Перейти до основного вмісту

Чергова сесія зі старими проблемами


Відбулася чергова сесія міської ради. Все було, як завжди: депутати багато говорили, спорили. А справи? Дещо вирішили.
На початку сесії міський голова Валентин Козярчук привітав депутатів із звільненням Надії Савченко та провів політінформацію. Основні тези виступу мера. В розвитку міста є прогрес: з вісімнадцятого місця в області ми перемістилися на четверте. Втім, проблеми не зникли. Одна з них – продовження наповнення бюджету міста через сплату податків. Не всі це розуміють. Деякі підприємці ухиляються від цього.
Останні дні містом ширяться різні чутки. Одна з них – припинення ремонту ревівської амбулаторії. Валентин Козярчук повідомив, що дійсно роботи поки що призупинили. Причина в тому, що мер хоче ще раз переконатися, що виділена сума, 500 тис грн, саме та, яка потрібна. Буде проведена перевірка і роботи завершаться.
Ще однією проблемою є доля будинку міської ради. Тут ситуація майже детективна. Як відомо, будівля була використана як залог за кредит, який взяв Світловодський водоканал. При об’єднанні та створенні ОКВП «Дніпро-Кіровоград», з боргом мало розрахуватися нове підприємство. Але… Керуючий ліквідацією Східно-Європейського банку, саме там в залозі будівля, такий собі Ігор Шевченко, продав будівлю. Сума продажу 403060 грн. Всього! Притому, що торги розпочалися з 4 млн., а потім, протягом торгів, 9 (!) разів знижувалася ціна. Придбала будівлю дружина керуючого. Вона готова продати нам будівлю за 4 млн грн. Класний бізнес у керуючого санацією, чи неправда? До речі, торги відбулися в м. Суми де живе пан Шевченко. Та й оголошення про торги розмістили с газеті «Демократична Україна». Хтось чув про таку газету? І, нарешті, ще одна деталь. Пан Ігор Шевченко є керуючим санацією ВАТ «Олімп».
Втім, усе не так печально. В будинку є бомбосховище, в якому розташовується командний пункт міста на момент надзвичайного стану. А це означає, що продати будинок не мали права без згоди громади. Депутати з цього питання прийняли відповідне рішення. вирішено направити під повідні заяви до Мінюсту, ГПУ та НАБУ. Крім того, депутати вирішили запросити на розмову директора ОКПВ «Дніпро-Кіровоград».
Протягом години депутати робили свої запити та слухали відповіді на них. Свого часу я робив запит щодо ремонту дорожнього покриття в дворі Героїв України, 80-90. Нажаль, Світловодськпобут, який зруйнував його, поки що не готовий до ремонту. Питання залишається на контролі. Інший мій запит до начальника ГУ НПУ в Кіровоградській області щодо поліції теж залишається на контролі.
Хочу зупинитися на декількох питаннях, які, на мій погляд, є важливими. Одне з них – це питання змін до податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Дуже важливе питання. Раніше, попередній склад міської ради, встановив нульові ставки. Бюджет недоотримав так необхідні кошти. Тоді це питання пролобіювали депутати-підприємці та директора. Сьогодні це питання знову провалили. Але про це завтра, моя особиста думка та оцінка депутатів. Додам результати поіменного голосування.
Депутати проголосували за скорочення ліжок в ЦРЛ. Як завірив головний лікар Юрій Котенко, це не вплине на якість лікування населення. Від скорочення ніхто н постраждає. Подивимося.
Дискусійним виявилося питання щодо відведення земельної ділянки по вулиці В. Бойка, 2 ТОВ «ВЕКТОР СТАНДАРТ». Це підприємство перемогло на тендері щодо надання теплової енергії спорткомплексу. Обіцяють надавати її за ціною в два рази меншою, ніж «Світловодськпобут». Для цього підприємство має встановити модульну котельню та під`єднатися до теплопроводу. При цьому приєднання буде таке, що в любий момент можна знову отримувати тепло від Світловодськпобуту. Дискусію розпочала фракція ВО «Свобода». Депутат Перепічко прочитав міні лекцію для колег щодо форм договірних відносин між суб’єктами господарювання та їх вплив на теплову енергію. Як викладач в минулому, хочу зазначити, що спроба була невдала. Здається, лектор сам не розумів, про що віщав. Депутати теж, трошки послухали та вирішили проголосувати. Рішення прийняли. Тож, є надія, що зимою зможемо плавати в басейні.
А мені цікаво, чи будуть ходити до басейну свободівці, які не голосували за рішення? Якщо вони справді послідовні, то не будуть.
Сесія вшанувала пам'ять громадського діяча та мого однополчанина Віталія Куцевича. Йому було присвоєно звання почесного громадянина та вулицю Глінки перейменували на його честь.
На завершення статті декілька слів про своїх колег – депутатів. На початку сесії були присутні 31 депутат. Завершилася сесія при 25. Чому так? Зникали цілі фракції. Так у  фракції Опозиційного блоку на кінець сесії залишився тільки один з п’яти. Може вже виборцям пора спитати з обранців?
Вадим Степанець     

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод