Перейти до основного вмісту

Грошей на дороги депутати не дали


Відбулася позачергова сесія Світловодської міської ради. Депутати вносили уточнення до бюджету. Надійшли кошти по державній субвенції та з перевиконання плану. Потрібно було розподілити кошти. Вийшло як у тому дитячому віршику.
«Мы делили апельсин, много нас а он один…»
Хочу зауважити, що на позачергову сесію прийшло 18 депутатів з 34. Міський голова був 19. Інші вирішили проігнорувати сесію. Порядок денний затвердили 18 голосами. Утримався голова бюджетної комісії Юрій Лукинський.  
Державна субвенція багато питань у депутатів не визивала. Це гроші цільового призначення і мають піти туди, куди вони виділяються державою. Виділено 5,3 млн грн на ремонт інфекційного відділення ЦРЛ, 992 тис грн на усунення аварійності житлового будинку по вул. Приморській, 24 та 400 тис грн на ремонт перекриття та покрівлі будинків ПТУ№ 5. Для контролю над коштами, які виділили на ПТУ, за пропозицією фракції ВО «Свобода», буде створена відповідна комісія.
А далі депутати почали ділити кошти міського бюджету. Без проблем затвердили виділення необхідної спільної частки на капремонт інфекційного відділення та на Приморську, 24 159 тис грн та 263130 грн відповідно. Виділили кошти на улаштування пандусу житлових будинків по вул. Приморська 70 та 71. Але тут ще буде працювати комісія, яка має перевірити проектно-кошторисну документацію.
Дискусію визвало питання виділення 210 тис грн харчування школярів. Юрій Лукинський пропонував виділити 400 тис. грн. Під час дискусії з’ясувалося, що  в управлінні освіти є кошти, приблизно 300 тис грн, які вони не використали на харчування в попередній період. Але вони поки що не знають, як їх можна «перекинути» зі статті на статтю. Вердикт депутатів 210 тис. грн.
Ну, а далі і був той самий «апельсин». Проект рішення пропонував виділити на поточний ремонт доріг 1623370 грн. Втім, фракція ВО «Свободи» запропонувала забрати з доріг 100 тис на Центр первинної медичної допомоги, а залишки поділити на навпіл: половину на дороги, а половину на тротуари. Центру потрібні гроші на виплату зарплати за вересень. А тротуари свободівці запропонували відремонтувати методом ямкового ремонту біля шкіл в першу чергу.
Така пропозиція не знайшла підтримки у інших депутатів. Валентин Козярчук повідомив, що гроші від держави, а виконкомом подано проектів на 91 млн, так і не надійшло. Тому пропонується завершити ремонт по вул. Миру до ревівської дамби, та відремонтувати другу об’їзду. Такий підхід надасть можливість переправити потік вантажних автомобілів по цьому шляху, а не по Приморській та Героїв України. Для того, щоб завершити роботи в цьому році, необхідно провести тендер. На це потрібно 50 днів. Якщо ми приймаємо рішення сьогодні, то тендерні процедури завершуються в другій половині жовтня. Для проведення робіт залишається менше місяця. Тому важливо не зволікати.
Позиція щодо тротуарів та дворових проїздів потребує ґрунтовного підходу. Так заступник з питань ЖКГ Анна Нестеренко пояснила, що потрібно не латати тротуар, а капітально ремонтувати: міняти бордюри, класти тротуарну плитку. Для цього потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію. Потрібний час.
Щодо ЦНПМД, то в вересні їм виділять гроші, а на серпень кошти є.
Втім, свободівці були непохитні. Вони звинувачували інших депутатів у тому, що вони вимагають від них тільки голосувати за їхній варіант. Говорили про промерську більшість, яка не дослухається до них, та категорично відмовилися голосувати за будь-які пропозиції інших колег. Навить за пропозицію депутата Андрія Москаленка, які пропонував виділити 49,99 тис грн на тротуари. Така сума не потребує проведення тендерних процедур. Але ВО «Свобода» була непохитна.
Грошей на дороги не виділили. Поки що. Є нерозподілені гроші. Можливо депутати схаменуться.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод