Перейти до основного вмісту

Пристрасті навколо Світловодськпобуту. Частина І

Сьогодні керівництво СП ТОВ «Світловодськпобут» дало прес-конференцію. Зокрема, я із задоволенням відвідав її, оскільки у вівторок на сайті світловодської міської ради з’явився відритий лист міського голови Юрія Котенка до генерального директора Володимира Михалика.
Відразу хочу повідомити моїм критикам, які вважають, що я не є рупором СП чи міської ради. У Світловодськ Live я стараюся подавати об’єктивну інформацію та висвітлювати факти та точки зору людей. Отже, якщо вам є що сказати, запрошую усіх на Світловодськ Lave.
А зараз до прес-конференції. на ній були присутні генеральний директор Володимир Михалик, головний інженер Юрій Раздоба та начальник юридичного відділу Андрій Петров.
Володимир Михалик повідомив, що підприємство працює в штатному режимі. Теплова енергія подається 100% споживачів. На початку опалювального сезону були деякі проблеми. Зокрема: вихід з ладу засувки на центральній  магістралі біля СШ №10, порив подаючого та зворотного трубопроводів під дорогою біля «Всесвіту», деякі проблеми були і в Ревівському мікрорайоні. Працівники підприємства найкоротші терміни усунуті їх власними силами.
Михалик знову акцентував увагу на тому, що в 2014 році підприємством сплачено податків більш 2 млн.грн., ридбано 2 нових котли. Він також зазначив, що заробітна плата на підприємстві до жовтня місяця виплачувалась своєчасно, але в зв’язку з заборгованістю споживачів виникла певна затримка.
Серед проблем, які зараз існують на підприємстві, генеральний директор назвав заборгованість споживачів. За листопад 2014 р. місцевим бюджетом було сплачено лише 23,7 тис. грн. з нарахованих до сплати в листопаді 2 002,5 тис.грн. Найбільшими боржниками ( станом на 01.12.2014р) є: населення --- 11 108,5 тис. грн, бюджетні установи  – 3 665,2 тис.грн. в тому числі 3 483,9 тис.грн. борг місцевого бюджету. Особливо хвилює керівництво СП КП «Добробут», борг якого складає – 850,8 тис грн.
За твердженням Володимира Михалика, міський голова Котенко Юрій Миколайович уникає вирішення питання щодо погашенню заборгованості цього підприємства. Новопризначений директор КП «Добробут» Людмила Безрукава не виконує зобов’язання щодо сплати  хоча б 80% від поточних нарахувань. Це спонукає керівництво СП до припинення з 15.12.2014р. постачання теплової енергії в три гуртожитки: Леніна 67, Приморській 38 та 74. Про це вже повідомлено керівника КП «Добробут» та міського голову.
Щодо такого кроку, то Михалик висловився так:
«Я особисто не хочу цього робити, але змушений через жорстку державну політику у сфері розрахунків за спожитий природний газ».
            Генеральний директор також повідомив, що не зважаючи на скрутну ситуацію, пов’язану з низьким рівнем розрахунків з боку споживачів, відключенням електроенергії, завдяки когенеруючим установкам підприємством  безперебійно подається споживачам теплова енергія. В той же час Михалик обурений відсутністю уваги з боку міського голови до підприємства. Так «02.12.2014р. о 12 год відбулась селекторна нарада Мінрегіону України в режиму відео конференції в м. Кіровограді з питань проходження опалювального сезону. Міського голови на ній не було. Іншого разу 09.12.14р. о 11 год. в малому залі ОДА відбулось засідання обласного штабу з контролю за станом проходження опалювального сезону 2014-2015 років. Світловодський міський голова – відсутній, і я відверто позаздрив  колегам з Кіровограда, Олександрії, Долинки, оскільки у них усі проблеми по проходженню опалювального сезону вирішуються разом на місцях, тільки в Світловодську бюджетні призначення не доходять до теплопостачального підприємства.»
Далі Михалик прокоментував публікацію в газеті «Украина Центр» та відкритий лист міського голови.
Про це я повідомлю читача в другій частині статті. Спочатку я пропоную ознайомитися з відкритим листом міського голови та публікацією в «Украина Центр».


Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод