Перейти до основного вмісту

Міський голова поспілкувався зі світловодськими журналістами


Несподівано для місцевих акул пера міський голова Валентин Козярчук скликав прес-конференцію, під час якої відповів на багаточисельні питання.
Цього разу на прес-конференції разом з міським головою був присутній генеральний директор СП ТОВ «Світловодськпобут» Сергій Московський. На початку мова пішла про проблему відносин СП та КП «Добробут»
Кому платити за тепло
Оплата комунальних послуг мешканцями гуртожитків міста Світловодська здійснюється не ними безпосередньо, а КП «Добробут». Суть проблеми у відносинах між СП та Добробутом полягає в тому, що останній має велику заборгованість за теплопостачання, яка визвана хронічною несплатою мешканців. В абсолютних цифрах це виглядає так: на початок сезону борг склав 1млн 600 тис гривень, а на 31 січня цього року уже дійшов до 2 млн. Поточні платежі склали 4500 грн.

Подавати теплоносій  на початку опалювального сезону в гуртожитки (КП «Жобробут») СП розпочав тільки по рішенню сесії міської ради. Уже тоді існувала проблема з розрахунками.
5 грудня Світловодськпобут направив  КП листа з претензією щодо сплати та попередив про відключення теплопостачання. На СП відбулися збори колективу, на яких був присутній директор КП Олег Довгий. Про ці збори ми повідомляли тут. Тоді, враховуючи проханням мешканців гуртожитку, тепло не відключили.

На сьогодні борг за спожите тепло виріс. На СП теж непроста ситуація з розрахунками. На 31 січня 2017 року заборгованість підприємства складає 58 мільйонів грн. З них 34 млн грн – це борги минулих років, 20 млн – пені і 4 млн – борги цього року. Умови договору СП з постачальником газу такі, що потрібно проплачувати за газ наперед, та повністю його використовувати. За недобір, чи перебір потрібно сплачувати штраф.
Міський голова провів декілька нарад з цього приводу, на яких були присутні не тільки керівники підприємств, але й прокурор, начальники поліції та СБУ. Зараз проводиться робота з мешканцями гуртожитків з метою підвищення рівня сплати за послуги. За спожите потрібно платити.
Журналістів цікавило питання щодо законності можливого відключення гуртожитків. Сергій Московський повідомив, що такі підстави є. Згідно договору, тепло постачається саме Добробуту, а не персонально мешканцям.
Будемо сподіватися на позитивне вирішення проблеми.
Про зиму та прибирання снігу
Цьогорічна зима жорстко проекзаменувала комунальні служби. Міський голова відзначив, що стан техніки з прибирання снігу незадовільний. Практика показує, що розчищати дороги, тротуари потрібно протягом першої доби. Тоді буде необхідний ефект.
Комбінат комунальних послуг та комунальні підприємства «Житлосвіт2012» і «Житлосервіс2012» є основним підприємствами, які мають побороти негоду. Минуле керівництво підприємства привело їх в жахливий стан. Занедбана база, борги по зарплаті. За це рік зроблено немало з подолання цих недоліків. Втім, цього недостатньо.
Для того, щоб успішно долати негоду та утримувати дороги, потрібно не менше п’яти спеціалізованих авто. На це в бюджеті коштів немає.
2016 рік місто завершило з непоганими результатами. Є залишкові кошти, але в 2017 році уряд поклав додаткове навантаження у вигляді сплати за комунальні послуги закладів освіти і культури та зарплати. У абсолютних величинах це 30 мільйонів. Тож, про техніку поки що мова не йде.
Що планується на цей рік
Валентин Козярчук повідомив, що підготовлені листи щодо фінансування капітального ремонту вул. Єгорова, на що потрібно 90 млн грн. Також, підготовлені пропозиції щодо передачі дороги по дамбі та утримання Укравтодору.
В місті запрацювала дільниця благоустрою ККП. Восени вона проводила розчистку скверів та парку, а зараз почне вирощувати розсаду квітів, які буде потім висаджувати по місту.
Запорукою розвитку міста може бути тільки розвиток виробництва. Головним завданням для себе міський голова визначив зробити місто привабливим для інвестицій.
Питання та відповіді
Пасажирські перевезення в місті. Цю проблему загострює неприйняття нового тарифу на пасажирські перевезення. Валентин Козярчук визнає, що перевізники використовують ситуацію відсутності справжньої конкуренції. Ззовні в місто перевізники не йдуть. У міста немає коштів для придбання автобусів для організації муніципального перевізника, яке б могло позитивно впливати на ситуацію.
 Ремонт інфекційного відділення. Міський голова нагадав суть виниклої проблеми. Сесія міської ради не виділила грошей на проведення ремонту. У міського голови була розмова з головою ОДА з цього приводу. Обіцяв допомогти.  Будемо сподіватися на позитивний результат.
Про кадри. Міський голова повідомив, що він звільнив заступника з питань ЖКГ та виконувача обов’язки начальника УЖКГ. Підставою стала саме ситуація з інфекційним відділенням. Буде оголошений конкурс на ці посади.
Енергозбереження. Цьому питанню міський голова буде приділяти багато уваги. Досвід шкіл Олександрії переконує в необхідності побудови автономних котелен в школах. У складі управління економіки буде окрема особа, яка буде займатися питанням енергоаудиту. Крім того, сам міський голова постійно проводить моніторинг витрат на енергоносії.
Довгобуд по вулиці Ювілейній. Фірма, яка мала за три роки побудувати там заплановане, цього не зробила.  Міський голова поставив завдання відповідним службам вирішити цю проблему.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод