Перейти до основного вмісту

Одкровення від секретаря Світловодської міської ради


У вівторок мало відбутися чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Але воно не відбулося. Спочатку не було кворуму, а потім виявилося, що два представника від партії «Свобода» Ірина Козак та Юрій Сапянов, які прибули на засідання, заявили, що виконком не легітимний і вони не будуть брати участь у його засіданні. Після цього секретар міської ради запросив журналістів на прес-конференцію. Почув багато цікаво та не втримався від власних коментарів

Про ситуацію з відставкою виконкому

Юрій Сапянов переконаний, що депутатська більшість вчинила правильно, коли знову проголосувала за відставку всього складу виконкому. При цьому він зауважив, що більшість готова проголосувати за новий/старий його склад. Тоді для чого відправляти у відставку. Думаю, що тут проблема у одному її члені Ігорі Гайчуку. За нього вони голосувати н будуть. Секретар ради категорично не сприймає аргументи міського голови, який посилається на законодавчі норми.
«Бачення і тлумачення деяких норм законів посадовцями це особиста думка посадової особи… однієї людини, яка жодним чином не підтверджена.. »
Думаю, що цей глибокий філософський висновок Юрія Сапянова «це особиста думка однієї людини» щодо норм права має право бути застосованим і до всіх тлумачень депутатської більшості та його самого. Якщо так, то що далі? Людство знайшло вихід це суд. Це працює в усьому світі. І тільки наші депутати проти такого.  
Далі Юрій Сапянов висловив ще одну думку з приводу загальних принципів розбудови та існування держави та її невід’ємної частини громади міста.
«..я буду працювати на користь громади, в інтересах громади в межах законодавства навіть в тих випадках, коли інтереси громади вище, ніж якісь там процедурні рішення чи закарлючки, які гальмують в якійсь мірі розвиток нашого міста».  
Я, особисто, не зрозумів: якщо правове поле визначає певну процедуру, то її потрібно виконувати, чи вже ні? До прес-конференції секретаря ради я був глибоко переконаний в тому, що закони та підзаконні акти потрібно виконувати. Якщо закон не відповідає суспільним інтересам, то його потрібно змінювати у законний спосіб. Чи не так?
Ще одне цікавий висновок секретаря ради. Цього разу про юристів юридичного відділу. Вони працюють не на постійній основі, а по договору. Саме такий вид трудових відносин, на думку Юрія Сапянова, негативно впливає та них. Вони неправильно трактують закони. Але ж, пане Юрію, це ваша думка, як посадової особи, а «думка посадової особи… однієї людини, яка жодним чином не підтверджена.. » Чи не так?

І знову про виконком. Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до складу виконкому входять міський голова, секретар, керуючий справами, начальники управлінь та відділів та інші. Представники депутатської більшості наполягають на партійному принципі формування виконкому та на невід’ємному праві в любий момент відізвати свого члена виконкому. Отже, формується таке собі політбюро. Чи не так?

Рецепт вирішення проблеми перевезення в місті від Юрія Сапянова

Юрій Сапянов категорично проти підвищення тарифу на перевезення. Він вважає, що вся проблема тарифу лежить у сфері відносин підприємств, які уклали договір на перевезення, з приватними власниками транспортних засобів. Перші беруть великі гроші з других за участь у перевезенні. Секретар визнає, що охочих перевізників з інших міст немає. Але проблему можна вирішити. Для цього секретар пропонує запросити власників автобусів з нашого міста та з Кременчука, посадити в кожний автобус по депутати, та здійснювати перевезення в часи пік.

Секретар ради та сучкорізка

На цьому тижні соціальною мережею Facebook прокотилася хвиля щодо зникнення з ККП сучкорізки. Скажу відверто, я вважав, що це просто жарт з боку учасників мережі. Час від часу так буває, але зчинився галас. Секретар ради переймається долею цього пристрою. Він, разом з колегою-депутатом, навідався до ККП. З’ясувалося, що прилад не пропав. Він пофарбований, поіржавів та присипаний снігом. На момент відвідування не працював, що дуже образило пана Юрія. Думаю, що секретарю міської ради слід підготовити програму використання сучкорізки, затвердити на сесії міської ради та створити постійну комісію по нагляду за реалізацією програми.  

Конфлікт інтересів та земельні питання

Секретар ради переконаний, що навколо земельної ділянки біля зеленого господарства є конфлікт інтересів. Нагадаю, що дану ділянку рішенням міської ради було визначено як таку, яка підлягає продажу на аукціоні. Але уже після сесії з’ясувалося, що напередодні суд за позовом жителя міста заборонив сесії розглядати це питання. Міський голова наклав «вето» на це рішення, але секретар ради, який трактує закони на власний розсуд, вважає, що міська рада має долати «вето» не чикаючи рішення апеляційного суду та закидає меру конфлікт інтересів за те, що він не зібрав сесію з цього приводу.
Юрій Сапянов переконаний, що у виділення земельних ділянок в місті діють корупційні схеми. Причина в тому, що немає механізму контролю депутатського корпусу за рухом відповідних документів. В результаті відбуваються суди, які виграють позивачі. Курує цей процес, на думку Сапянова, один фахівець з земельних питань, який йшов на вибори з відомою політичною силою, яку він не хоче називати.
Чи не на ВО «Свобода» бува натякає пан Юрій? По їх спискам на останніх виборах балотувався такий спеціаліст із земельних питань. Був такий спеціаліст і в списках іншої партії. Так хто з них?   
Я зупинився тільки на декількох моментах виступу секретаря ради. Практично весь, за винятком декількох хвили спочатку, виступ можна прослухати тут


Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод