Перейти до основного вмісту

Чергова сесія міської ради: не бурхлива і продуктивна


Відбулася чергова сесія міської ради. Вона  була продуктивною, а рішення – виваженими. Сподіваюся, що згодом сесії стануть ще й менш тривалими в часі.
До сформованого порядку денного депутати запропонували ще декілька питань. Депутат Надія Мальцева запропонувала відмінити тимчасовий тариф для перевізників. Термін дії тарифу уже закінчився. Втім, депутати вирішили не забирати хліб у виконкому. Це в компетенції саме цього органу. А от питання щодо фінансування ПТУ та  звернення по стану доріг були включені до порядку денного.

На початку сесії міський голова Валентин Козярчук привітав депутата Олега Долгого з днем народження.

Секретар міської ради повідомив про створення фракції «Громадський рух» до якої увійшли Олег Довгий та Андрій Москаленко.
Далі під часу депутатських запитів колеги позмагалися за голоси виборців. Прошу колег не ображатися, сам такий. Усі зроблені запити потребують коштів і не малих. А їх немає.
Депутат Веремеєнко зробила запит щодо будівництва зупинки та стосовно сміття біля школи №9. Депутат Гайчук переймалася створенням дорожньої служби в місті та обмеженням проїзду важких авто через місто. Депутати Попічко та пропонував зайнятися ремонтом доріг. Депутати Стогній та Миліцький підняли питання прибирання території міста. Депутат Гуцаленко та Сіромаха були обурені тим, що не працює сайт міста, а Тетяниченко запропонував на наступній сесії прозвітувати відділу контролю за надходженням коштів до бюджету.  
Після запитів, депутати почали розгляд порядку денного. Першими депутати заслухали Олександра Оду та в. о. начальника УЖКГ Боровського. Питання стосувалося ремонту доріг. Через місто проходять дороги державного значення. Зараз вони у дуже поганому стані. Деякі з них, як то по вулиці Єгорова, зруйновані геть. Як результат, великовантажні машини зараз їдуть по вулицям Хмельницького, Героїв України, Приморською та руйнують їх. Пропонується відремонтувати ці дороги за кошти державного та обласного бюджету. Депутати дружно підтримали цю пропозицію.
Далі депутати розглянули фінансові питання. І знову питання фінансування ПТУ. Як відомо, Президент України заветував закон, згідно якого ПТУ мали знову фінансувати з держбюджету. При розгляді питання фінансування закладу на попередній позачерговій сесії були розбіжності між баченням управління освіти та керівництвом ПТУ щодо підходів до фінансування останнього. Але до сесії сторонам вдалося домовитися. Про це повідомив начальник управління освіти Генадій Френкель, привітавши усіх з єврейським святом пурім. Депутатам запропонували профінансувати ПТУ за березень.
Під час розгляду питання депутат Лукинський запропонував активізуватися обласним депутатам, та «вибити гроші на ПТУ». Міський голова повідомив, що область вирішила профінансувати ПТУ в Олександрії та Олександрівці із власного бюджету. Це повідомлення вразило депутатів та змінило їх думку. Невже бюджет Олександрії бідніший за наш? Можливо справа в іншому. Голова ОДА Кузьменко та його заступник Коваленко вихідці з Олександрії. Тож, своє рідніше! Депутати вирішили змінити своє рішення. Фінансування відклали до сесії обласної ради, а кошти зарезервували. Будемо сподіватися, що обласна рада допоможе нам у цьому питанні.
Звертаюся до викладачів та учнів ПТУ. Пропоную з розумінням віднестися до рішення депутатів. Ми за вас. Ми не кинемо вас у скруті, але місту у фінансуванні потрібна допомога області та держави.
На розгляд міської ради винесене звернення щодо створення Світловодської міської об’єднаної територіальної громади. Пропонується запросити усі села нашого району до створення спільної громади. Питання нагальне, зрозуміле та актуальне, але… Фракція ВО «Свобода» виступила проти. Свободівці вбачають у цьому порушення  Конституції України. Але ці аргументи вплинуло на інших депутатів. Вони проголосували «за».
Свободівці активно виступили і проти рішення щодо тимчасового спрямування орендної плати за оренду приміщень до комунального підприємства «Житлосервіс2012». Цей крок вимушений. Внаслідок недолугої політики попереднього міського голови Юрія Котенка, комунальне підприємство «Житлосвіт2012» потрапило в скрутне становище. Робітники не отримують заробітної плати,  потрібно зробити великі виплати колишнім, незаконно звільненим, керівникам. Нажаль, колеги з фракції ВО «Свободи» не розібралися в ситуації та наполягали на своєму. Втім, було прийняте позитивне рішення.
Депутати не надали земельну ділянку в постійне користування ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Мені важко сказати, чому саме, але так відбулося. При обговоренні питання змішали усе в кучу: і тарифи, і створення ОКВП «Дніпро-Кіровоград», яке відбулося за їхнім твердженням, під тиском області.
Двадцятьма голосами депутати, нарешті, призначили заступника міського голови з гуманітарних питань. Нею стала Ірина Щербина. Отже, тепер міський голова має усіх заступників, і усі вони жінки. Гендерний дисбаланс!
Міська рада призначила представником ради у зборах СП ТОВ «Світловодськпобут» міського голову Валентина Козярчука, затвердила персональний склад Координаційної ради програми «Громадський бюджет міста Світловодська на 2016-2020 роки» та склад народних засідателів.
Останнім питанням був звіт тимчасової контрольної комісії щодо демонтажу корпусу Калькулятора, викрадення пам’ятника Леніну та здачі на металобрухт плавзасобів СКЮМ. Питання обговорювалося бурхливо. До спільного рішення депутати не прийшли.  Питання перенесли на наступну сесію. Більш розлого про це у наступній публікації.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод