Перейти до основного вмісту

Понеділок світловодської влади


Понеділок, 8 серпня, у виконкомі розпочався з наради у міського голови з представниками установ, комунальних підприємств, структурних підрозділів виконкому.
Представник фінансового управління повідомив, що бюджет міста виконується зі значним перевиконанням і це засвідчують рейтингові показники по області. Оптимізм фінансистів підтвердили податківці. Їх аналіз надходжень говорить про те, що загальний план на серпень місяць, який складає більше 11 мільйонів грн. буде виконано.
Перший заступник Світловодського міського голови Олена Балюк торкнулася питання наведення ладу на Бульварі Молодіжному. Там, після знесення МАФів залишилися купи сміття. Олени Балюк провела попередню розмову з підприємцями, які «насмітили». Сподіваємося, що сміття буде прибрано.
Секретар міської ради Юрій Сапянов висловив занепокоєність тим, що деякі підприємці, отримавши певне узгодження міської ради, виконують далеко не всі пункти рішення. Часто вони розпоряджаються власністю громади, як своєю особистою. На думку секретаря ради потрібно навести лад в цьому питанні.
На нараді редактор газети «Світловодськ вечірній» Тетяна Дроздова попросила міську владу надати розгорнуті пояснення стосовно об’єднання громад та чітку концепцію розвитку громади. Районна влада уже надала купу матеріалів та коментарів з цього приводу.
Валентин Козярчук зазначив, що він завжди відкритий до спілкування, але з цього приводу до нього ніхто не звертався та газета зокрема. А щодо концепції, то представники району мають не концепцію вимагати, а залучатися до роботи з її створення.
Про проблеми водоканалу повідомила Людмила Гетьманець. Мережі ОКВП проходять через володіння одного із мешканців вулиці Садової. Але він не тільки не дозволяє проводити роботи на своїй території, а ще й перекрив водовід та позбавив водопостачання своїх сусідів. Людмила Гетьманець поскаржилася на те, що їй не вдалося залучити поліцію до вирішення цього питання. Втім, в іншому випадку, поліція заборонила проводити аварійну відкачку переповненого колодязя по вул. Бойка під приводом того, що мешканці скаржилися на шум близько 22.30. Шум зник, а затоплення залишилося. Нажаль, представника поліції на нараді не було.
Представник електромереж повідомив про чергове подорожчання електроенергії з 1 вересня на 20% для населення.
Керівник СП ТОВ «Світловодськпобут» Дмитришин розповів про своє перебування в Києві на зустрічі теплопостчальників України. Він зазначив, що проблеми з боргами є майже у всіх. Їх погашення є проблемою. Зараз СП виставили 22 мільйони грн. штрафу за період 2011-2015 роки. Міський голова повідомив, що буде займатися вирішенням цієї проблеми та вкотре згадав про представників компанії, які пропонують переходити на опалення за допомогою побутового сміття.
В понеділок відбулося ще два офіційних заходи. О 15.00 зібрався виконком на позачергове засідання. На порядку денному  питання виділення коштів на сплату судового збору для подання юридичним відділом виконавчого комітету апеляційних та позовних судових заяв. Члени виконкому проголосували за це рішення.
А о 16.00 у першого заступника міського голови Олени Балюк відбулася нарада з перевізниками, на якій обговорили проблеми перевезень в місті. Нажаль, вони є. Так не у всіх автобусах є відповідна інформація про телефон довіри, за яким пасажир може зателефонувати. Перевірки управлінням економіки виявили порушення у кількості автобусів на маршрутах. Крім того, було виявлено, що є випадок, коли перевізник поєднав пільговий маршрут № 23 та № 7. Олена Балюк зазначила, що не допустимо. Учасники обговорили додаток до договору перевезення. Він, зокрема, передбачає штрафи за невиконання умов договору.
Понеділок був насиченим на наради. Сподіваємося, що тиждень буде продуктивним.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод