Перейти до основного вмісту

Ветерани АТО блокували сесію Світловодської міської ради



  

Чергова сесія міської ради розпочалася несподівано. Після відкриття до сесійної зали зайшли ветерани АТО та заблокували трибуну. Вони висунули міським депутатам ряд вимог. Що підштовхнуло ветеранів на такий крок?
На попередній черговій сесії міської ради відбулася чергова тривала дискусія щодо формування виконкому. Міський голова пропонував сформувати його за фаховим принципом, а депутатська більшість – за партійним. Присутні в залі ветерани АТО після тривалого спостеріганням в запропонували ввести до складу виконкому двох представників від них. Як компроміс. Депутатська більшість не погодилася, а висловлювання депутата Сергія Волохова на адресу атовців обурило останніх.
Представник громадської організації ветеранів АТО виклав вимоги до міської ради. Їх декілька. Ветерани вимагають публічного вибачення Сергія Волохова, введення до складу виконкому шести представників громадськості (чотири від ветеранів АТО та два від Асоціації малого та середнього бізнесу), вирішення питань з виділенням земельних ділянок, покращення харчування в дошкільних закладах та школах міста, безкоштовний проїзд на міському транспорті не за рахунок місць для пільгових категорій та підтримати закон про вільне володіння зброєю. .
Вибачення не відбулося. Волохов на сесію не прийшов.



Міський голова запропонував депутатам обговорити вимоги ветеранів. Обговорення було досить бурним. Депутати відразу відхилили пропозицію щодо представників від малого бізнесу, закинувши ветеранів лобіювання інтересів партії «Воля». Після перемовин у від представників бізнесу відмовилися.  
Для задоволення вимоги ветеранів необхідно було збільшити чисельність складу виконкому з 16 до 20. Депутатська більшість категорично відмовлялася від цього. Натомість, запропонувала заповнити дві вакансії, які були вакантними. Більшість активно агітувала прямо під час сесії висунути атовця на посаду керуючого справами виконкому. Цей посадовець виконує важливу функцію керування апаратом виконкому та готує його засідання. Посада передбачає не тільки відповідний фах, але й знання особливостей роботи апарату виконкому, вміння керувати відділами. Тож, потрібний фахівець. Втім, депутатська більшість вважає, що тут не потрібні такі знання та навички, а свободівець Молчанов запропонував зобов’язати керівника загального відділу Олександра Возного, як досвідченого управлінця, навчити свого начальника. Після довгих умовлян, ветерани погодилися подумати над пропозицією та поки що зарезервувати цю посаду для них.
Далі депутатська більшість запропонувала вирішити питання введення атовців до виконкому за рахунок партійних квот. З цим погодилися фракція «Народного контролю», квота якої не була заповнена. Таким чином членом виконкому став Бабіч. Залишалося вирішити питання ще з двома членами.  
Більшість запропонувала ввести одного за рахунок виключення зі складу виконкому представника УКРОПу Юрія Медведєва, мотивуючи це тим, що він проживає в Кропивницькому.  Фракція УКРОПу була не проти поміняти свого представника, але в разі, якщо буде замінений ще один партійний член виконкому. Я навіть запропонував кандидатуру Миколи Сопільняка від «Батьківщини», як такого, що в 2008 мав вирок суду за корупцію. Але моя пропозиція не знайшла підтримки у більшості. Натомість, вони пропонували вивести зі складу виконкому двох заступників міського голови.
Після п’ятигодинної дискусії та протистояння до складу увійшов один представник організації ветеранів АТО та зарезервована, при погодженні, за ними одна вакансія керуючого справами. 
Після цього, пікетувальтники знову нагадали про свою вимогу вибачення від Волохова. Це спробувала за нього зробити голова міської організації ВО «Батьківщина» Таїса Гончаренко, але ветерани АТО  наполягли на вибаченні саме Волохова.
Хочу відзначити терпіння, витримку та коректність ветеранів. Увесь цей час вони терпляче стояли та чекали, в той час, як депутати сиділи на своїх місцях та галасували. Тут вони виявилися на голову вищі від нас. А щодо нашої роботи, то пропоную колегам послухати цього хлопця.
Далі ветерани пішли, а депутати почали розглядати питання порядку денного. Більшістю голосів підтримали заяви фракцій УКРОПу, Самопомочі та Свободи щодо блокади ОРДЛО.
Але все якось знову не заладилося…
Депутати не змогли сформувати депутатську контрольну комісію з перевірки КП «Комбінат комунальних послуг». Обговорили тариф на проїзд в громадському транспорті, але, попри жаркі дебати, залишили його без змін. Депутати не змогли зменшити ставку податку для малого бізнесу. Уже під вечір зависло питання щодо звільнення від сплати за землю комунальних підприємств.
Депутати не могли, чи не захотіли рівнятися на ветеранів АТО та розійшлися, не завершив роботу.
В середу засідання не відбулося...  Далі буде?

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод