Перейти до основного вмісту

Міський голова та громада: налагодження діалогу


Цього разу зустріч міського голови Валентина Козярчука з жителями міста, яка відбулася в міському Палаці культури 26 березня, була відмінною від інших. Якщо раніше промова міського голови була тривалою, то цього разу було більше діалогу.  
Зустріч розпочалася з промови мера. Валентин Козярчук зробив акцент на основних проблемах. На сьогодні одна з головних – це ситуація навколо СП ТОВ «Світловодськпобут». Рішенням міністерства юстиції скасована реєстрація Володимира Михалика генеральним директором СП. Але проблеми залишаються. Міський голова надіслав співзасновнику запрошення назустріч для вирішення проблемних питань з керівництвом підприємства. Але поки що така зустріч не відбулася.
Міський голова розповів про рішення, які прийняла чергова сесія міської ради. Великою проблемою для бюджету міста стає фінансування ПТУ. Цей «подарунок» зродила нам держава. Вирішити його без допомоги держави або області ми не зможемо. Тому депутати зробили відповідні звернення до обласної ради.
Іншою важливою проблемою залишається фінансування ремонту доріг. З квітня розпочинає роботу асфальтовий завод в Кременчуку, а наше підприємство, Комбінат комунальних послуг, розпочне ямковий ремонт. Поки що так. На більше грошей  поки що немає. На сесії міської ради депутати звернулися до автодору з проханням допомогти місту в ремонті основних доріг. Підготовлені проекти на 90 мільйонів гривень.
Наступним важливим рішенням, яке було прийняте на сесії, на думку мера, є крок до створення об’єднаної громади. Як відомо, Світловодськ має намір запросити до створення громади усі села району.
Далі міський голова зупинився ще на одній важливій проблемі – реформі ЖКГ. До 1 липня необхідно створити систему, за якої мешканці багатоквартирних будинків будуть отримувати якісні послуги. Один із шляхів до цього – створення ОСББ. Валентин Козярчук обіцяє особисто відвідувати зібрання мешканців будинків та переконувати їх у необхідності такого кроку.
Розповівши про проблеми, міський голова зупинився на досягненнях влади. Основне з них, за твердженням Валентина Козярчука, це вчасна виплата заробітної плати бюджетній сфері без кредитування банком. Раніше влада для вчасної виплати зарплати брала короткотерміновий кредит. Тепер від цього відмовилися. Надходження до бюджет, яким опікається спеціально створена комісія на чолі з пе5ршим заступником міського голови, стали регулярними.
Валентин Козярчук розповів про підсумки конкурсу на реконструкцію скверу на площі. Проект переможець – тільки ескіз. Будемо сподіватися, що він доведе його до стадії проекту, а згодом місто зможе реалізувати на пристойному рівні. Логічним в цьому питанні є ремонт будинку міськвиконкому. Навряд чи в місто прийде інвестор, якщо побачить обдерті стіни та іржаву покрівлю мерії.
Далі міський голова надав слово першому заступнику Олені Балюк, заступнику з питань ЖКГ Анні Нестеренко та заступнику з гуманітарних питань Ірині Щербині. Так Анна Нестеренко розповіла про кроки, які будуть впроваджуватися щодо створення ОСББ. Головна мета перетворень – створення прозорості у надходженні коштів платників та отримання якісних послуг.
Ірина Щербина повідомила приємну новину. Обласна рада виділила необхідні 765 тисяч гривень для придбання інсуліну. Цього буде достатньо до кінця року. Міська рада виділила 24 тис гривень на харчування дитини з рідкісною хворобою. Це врятує дитину.
Потім відбувся діалог з присутніми. Громадяни піднімали актуальні питання. Деякі з них, як то тариф на газ, потребують вирішення на державному рівні, а інші можна вирішити і на міському.
Присутні скаржилися на те, що місто після зими залишається засміченим. Анна Нестеренко повідомила про заходи які вживаються та будуть надалі вживатися з цього приводу та запросила мешканців міста на суботники.
Знову виникала транспортна проблема. Це стосується маршруту №14. Міський голова завірив, що проблему буде обов’язково вирішено. До обговорення долучився один з активних громадян. Він закликав жителів міста не бут байдужими з перевізниками. А саме, вимагати квітки за проїзд, що надасть можливість контролювати пасажиропотік. Крім того, контролювати наявність пільговиків в маршрутках.
Під час діалогу присутні пропонували створити стратегічний план розвитку міста, заходи щодо лікування дерев тощо.
Діалог мера з громадою тривав майже три години. Усі сторони залишилися задоволеними.

Вадим Степанець  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод