу в залі розпочалася справжня війна знавців регламенту. Виявляється, що питання щодо власівських закладів культури та створення комісії щодо СП ТОВ «Світловодськпобут» це за  п. 7 регламету, а питання обрання заступників міського голови та штатний розклад  - це не відповідає п. 7 регламенту, це не подія, термінове вирішення якої залежить від ради.
Підсумок війни знавців – оргнізаційні питання не були внесені до порядку денного. Тепер міський голова залишився взагалі без заступників, тому що керуючий справами несподівано захворів. А що, як і голова захворіє? Відповідь на це питання шановні депутати не надали.
Читач пам’ятає, як під час виборчої кампанії абсолютна більшість депутатів різних партій говорили про те, що потрібно надавати дорогу молодим, некорумпованим кадрам. Мер підібрав молодих. Перший заступник та заступник з ЖКГ – це молоді, тридцятирічні люди. Вони готові працювати на користь міста. Про що мав домовлятися міський голова і з ким? З деякі групами місцевими «олігархами»? Тоді це не називається «договорняк». То що, Валентин Козярчук не домовився, чи не заходів «договорняка»?  
Питання бюджету. Фракція ВО «Свободи» відмовилася голосувати за бюджет міста. Це їхня принципова позиція. Мотивація наступна. Свободівці за відставку уряду Яценюка, тому не приймаємо бюджет. Вони за те, щоб прийняти бюджет потім, в новому році, коли приймуть новий бюджетний кодекс, а поки жити за принципом 1/12. Це коли фінансується найнеобхідніше. Особисто мені ця логіка не зрозуміла. Є бюджетний кодекс. Першими бюджет приймають на місцях, а потім верхи. Так, Верховна Рада знову чудить з бюджетом і з податками. Так може ми будемо прикладом для наших старший колег у дотримання законів? Чи знову мер з кимось не домовився?
Передбачаю, що мені скажуть прихильники «Свободи». Зачекайте, не спішіть. Ми ще не дійшли до останнього питання.  
Останнім депутати розглянули питання, пов’язане з проблемами, що виникли в СП ТОВ «Світловодськпобут.  Рішення не пройшло депутатські комісії. Його готував Юрій Сапянов, вночі, перед сесією. Як на мене, то інколи краще спати. Текст рішення виявився дещо кострубатим, а містами, як на мене, дещо образливим для Валентина Козярчука. Але розумні політики не повинні ображатися. Тому сам міський голова та депутати, які його підтримують, активно включилися в роботу та зробили усе необхідне, щоб прийняти необхідне рішення.  Напевно, вони не прихильники «договорняка», вони за конструктив та співпрацю. Рішенням ради тимчасову депутатську комісію, яка буде займатися перевіркою СП ТОВ «Світловодськпобут».  Їх багато. Але це окрема розмова. Читачеві раджу слідкувати за новинами на нашому сайті.
На останок знову про виступ Каспрова. Думаю, що читачі поспілкуються зі своїми депутатами під час новорічних свят та самі розберуться: мер не хоче домовлятися, чи не хоче брати участь у «договорняках».  
 Вадим Степанець для SVET LIFE

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод