Перейти до основного вмісту

Виконком: рішення, відверті висловлювання та консерваторію


В п’яницю відбулося чергове засідання виконкому. Цього разу засідання пройшло під головуванням міського голови Валентина Козярчука. 
За засіданні члени виконкому розглянули доповідь лікаря-онколога Світловодської ЦРЛ Ірини Гончарової «Про стан виконання міської програми "Боротьби з онкологічними захворюваннями на 2010-2016 роки». Стан справ не оптимістичний. У позаминулому році на обліку у ЦРЛ перебувало 1825 онкохворих, в минулому вже  1837, а у поточному році їхня кількість зросла до 1853. За цим показником ми на 3-4 місці в області. Причинами зростання кількості онкозахворювань у місті є, на думку лікаря, по-перше, неякісне харчування, екологія та, по-друге, нехтуванням населенням поточним профілактичним обстеженням, що давало би можливість виявляти рак на ранішніх стадіях. Як відомо, хвороби завжди були супутниками бідності.
На виконком було винесене рішення щодо введення у дію рішення конкурсного комітету від 14 червня 2016 року щодо переможців конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування № 5, 24 та 9.
Про перебіг конкурсу та його результати ми повідомляли на сайті.
Під час обговорення питання члени виконкому пожурилися на відсутність конкуренції. Пояснювали вони це тим, що умови у нас непривабливі. Один з членів виконкому відверто запропонував підняти вартість проїзду, щоб бізнес був прибутковим. Треба допомогти перевізникам. Тут не можу втриматися, щоб не висловитися з цього приводу.  
Перевізники постійно жаліються на те, що працюють у збиток. Зокрема, я чую про це вже приблизно років з вісім. Уявить собі, які вони заможні, що возять у збиток стільки років. Тепер про підвищення вартості проїзду. Звичайно, можна це зробити, але чи надовго це покращить фінансовий стан перевізників? Думаю, що ні. Світловодськ –  це не Київ  і не Кременчук. Середня заробітна плата у нас низька, пенсії не зростають. Людина має вирішувати куди витрачати гроші: на продукти, на оплату комунальних послуг, на ліки. Впевнений, що проїзд в громадському транспорті не на першому місті. Будемо більше піки пересуватися.
Хочу поділитися ще одним своїм спостереженням. Час  від часу я користуюся громадським транспортом. Як  відомо, в маршрутках є одне-два пільгових місця. Років два-три назад у випадку, коли пільгові місця в маршрутці були уже зайняті, то пенсіонери частіше сплачували за проїзд, а зараз, виходять з авто. Більше тариф на проїзд – менше пасажирів.
На цьому засідання виконкому були погоджені два проекти рішень, які виносяться на сесію міської ради. Перший – про програму впровадження реформ  децентралізації надання адміністративних послуг та другий – про затвердження програми поводження з твердими побутовими відходами. Обидва рішення виконком погодив. Погодили в п’ятницю, після 13.00. А остання депутатська комісія розглянула ці питання в туж п’ятницю о 10.00. То для чого тоді розглядав ці програми виконком? Можливо треба було робити навпаки. Спочатку ретельно розглянути на виконкомі, погодити, а потім спрямувати на сесію?
Знову задаю свої питання; «Можливо щось в консерваторії потрібно підправити?»

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод