Перейти до основного вмісту

«Наше місто – це одна сім’я»


Останнім часом саме ці слова мера проходять рефреном майже через усі виступи міського голови Валентина Козярчука. Не стала виключенням і сьогоднішня зустріч мера з жителями міста, на яку він прийшов із секретарем  ради Юрієм Сапяновим та першим заступником Олексієм Гайдабурою 

Розпочалася вона з розповіді міського голови про діяльність по боротьбі із стихією. Як відомо, за сутки випало майже 30 сантиметрів снігу. Комбінат комунальних послуг для боротьби зі стихією має два ЗІЛа двадцятирічної давнини та грейдер. Навіть спеціалісту зрозуміло, що цього недостатньо. Валентин Козярчук вдячний приватним підприємцям, які не залишилися осторонь міських проблем. Вони допомагають у розчистці вулиць міста. Велику роботу проводять працівники ККП. Вдячний міський голова усім містянам, які не залишилися осторонь та вийшли на розчистку снігу.



Юрій Сапянов теж підтримав Валентина Козярчука у цьому питанні. Він розповів про ініціативу рибалок та депутатів. Нажаль, не всі розуміють, що із стихією все ж потрібно боротися гуртом. Одні залишалися просто спостерігачами за тим, як інші прибирають сніг. Інші, працівники кіосків на зупинках, навіть і не збиралися допомагати. Якби не ініціатива простих людей та підприємців було б набагато тяжче.
Далі Валентин Козярчук розповів про «діянія» попередньої влади. Зокрема про недешеве водопониження, про перебіг останньої сесії міської ради, про проблеми підприємств, які обслуговують багатоквартирні будинки, що виниклии внаслідок неправильного звільнення керівників Кармаліти та Письменного. Присутні навіть переглянули невелике відео з останньої сесії міської ради. Більш розлого міський голова розповідав про це на прес-конференції.
Великим викликом для міської громади, на думку Валентина Козярчука, є ситуація навколо СП ТОВ «Світловодськпобут». Минулі керівники взяли в кредит шість мільйонів в Украінбанку. Правоохоронні органи нещодавно викрили конвертаційний центр. Серед паперів, які там знайшли, є документи СП. Банк зараз під санацією, а це означає, що громада може втратити котельні міста, які в закладі за кредит.
Проблемним є наповнення міського бюджету. Підприємства міста, які раніше були гордістю усієї області, зараз в місті майже зникли. Їх власники виявилися лише ліквідаторами. Депутати міської ради, за твердженням мера, теж причасні до ліквідації підприємств. Так Стогній викупив корпус заводу «Калькулятор» для його ліквідації та розборки, а не для організації виробництва. Тож, наповнювати бюджет важко, але міський голова впевнений, що цю проблему можна вирішити. Головним своїм завдання міський голова вбачає саме наповнення бюджету та залучення інвестицій.
Міський голова відповів запитання присутніх.
Одне з них стосувалося долі колишніх гуртожитків, які зараз знаходяться не в кращому стані. Валентин Козярчук підтвердив, що є плани перетворити їх на житло. Влада буде вирішувати це питання.
Присутні підняли питання щодо лічильників води. За твердженням громадян працівники водоканалу, які зараз повинні перевіряти їх власним коштом, часто пропонують замінити лічильник. На їх твердження, прибор вийшов з ладу. Є підозра, що тут щось не так. Мер обіцяв розібратися з проблемою.
Одна з присутніх жінок переймалася долею ПТУ та їх випускників. Фінансування закладу тепер має здійснюватися за рахунок міського бюджету, а спеціалістів ПТУ готує для Кременчука. Пані запропонувала,  щоб училище підготувало швачок, які б в умовах війни шили одежу для воїнів ЗСУ. Міський голова визнав, що проблема з фінансуванням ПТУ існує і її потрібно вирішувати. Щодо пошиву одежі, то Валентин Козярчук сподівається, що хтось із бізнесменів зацікавиться цією ідеєю.
Не помилюся, якщо скажу, що уже традиційним стало два питання: про басейн та про бездомних собак. Щодо басейну, то Валентин Козярчук підтвердив свою пропозицію щодо безкоштовного перевезення усіх бажаючих до Кременчука, де басейн працює. Для цього потрібно тільки звернутися до виконкому.
Щодо бездомних собак, то тут теж зроблені певні кроки. Про них повідомив секретар ради Юрій Сапянов. Місце для майбутнього притулку бездомних тварин є на території ККП. Ініціативна група громадян, яка обіймається цим питанням, уже туди виїжджала. Тепер потрібно вирішити питання фінансування. Перший заступник міського голови Олексій Гайдабура поділився досвідом вирішення цієї проблеми в сусідньому місті. Там фінансування утримання тварин та їх стерилізація здійснюється не тільки за бюджетні кошти, а й за кошти небайдужих громадян. При цьому, спонсорські кошти навіть переважають бюджетні.
Гарячим залишається питання щодо призначення субсидій. Багато громадян ніяк не можуть отримати відповіді. Мер визнав існування проблеми. Її витоки, на його думку, лежать у недосконалому механізмі призначення допомоги. Це проблема законодавчого органу – Верховної ради. Щодо міста, то працівники управління соцзахисту працюють з великою напругою.
На зустрічі піднімалося питання щодо безхатченків. Зараз, коли стоїть холодна погода, воно особливо актуальне. Міський голва зауважив, що окремої програми щодо вирішення цієї проблеми  в місті не існує, але уже з понеділка він вживе заходів щодо її створення.  
Учасники зустрічі поскаржилися на те, що водії не видають квитків в маршрутних таксі, на що мер пообіцяв перевірити це питання.
Присутніх цікавило питання щодо реконструкції вулиці Єгорова. Зробити це обіцяв ще попередній міський голова. Валентин Козірчук зауважив, що грошей на це в бюджеті немає, але підготовлені проекти на 26 мільйонів до фонду регіонального розвитку. Також, готуються і інші проекти. Надія на вирішення є.
На зустрічі змогли виступити секретар ради та перший заступник міського голови та голова Громадської ради. Юрій Сапянов розповів про те, що в міській раді після обрання секретаря спостерігається певний прогрес у роботі депутатів. Формується демократична більшість. На голосування позитивно впливає запровадження поіменного голосування.
Олексій Гайдабура   розповів про наміри працювати над втіленням позитивного досвіду Кременчука та залученням інвестицій в місто.
Михайло Касьянов повідомив про громадський бюджет та особливості його використання. Він закликав громадян активніше прийняти участь у підготовці проектів. 
На завершення зустрічі мер закликав усіх громадян до спільної дії щодо відродження міста. Порадившись з присутніми міський голова повідомив, що зустрічі міського голови з громадянами будуть відбуватися двічі на місяць.
Вадим Степанець  


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод