Перейти до основного вмісту

Первинна ланка управління містом


Саме так охарактеризував Громадську раду міський голова Валентин Козярчук під час виступу на її засіданні.
Сьогодні відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті. Вона розглянула питання благоустрою міста та стан роботи із збереженням рибних ресурсів. На початку виступив міський голова Валентин Козярчук.



Він відзначив, що цінує колективну думку ради. Саме спираючись на неї, міський голова хоче приймати усі важливі рішення. Він повідомив, що очікує експертне рішення щодо недобудованого корпусу школи №1. Мер закликав долучитися до вирішення питань реформи в освіті, енергозбереженні тощо. Після виступу міського голови Громадська рада розглянула питання порядку денного.


Перше з них стосувалося благоустрою. Громадська організація «Майбутнє без меж» запропонувало громадські організації прийняти участь у суботнику в рамках акції «Зробимо Україну чистою разом» 23 квітня та очистити набережну від Славутича до Бриза.
Іншою стороною цього питання – благоустрій Бульвару Молодіжний. Роботи там розпочали ще минулої весни. Крім того, там стоять МАФи, на які багато нарікань з боку місцевих мешканців, називають їх «наливайками». Свій проект благоустрою бульвару підприємці, які встановили там МАФи.
Під час обговорення члени ради висловилися проти існування там закладів, які торгують спиртними напоями. Головний архітектор повідомив, що на заваді проекту може стати комунікаційний коридор, який проходить саме в цьому місці. В ході обговорення підприємців підтримали присутні члени ради та громадські активісти. 
Громадська рада запропонувала винести проект благоустрою бульвару Молодіжний на розгляд міської ради.
Далі розглянули питання збереження рибних ресурсів. Питання розглядали досконало. З доповіддю виступив Іван Гуртовий. В обговоренні прийняли участь представники державної рибної інспекції, представник «Асоціації рибалок Світловодщини», члени ради, екологи. Говорили більше про проблеми. Серед них: відсутність плавзасобів у інспекторів, мала чисельність інспекції, байдужість до проблеми судів, торгівля рибою під час заборони вилову, тощо. Михайло Касьянов повідомив, що рада отримала відповідь від народного депутата Олеся Довгого. В парламент поступив проект закону щодо заборони вилову риби на кілька років. Зараз він відпрацьовується в Верховній Раді.

У підсумку Громадська рада рекомендує  міському голові заборонити торгівлю рибою під час нересту в місті, та запропонували міській ради прийняти відповідне рішення. Крім того, рада рекомендує надати допомогу рибній інспекції.
На завершення хочу повідомити телефон гарячої лінії рибінспекції, за яким можна повідомити про незаконний вилов риби.
Запишіть 098 700 54 43

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод