Перейти до основного вмісту

До міста завітала народний депутат

Сьогодні, на День Святого Миколая, до міста Світловодська завітав народний депутат України від політичної партії «Воля» Суслова Ірина Миколаївна. Людина дуже позитивна, з активною життєвою позицією.

Ірина провела зустріч з громадськістю в будинку виконкому та студентами Світловодського політехнічного коледжу Кіровоградського Національного технічного університету.
Під час виступу, Ірина розповіла про ті «непопулярні заходи», які збирається в ближчий час запровадити уряд для заощадження 27 млрд. гривень. І весь цей тягар ляже «на плечі простих людей».

Зокрема, планується скорочення кількості дитячих садочків і шкіл з менше, як 30-ма учнями, що призведе до закриття 400 шкіл і дитячих садків та скорочення 11% вчителів і вихователів; скасування стипендій для студентів (крім, малозабезпечених та інвалідів); закриття сільських шкіл з кількістю учнів – менше 10-ти; скорочення пенсій працюючим пенсіонерам; підвищення пенсійного віку для всіх до 65 років, скасування безкоштовного харчування в лікарнях; скасування безкоштовного проїзду, пільг по комунальних платежах, виплат одиноким матерям, пільг ліквідаторам 4-ої категорії чорнобильців, тощо.

Такі урядові ініціативи можуть бути затверджені Верховною Радою України вже у цей вівторок.
Натомість, задля недопущення такого «соціального геноциду» простих українців, Ірина Суслова запропонувала іншу програму заощаджень, яка б дозволила поповнити державний бюджет на 115 млрд. гривень, і при цьому, б не постраждала жодна проста людина. Для цього Верховна Рада України одночасно з прийняттям бюджету має прийняти пакет «Антиолігархічних законів».

Ірина Суслова провела зустріч зі студентами Світловодського політехнічного коледжу Кіровоградського Національного технічного університету. Розповіла про можливі нововведення в сфері освіти. Зокрема, новий Закон України «Про вищу освіту» буде містити в собі гарантоване право випускника «на першу роботу».

Крім цього, з народним депутатом України були обговорені і проблеми місцевого рівня та шляхи їх вирішення, зокрема, проблеми постійного відключення електроенергії за відсутності графіку такого відключення. 

А для міста Світловодська було запропоновано реалізація пілотного проекту в Україні - «електронний документообіг». 

Тому, вже найближчої сесії міської ради, яка відбудеться 23.12.2014 року, разом з громадськістю, ми розпочнемо втілення всіх сьогоднішніх напрацювань в життя нашого міста.
І останнє... Ірина – молода, тендітна дівчина. Вона, на відміну від багатьох народних депутатів, не боїться їздити по містах, спілкуватися з людьми, доводити свою позицію, розповідати про реальні речі, які не почуєш по «олігархічному» телебаченню. У неї не має охорони. І тут мені пригадалася передвиборча компанія по нашому 102 округу Олеся Довгого. Я нарахував у нього приблизно 50 охоронців. Це ж треба так боятися людей. Зараз він народний депутат. І та велика кількість проблем по округу – його, взагалі, не цікавлять. Я впевнений, що в Світловодськ він не приїде. Хоча про що я… Він навіть на мапі не може показати, де знаходиться Кіровоградська область, яку він представляє в парламенті))) Тому, я вірю, що з такими активними депутатами, як Ірина Суслова - у України є майбутнє. Нажаль, таких депутатів дуже мало…











Леонід Пащенко

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод