Перейти до основного вмісту

Світловодський виконком: незатверджені тарифи та розборки з перевізниками


На черговому засіданні виконкому Світловодської міської ради під головуванням міського голови Валентина Козярчука не затвердили тарифи для «Житлосвіт 2012» та подискутували навколо пасажирських перевезень в місті.  
На початку засідання секретар ради хотів розпочати обговорення звернення групи громадських активістів щодо порушень перевізниками умов перевезення, але міський голова запропонував це питання обговорити в кінці.
Члени виконкому досить швидко розібралися з організацією призиву на військову службу, питанням створення ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту, питаннями архітектури, програмою благоустрою міста тощо.
Але коли дійшли до питань тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій, то розпочалася гаряча дискусія, до якої залучилися громадські активісти. Дискутували навколо декількох питань: заробітна плата АУПівців, цивільно-правові договори та не надання послуг. Щодо перших двох позицій, то директор КП «Житлосвіт2012» Микита Письменний відмовився надавити інформацію, спираючись на конфіденційність. Активісти навели приклади неякісного та, взагалі, не надання окремих послуг. Криза ЖЕКівського обслуговування продовжується.
За результатами дискусій тарифи не були прийняті.
Від автора. Під час розгляду тарифів член виконкому Козак при розгляду кожного  разу цікавилася, хто обслуговує будинок, «Житлосвіт2012», чи «Житслосервіс2012». Уже після засідання з’ясувалося, що тариф для «Житлосервісу2012» пройшов без проблем. Можливо, директор останнього не ту консерваторію закінчив.
Втім, щодо якості та повноти послуг, то я згоден з усіма претензіями. Змінити це все можна тільки змінивши систему – ОСББ.
Члени виконкому затвердили рішення щодо створення комісії з вивчення тарифів на перевезення та доручили управлінню економіки вивчити питання створення комунального підприємства з пасажирських перевезень. Представники ВО «Свобода» та їх симпатики від громади під час розгляду питання наполягали спочатку на покаранні  винних посадових осіб виконкому за перевезення по 5 гривень, а потім уже створювати комісію. Громадські активісти навели приклади порушень. Начальник управління економіки повідомила, що з приводу робітників виконкому, проведено службове розслідування. Його результати вчора передані першому заступнику. В квітні  буде проведений новий конкурс на перевезення. До речі, комісія по тарифу має завершити свою роботу до конкурсу.
Але це не задовільнило свободівців.  Вони наполягали на спеціальному засіданні виконкому за участю їх та перевізників.

Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод