Перейти до основного вмісту

Затвердили бюджету міста та говорили про "Адольфа Гітлера"

На позачерговій сесії міської ради депутати прийняли бюджет на 2015 рік. Його затвердженню передувало прийняття декілька рішень, якими ввели акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів, транспортний податок. Також, депутати надали пільги щодо плати за землю підприємствам та установам. Сесія внесла зміни до міської комплексної програми соціальної підтримки сімей учасників АТО та Комплексної міської програми запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного, природного та соціального характеру.

Рішенням про надання пільг щодо плати за землю, депутати звільнили від сплати підприємства та установи, які отримують фінансування з міського бюджету. А із закладами, що фінансуються з державного бюджету, виникла колізія. У попередні роки податок за землю надходив до держбюджету і підприємства державного фінансування були звільнені від нього законом. Зараз надходження від сплати цього податку надходять до міського бюджету. Законом не передбачено звільнення від сплату податку державними закладами. Було б логічно, якщо б таку пільгу надили місцеві ради.  


Уже під час розгляду питання депутат Любецький запропонував звільнити від сплати пожежників та рятувальників ДСНС. З таким же проханням до депутатів мав намір звернутися і директор Світловодського політехнічного коледжу Ігор Петров. Але міський голова не надав йому слова. Пропозиція Любецького була врахована, пільга надана.  Втім, міський голова  зазначив, що розглянуть прохання про звільнення від податку усіх держзакладів в разі їх звернення.
Особисто мене здивував факт ненадання слова директору коледжу. Адже він повідомив мені, що подав прохання про надання пільги до сесії. Після закінчення сесії на моє питання до секретаря ради чому не надали слова Петрову,  Зінаїди Климчук повідомила, що прохання про пільгу на податок коледж подав невчасно, процедуру він не пройшов. Вона запевнила, що наступного разу вони її розглянуть. І  взагалі, коледж навчає студентів на комерційній основі.
Тут хочу навести висловлювання улюбленого сатирика міського голови Михайла Жванецького:

«На вопрос как живешь, долго матерно ругался, набил морду вопрошавшему. В общем, ушел от ответа».


Розгляд питання затвердження бюджету спонукав жваву дискусію. Її розпочав бунтівний депутат Юрій Сапянов. Він поставив питання про судьбу коштів від утилізації двох суден, які знаходяться біля клубу юних моряків. Про це можна прочитати в статті «Як порізали «Адольфа Гітлера». Котенко відповів, що обов’язково прозвітує про виручені кошти після завершення робіт. До дискусії з міським головою долучився депутат Віталій Юшко. Аргументи сторін були часом не зовсім зрозуміла для непосвячених в проблему, але думаю, що ця тема буде цікава для мешканців міста. Беру зобов’язання розібратися в ній і повідомити громаду.
Після дискусії депутати бюджет затвердили та обіцяли повернутися до нього у лютому.  


Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод