Перейти до основного вмісту

Кіровоград відповів на вимоги Світловодської громади

Історія стосунків водоканалу і жителів Світловодська носить драматичний характер. З початку вони, стосунки, нагадували бойові дії. Водоканал постійно жалівся на нестачу коштів та пропонував підвищувати тариф, а жителі не вірили їм та протестували. Мінялися керівники підприємства, але ситуація оставалася незмінною: підприємство накопичувало борги.
Заставою останнього кредиту в Східно-Європейському банку став будинок по вулиці Леніна, 14, де зараз працює міська рада та районні органи влади.
В 2011 році світловодська міська рада отримала пропозицію, від якої не змогла відмовитися. ОДА запропонувала об’єднати водоканали Кіровограду, Знам`янки, Олександрії, Світловодська та водовід Дніпро-Кіровоград в одне підприємство.
Тоді міська влада швиденько провела громадські слухання. На них народу розповіли про «картину маслом»: критичний стан міського водоканалу. Вихід був тільки один – об’єднуватися. Владу підтримали окремі громадські активісти. Народ повірив і проголосував. Так виникло ОКВП «Дніпро-Кіровоград».
Підприємство почало працювати. І вже в 2014 році Світловодці дізналися, що ОКВП несподівано підняло тариф на 61%, так і не сплачує податки до місцевого бюджету та ще й збирається законсервувати станцію першого підйому води. Такі дії керівництва підприємства визвали обурення громадськості. Саме вона стала ініціатором нових громадських слухань з цього приводу. Про резолюцію громадських слухань ми вже повідомляли. Міська рада повідомила обласну раду про результати слухань.
І ось, світловодська влада отримала відповідь. Постійна комісія обласної ради з питань реформування ЖК, архітектури, будівництва, містобудування повідомила, що рекомендує ОКВП «Дніпро-Кіровоград» «…розробити та подати  в установленому порідку змінити до Статуту ОКВП «Дніпро-Кіровоград», згідно з якими виключити Наглядову раду з органів управління комунального підприємства…». Отже, тепер представник світловодська в Наглядовій раді не зможе впливати да діяльність підприємства.
Далі. Комісія вважає, що консервація водоочисних споруд та насосних станцій 1-2 підйому обґрунтовано на необхідно. Не погоджується комісія і з проведенням незалежного аудиту підприємства та обов’язковим затвердженням облрадою структури, чисельності, штатного розкладу та умов оплати праці працівників .
Отже, маємо те, що маємо.



Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод