Перейти до основного вмісту

Про флот та долю бази ЦВПВ. Частина 2


Відбулося друге засідання робочої групи щодо флоту бувшого СКЮМу. Обговорювали не скільки флот, а базу ЦВПВ. Хочу зауважити що існування ЦВПВ під сумнів не ставиться, як це комусь вважається. Мова йде про базу, утримувати яку з нашим бюджетом буде важко.
На цьому засіданні планувалося розглянути пропозиції щодо використання бази ЦВПВ та обладнання – плавзасобів.
Є три претендента на використання бази: Світловодський міський клуб воїнів-інтернаціоналістів «Перевал», Світловодський осередок цивільного корпусу «Азов» та комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді». Останній є структурний підрозділом обласного управління освіти і науки, молоді ОДА.
Першим своє бачення виклав «Перевал». Він хоче використовувати базу для проведення змагань обласного рівня, та проведення занять з дітьми. В цьому йому готовий допомагати місцевий осередок Товариства сприяння обороні України. «Перевал» пропонує передати базу та майно їм на баланс. Коштів для утримання бази самостійно вони не мають. Щодо ремонту корабля «Планета Меркурій», то керівники обіцяють шукати гроші.
«Азов» готовий використовувати базу ЦВПВ для проведення літніх лагерів та занять з дітьми та молоддю протягом року. Проводити заняття вони будуть за власними програмами та програмами організації «Джура». На базі одного з котеджів можливо створення центру реабілітації воїнів АТО. Щодо корабля, то «азовці» готові його ремонтувати. Базу «Азов» готовий взяти в оренду.
І «Перевал», і «Азов» готові до спільного використання бази.
Із запізненням на засідання приїхали представники КЗ «КОЦТКЕУМ». Обласні гості на початку презентації своєї пропозиції висловили членам робочої групи незадоволення з приводу того, що на сайті міської ради їм закинули створення проблеми із «Славутичем». Останній їм не належав. Взагалі, гості були якість занадто наполегливі та категоричні. Пропозиції передати базу на баланс та фінансування, можливість збільшити кількість інструкторів з туризму досить привабливі. Готові вони і фінансувати ремонт корабля.
Втім, я поки що не розгледів, як казав один відомий актор, того «маленького, скукоженого, що робить людину талановитою». Так і тут.Є деякі питання.
Цікава пропозиція напередодні туристичного фестивалю, який має пройти в місті та який має відвідати заступник профільного міністра. Чи є гарантія, що після урочистого відкриття філія уде фінансуватися з області і далі?
«Перевал» та «Азов» роблять акцент на військово-патриотичному вихованні. КЗ «КОЦТКЕУМ» має класний туристичний напрям. Чи вживуться вони разом?
Є і інші питання. Вважаю, що для прийняття остаточного рішення з цього питання потрібно ще попрацювати та провести консультації.
Вадим Степанець 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод