Перейти до основного вмісту

«Я не читав автора, але засуджую його»


Протягом останніх днів до мене зателефонували декілька моїх колег депутатів та повідомили, що до них звернулися представники поліції з проханням підписати листа на їх захист від мого депутатського запиту. А вчора, у соціальній мережі Facebook я побачив уже підписаний лист сільськими головами району на підтримку поліції і незгодою з моєю оцінкою роботи поліції.


Не можу не відповісти на це звернення.
Шановні друзі! Ви стверджуєте, що читали мою публікацію «Післямова до депутатського запиту», але я не вірю в це. Я знову і знову перечитав свій запит та не знайшов заклику «рівняти всіх під одну гребінку».  Я писав наступне: «Є випадки, коли крадіїв, затриманих громадянами на місті злочину, відпускали у відділі поліції. Також є випадки, коли самі поліцейські використовують свою посаду у корисних цілях».
Чому так? Раджу продивитися відео зустрічі з начальником поліції тут. Про моральність поліцейського десь з 16 хвилини. Якщо ви подивитеся і перші дві зустрічі, то почуєте і мою розповідь про поліцейського, який на моє повідомлення на 102 про те, що мене вдруге обікрали привітав мене з гарним початком робочого дня. Я вважаю, що з боку поліцейського це верх цинізму. А як ви вважаєте, панове сільські голови?
Можу навести ще приклади, але краще перегляньте відео про зустрічі з поліцією та приходьте 2 березня на чергову зустріч.
Але знову про «одну гребінку». Прочитайте уважно те, що я прошу: «Очистити відділ поліції від людей, які її дискредитують». І де тут «одна гребінка»?
Пропоную усім підписантам ще раз перечитати моє депутатське звернення, а читачам зробити висновки.
Вадим Степанець
 Депутатське звернення
Начальнику Головного управління 
Національної поліції України 
в Кіровоградській області
Кондрашенко Сергію Григоровичу
Степанця Вадима івановича
депутата Світловодської міської ради

В місті Світловодську склалася вкрай складна криміногенна ситуація, особливо з крадіжками особистого майна громадян. В місті щодня реєструється велика кількість правопорушень. Крадіжки майна в квартирах, гаражах стали регулярними та набули ознаки епідемії. 
Такий стан справ став можливим в наслідок незадовільної роботи Світловодського відділу поліції. 
Розшукова та профілактична робота з боку поліції проводиться вкрай неефективно та незадовільно. Злочинці регулярно скоюють крадіжки в гаражах, квартирах. Поліція замість роботи по попередженню, рекомендує потерпілим встановлювати кращі замки та сигналізацію. Але це не стає на заваді злодіям. Крадіжки здійснюються в одних і тих же гаражах по два, три рази. Замки відкривають, або просто ламають та зрізають двері гаражів. 
Розслідування Світловодським відділом НП проводиться незадовільно. Слідчі мають низьку кваліфікацію і не здатні організувати таку роботу. Розслідування крадіжок триває роками та безрезультатно. Навіть резонансні справи, такі як незаконна порізка теплоходу Крим, за низької кваліфікації слідчих, були передані до обласного управління. Втім, це не дало очікуваного результату. 
Викликає занепокоєння ставлення поліцейських до виконання своїх обов’язків та їх моральний образ. Є випадки, коли крадіїв, затриманих громадянами на місті злочину, відпускали у відділі поліції. Також є випадки, коли самі поліцейські використовують свою посаду у корисних цілях. 
Терпіння жителів міста не безкрайнє.

У зв’язку з цим

ПРОШУ
1.     Негайно розпочати реформування поліції Світловодського відділу поліції.
2.     Підсилити Світловодський відділ поліції кваліфікованими кадрами. 
3.     Очистити відділ поліції від людей, які її дискредитують. 
4.     Переатестацію поліцейських світловодського відділу проводити тільки із врахуванням думки громадськості міста.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод