Перейти до основного вмісту

Як продали адмінбудинок міської ради



В одній з публікацій я вже писав про те, що будинок міської ради за адресою Героїв України, 14 продали приватній особі. Про це нова влада дізналася тільки в цьому році. Хочу розповісти читачам цю історію.
Розпочалася вона в 2006 році. Тоді керівництво водоканалу, який ще належав до комунальної власності міста, вирішило взяти кредит у Східно-Європейському банку. В якості залогу по кредиту віддали адмінбудинок міської ради. Так вирішив тодішній склад міської ради, який прийняв рішенні № 143 від 14 листопаду 2006 року. Як на мене, то рішення депутатів було ризиковим. Можливо директор водоканалу Любов Осіпчук знайшла потрібні слова, що б  переконати депутатів. Можливо депутати  сподівалися на Анатолія Кочергу, який був і депутатом, і членом керівного органу банку, але рішення прийняли. Водоканал отримав кредит у 7 млн 400 тисяч під 18,5 % річних. Отже, рішення прийняли і всі про нього забули. Але події розвивалися.
Міська рада надає дозвіл на розукомплектацію та продаж блоку доочистки води та колектору. Керівництво водоканалу переконало, що в місті уже не потрібні такі потужні споруди для очистки води, тому це обладнання зайве. Його продають. Є цифри у 33 тисячі та 700 тисяч.  Але гроші в рахунок погашення боргу не поступають. Але це інша історія.
Світова фінансова криза боляче вдарила по Східно-Європейському банку. Він збанкрутував. Вкладники тепер мають отримати свої гроші з Фонду гарантування вкладів. КП Міський водоканал теж на грані фолу. Кредит справи не покращив.
В 2011 році починає реалізуватися програма створення ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Підприємство об’єднало водоканали Кіровограду, Олександрії, Знам’янки та Світловодська. Однією з умов входження світловодського підприємства був пункт розрахунки по минулим боргам. Господарський суд дозволив ОКВП розраховуватися по боргам траншами по 57 тис щомісяця. Але, як я розумію, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» світловодські борги не сплачував.
І, нарешті, ще одна подія. Фонд гарантування вкладів передав борги СЄБа підприємству «Брокінвест». В цьому підприємстві працює Ігор Шевченко. І тут починається саме цікаве.
Восени, в газеті «Демократична Україна», друкується оголошення про продаж майна, в тому числі, нашого адмінбудинку. Вартість продажу 4 млн 378 тис при балансовій вартості 7 млн 400 тис. Умова продажу – зниження ціни. Не зростання, а зниження. Акцион відбувається. Ціну протягом аукціону знижують 92 (!) рази. Переможець аукціону Шевченко, дружина пана Ігоря. Купує вона адмінбудинок за 403 тис 84 гривні. Але це ще не все.
Такий собі Гузовський подає позов до суду про скасування торгів. Суд відмовляє йому у позові і торги визнаються такими, що відбулися.
 І що тепер? Запитає мене прискіпливий читач. Історія не закінчилася. Як я уже повідомляв у попередній публікації, під будинком є бомбосховище та командний пункт. А це означає, що цей будинок є суспільнозначущим.
На сесії міської ради прийняте рішення звернутися з цього приводу до ГПУ, НАБУ та Мінюсту. Будемо боротися за власність громади.
І трошки від себе. Часто чую фразу, що вже пора припинити говорити про попередників. А може ні, потрібно говорити? І не тільки говорити. Дуже хочу, щоб кожний отримав те, на що заслуговує.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод