Перейти до основного вмісту

Сесія Світловодської міської ради: 37-й рік повертається!


Сьогодні, під час сесії світловодської міської ради, всі, хто був присутній с сесійній залі, стали свідками, як депутатська більшість розправлялася з неугодними. При цьому не зважали ні на які аргументи чи доводи



Розборки з перевізниками

Цього разу на сесію знову прийшло багато світловодців. Приводом стали дії перевізників, які вирішили «покарати» владу та громадян за те, що виконавча влада не підвищили їм тариф на перевізниками. З суботи перевізники почали здійснювати регулярні перевезення за підвищеним тарифом в 5 грн. Як на мене, то більше безглуздого рішення і придумати було неможливо. Ні, ну, якщо вони хотіли створити прецедент для PR політичним силам депутатської більшості, то можливо… Втім, для мене це був несподіваний приємний подарунок. Причому позитивний, про який я й не мріяв.
Протягом декількох років я, як журналіст, вивчав проблему міських пасажирських перевезень. За цей період у мене склалася власна думка щодо шляхів вирішення проблеми. І тут такий подарунок долі!
На сесії депутати більшості вимагали розібратися з винними в цій ситуації та покарати винних перевізників. Але чи вирішить це питання? Ні! Тому я запропонував реальний план вирішення проблеми. Він полягає у реалізації конкретних кроків.
Крок перший. Створення комісії із представників громадськості, управління економіки та економістів підприємств-перевізників. Її завдання перевірити існуючий тариф та обрахування реального. Депутати підтримали мою пропозицію, за що я їм вдячний.
Але тільки це крок не вирішить проблему.
Крок другий. Я запропонував вивчити питання щодо створення комунального підприємства, яке б займалося пасажирськими перевезеннями. Воно могло б здійснювати не тільки пільгові перевезення, а й скласти конкуренцію приватним перевізникам. Депутати теж підтримали мене в цьому питанні.
Нажаль, мене здивувала позиція голови фракції Партії пенсіонерів Юрія Лукинського. Він виступив проти цього питання. Невже фракції Партії пенсіонерів невигідно вирішення цієї проблеми?
Я запропонував і інші заходи, але про них я хочу повідомити і іншій публікації.

Ігор Гайчук, як камінь спотикання

Неймовірні зусилля застосовує депутатська більшість для того, щоб вивести зі складу виконкому Ігоря Гайчука. Важко казати, що саме відбулося у фракції партії Громадська ініціатива «Народний контроль», але депутати Андрій Маліцький та Оксана Гуцаленко застосовують неймовірні зусилля, щоб вивести Гайчука зі складу виконавчого органу. Політичні союзники «Народного контролю» фракції «Батьківщини», «Свободи», «Солідарності», «Партії пенсіонерів України», «Радикальної партії Ляшка», «Самопомічі» активно допомагають  їм в цьому питанні. На попередніх сесіях більшість в незаконний спосіб вивела Гайчука з членів виконкому, на іншій сесії ліквідували виконком. Останні крок, власне, і привів до подій з перевізниками.  Але без Гайчука. Після довгих обговорень склад виконкому був затверджений з двома вакантними посадами. До нього не увійшли Гайчук та пропонований від «Народногоконтролю» Кукса.
Під час дебатів з цього приводу сталася неприємна, як на мене, подія. Андрій Москаленко запропонував ввести до складу виконкому двох ветеранів АТО. І тут голова фракції ВО «Батьківщина» Сергій Волохов продемонстрував свій хамський стиль. Він заявив, що малограмотним, без вищої освіти, не місце в виконкомі. Хочу нагадати депутату, що секретар ради Юрій Сапянов не має вищої освіти, декілька депутатів депутатської більшості теж не мабуть вищої освіти. Чи це свої, ручні?  

А щоб в суд на нас не подавав!

Під кінець сесії я відчув таке собі дежавю. Більшість вирішила покарати мого колегу по фракції УКРОП Ярослава Чаричанського за те, що він оскаржує їх незаконні дії в суді. Депутат від опоблоку Сергій Мисько подав проект рішення щодо зняття Ярослава з посади голови комісії з питань законності. Мотивація? За те, що він не так трактує закони. Конкретна аргументація відсутня.
В це момент я пригадав, як мене, ще за радянських часів, на парткомісії розглядали. Тоді теж н було аргументів, але ж потрібно було покарати мене за вільнодумство.
В результаті Чаричанського більшість замінила на свого Сіромаху.
Наступним кандидатом на розправу буде депутат Олег Долгій, який став на захист Ярослава. Про це прямо на засіданні заявив представник Партії пенсіонерів України Кучугурний.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод