Перейти до основного вмісту

Чудова новина для Світловодська


Саме з цього хочу почати свою публікацію про чергове засідання виконкому. Полягає вона в тому, що Світловодський маслокомбінат нарешті має нового господаря. Це «Український аграрний холдінг», потужне об’єднання  п’яти сільськогосподарських підприємств. Спеціалізується на вирощуванні кукурудзи, озимої пшениці, сої, ярого ячменю, кормових культур, а, також, молочного тваринництва (1750 голів великої рогатої худоби). Сподіваємося з цього почнеться відродження міста.  
На початку засідання виконавчого комітету міський голова Валентин Козярчук виголосив невелику промову. Він закликав усіх до спільної праці з наповнення бюджету та сплати податків. Міський голова повідомив, що уже провів консультації з податківцями. Наразі буде зустріч з підприємцями. Тільки спільними зусиллями можна навести порядок в цих питаннях.
Далі члени виконкому затвердили заходи на 2016 рік щодо наповнення бюджету та затвердили склад робочих комітетів.

Виконком погодив проект рішення, який буде винесений на сесію міської ради. Пропонується збільшити штати Центру надання адміністративних послуг на чотири чоловіка. Це пов’язано з тим, що Міністерство юстиції передає функції державного реєстратора органам місцевого самоврядування. У планах Валентина Козярчука створення Центру надання послуг не гіршого ніж в сусідніх Олександрії та Кременчуку. Центр буде розташований на першому та другому поверсі лівого крила адмінбудинку. Уже є проект реконструкції. Створення Центру надасть можливість пересічному світловодцю отримати адміністративну послугу (реєстрація, довідки, дозволи тощо) без контакту з чиновником і короткий термін. Замовити послугу можна буде по інтернету.
До речі, при проведенні реєстрації в Центрі 100% сплати за цю послугу буде поступати в міський бюджет, тоді як при реєстрації у нотаріуса – 60%.


Останній час в місті багато говорять про собак. Цього разу УЖКГ виніс на погодження проект рішення ради «Про затвердження Правил утримання тварин в м. Світловодську». Проект рішення члени виконкому підтримали після невеликої дискусії. Тепер власники тварин мають слідкувати за поведінкою своїх тварин. В разі не виконання вимог – штраф.

На засіданні виконкому знову стояло питання Ревівської амбулаторії. Виконком затвердив кошторисну документацію щодо капітального ремонту. Проектна документація обійшлася у 19 тисяч гривень, а на ремонт планується 786 тисяч, які ще потрібно віднайти. Мер сподівається, що до цього долучяться і приватні структури.
Виконавчий комітет розглянув та підтримав два проекти рішень, які можуть суттєво вплинути на розвиток міста. Перший стосується порядку розгляду електронних петицій. Пропонується створити можливість жителям міста засобами інтернету впливати на прийняття рішень владою. Для цього необхідно буде зібрати 100 електронних підписи і рада розгляне петицію. Як на мене, то це дуже важливо для розвитку громадянського суспільства в місті.

Друге рішення теж особливо важливе. Світловодська міська рада має звернутися до 12 сільських рад та Власівки з пропозицією об’єднатися в громаду. Процес створення громад безальтернативний. Є закон України щодо створення спроможних громад. До  завершення цього процесу залишається два роки. Якщо ми це не зробимо, то за нас це зродить уряд та Верховна рада. Так для чого очікувати, якщо можна це зробити самим та ще й отримати гроші на підтримку цього процесу із фонду розвитку громад?
Дискусію визвало питання щодо надання пільг за оплату за землю державним установам. Питання досить складне. Так надання такої пільги приведе до втрати в бюджеті. Так тільки Укрзалізниця сплачує за землю 64 тисячі гривень.  
Більше про рішення виконкому згодом на сайті.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод