Перейти до основного вмісту

Валентин Козярчук про борги Світловодськпобуту та бюджет міста


Міський голова відразу після виходу з відпустки дав прес-конференцію для місцевих ЗМІ. Мова йшла про проблеми СП ТОВ «Світловодськпобут» з отриманням лімітів на газ та про особливості бюджету на 2017 рік.
Разом з міським головою на зустріч з журналістами прийшли генеральний директор СП Сергій Московський, керівник міськгазу Володимир Шаповал та начальник фінуправління Наталя Яременко.

Про тепло, газ та проплати

Валентин Козярчук повідомив, що зранку йому повідомили про те, що СП ТОВ «Світловодськпобут» не отримав ліміту газу на березень і це створює проблему з теплопостачанням в місті. Потім мер передав слово Сергію Московському.
Генеральний директор СПЕ повідомив про стан розрахунків споживачів теплової енергії. Станом на лютий бюджетні організації міста, сплатили за спожите тепло 99,9%, релігійні громади — 101%, а населення всього 30%, або 8 млн грн з необхідних 12 млн грн від місячних платежів. Таким чином, ці 4 млн грн і недостає, щоб отримати ліміти газу на березень. Газ підприємство може брати, але це буде незаконно і за нього прийдеться сплачувати по двійному тарифу.  Залишити місто без тепла підприємство теж не може, тому буде підтримувати роботу котлів на технологічному мінімумі. Отже, батареї у наших помешканнях будуть ледь теплими.  
Володимир Шаповал підтвердив повідомлення Московського про те, що на першу декаду березня газового ліміту у підприємства немає. Тому є загроза від НАК "Нафтогаз України" повного відключення від газопостачання. 
Валентин Козярчук повідомив, що, незважаючи на проблеми з початком опалювального сезону, від вважає, що цієї зими підприємство зі своїм завданням впоралося. Мер переконаний, що за все спожите потрібно платити. Це стосується і тепла. В Трусківці уже є прецедент, коли за несплату комунальних послуг була продана квартира. Тим більше, що 90% споживачів отримують «теплову» субсидію.  
Журналісти змогли задати питання присутнім посадовцям. Зокрема, мене цікавили оті 30% та 90%. Субсидії мешканців багатоквартирних будинків, 90%, не покривають 90% щомісячного платежів. Є обов’язкові суми, які мають сплачувати жителі. Так їх сплачує лише 30%.
Редактор газети «Світловодськ вечірній» Тетяна Дроздова повідомила, що СП заборгувало газеті більше 5 тис грн за 3 публікації в газеті та поцікавилася, коли підприємство сплатить борг. На що Сергій Московський відповів, що особисто бачив тільки дві статті, але договору щодо публікацій не бачив. Втім, генеральний директор пообіцяв особисто розрахуватися з газетою.

Ще раз про фінанси

Друга частина прес-конференції була присвячена фінансам та бюджету. Міський голова уже неодноразово коментував проблеми, які виникли в цьому році в зв’язку бюджетними новаціями. Держава зняла з себе зобов’язання фінансувати цілий ряд видатків бюджетної галузі: опалення, енерго- та водозабезпечення бюджетних установ, зарплати технічного персоналу медичних, освітніх закладів, викладачам позашкільних закладів тощо. Усе це лягло на плечі міського бюджету. Як результат, у міському бюджеті не вистачає 25 мільйонів гривень.
Наталя Яременко повідомила, що вперше за останні роки минулий бюджетний рік завершився з вільним залишком у 7,6 мільйона гривень. Це свідчить про ощадливе ставлення керівників структурних підрозділів виконкому. Крім того, 2016 рік ми прожили без кредитів на зарплату, що є позитивним. На сьогодні у Світловодська найвищий темп виконання міського бюджету у Кіровоградській області. Але особливого оптимізму бути не повинно.
 «Якщо перевиконання бюджету буде три мільйони за квартал, то, помноживши їх на чотири квартали, буде 12 мільйонів. А в 2016 році ми отримали 16 млн грн.»
Нажаль, в цьому році акциз від продажі паливо-мастильних матеріалів тепер забрала до себе держава. А це 75% від усіх акцизних надходжень. Є інші негативні моменти в економіці.
Валентин Козярчук зробив акцент на належному фінансовому плануванні керівників підрозділів. З цим поки що не все нормально.
Говорили і про догоди в місті. Так міський голова завірив, що ремонтувати дороги будуть, в тому числі і дорогу на Власівку.

Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод