Перейти до основного вмісту

Атошники отримали землю


Рішення про надання земельних ділянок для індивідуального будівництва учасникам, ветеранам АТО та їх сім’ям було прийняте на черговій сесії міської ради. Це питання було розглянуте депутатами першим та проголосоване одноголосно.



Крім того, на початку сесії, несподівано для депутатів, але на пропозицію одного з них, був заслуханий звіт про роботу комісії з перевірки управління освіти. Спочатку виступив депутат Андрій Москаленко, який був одним з ініціаторів перевірки. А потім, із звітом, голова комісії заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина

Доповідь спричинила хвилю емоцій депутатів. Так депутат Марк Сіромаха обурився самим фактом створенням комісії. Депутат Сергій Філоненко теж обурювався перевіркою та пропонував ремонтувати приміщення для медиків на Ревівці та не ремонтувати адмінбудинок.



До дискусії долучилися світловодці, які прийшли на сесію. Так голова квартального комітету Тягній запропонував не закривати 10-11 класи школи 9. Про теж наполягали інші.
На сесії надали слово начальнику управління освіти Генадію Френкелю. Під час свого емоційного виступу він звинуватив владу у переслідуванні та політичному замовленню проти нього. Щодо школи, то Френкель повідомив, що на сьогодні в школі не вистачає заяв від батьків на 10-11 класи. Для 9 учнів клас відкривати не рентабельно.
Рішення з цього питання депутати не приймали. Але питання важливе. Перевірка не завершена. Обіцяю познайомити читачів з різними думками з цього приводу.
В годину депутатських запитів до трибуни вишикувалася черга депутатів. Депутати підтримали своїх колег. В тому числі і мої запити. Про них в окремій публікації, згодом.
Дискусійним вийшло питання щодо затвердження ставок земельного податку на території міста Світловодська. Управління економіки виконкому запропонувало свій варіант податків. Для деяких категорій він склав 3%. Для земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання запропонували 12%. Для земель загального користування та сільськогосподарських угідь залишили 1%. Окремі депутати категорично не з цим не погодилися та запропонували взагалі залишити 1%.
Під час дискусії не витримав міський голова. Він пригрозив подати у відставку в разі, якщо депутати будуть захищати не своїх виборців, а директорів підприємств.
Цікавими були доводи депутатів, які виступали проти підвищення податку. Так депутат Філоненко запропонував не податок піднімати, а наповнювати бюджет шляхом залучення інвесторів. Правда, на пропозицію Валентина Козярчука розповісти, як це зробити, депутат не відповідає. Цю тезу Філоненко повторює уже не перший раз. І кожного разу у мене виникає питання про те, скільки інвесторів залучив депутат, коли був першим заступником міського голови. Я щось не припоминаю. Втім, після нього ми маємо розбомблені дороги, проґавлений адмінбудинок, викраденого пам’ятника, порізаних кораблів… Воістину,  інколи краще мовчати!
Завершилося усе тим, депутати для всіх затвердили податок на рівні 1,2%.
Депутати категорично відмовилися від скорочення ліжок в нашій ЦРЛ. С приводу цього окремі депутати дорекли колегам про попереднє скорочення. Можливо це і так, але потрібно не тільки не скорочувати, але й добиватися того, що б в Світловодську був госпітальний округ. Саме зараз вони формуються в області. За планами області у нас його не буде, а це означає, що ЦРЛ буде скорочуватися. Нажаль, про цей факт я, зокрема, дізнався не від наших обласних депутатів та головного лікаря, а від колег з «Першої електронної газети».  
Уже після завершення сесії депутати в кулуарах говорили про те, що все ж потрібно більш ретельно готувати питання порядку денного. 

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод