Перейти до основного вмісту

Світловодська влада та керівництво управління освіти: історія конфлікту


Виконавчий комітет, який утворює кожна міська рада, має управління в провідних сферах суспільства. Керівників управлінь призначають керівники виконавчого органу влади, тому конфлікти між ними бувають нечасто, а якщо й бувають, то швидко вирішуються. Але тільки не в Світловодську. У нас це правило не діє. У нас конфлікт може тривати роками. Думаю, що читачі уже зрозуміли, що мова піде про управління освіти та його керівника Генадія Френкеля. 
Нагадаю читачам хроніку подій з цього приводу. Протягом літа на виконання запитів двох депутатів виконком робив спроби перевірити управління освіти. Двічі начальник управління у судовому порядку не допускав комісію до роботи. Виконком в апеляційному суді скасував рішення світловодського суду. Управління освіти все ж вдалося перевірити: один раз комісією виконкому та один раз Державною фінансовою інспекцією в Кіровоградській області. Заведене та розслідується кримінальне провадження. Депутати міської ради не підтримали бажання міського голови Валентина Козярчука про об’єднання управління освіти та управління сім’ї та молоді. Члени виконкому порекомендували меру не поспішати з виконанням рекомендації комісії держфінінспекції щодо звільнення начальника управління освіти. Окремі депутати та члени виконкому вважають, що існує конфлікт між Валентином Козярчуком та Генадієм Френкелем. Чи так це, судить самі.
Під час підготовки цього матеріалу я спирався матеріали, які отримав офіційно. Вони стосуються трьох епізодів.
Перший епізод відбувся в 2002 році. Передімною документ – Розпорядження №253-к від 29.09.2002 року, яке підписав виконуючий обов’язки міського голови Г. Петров. В ньому зазначено, що завідуюча яслами-садком №15, «перешкоджаючи роботі комісії, відмовилася надати їй відповідну інформацію, не дозволила ознайомитися з матеріально-технічною базою і режимом роботи закладу, мотивуючи це ти, що начальник управління освіти Френкель Г.Ю. особтисто заборонив проводити в дошкільних установах будь-які перевірки або відвідування та надавати інформацію без попереднього погодження з управлінням освіти». В розпорядженні зазначено, що «такі дії начальника управління освіти Френкеля Г.Ю. є перевищенням його службових повноважень.»
Начальнику управління освіти Генадію Френкелю оголошено догану. 
Наступний епізод. Документи – Зведена довідка роботи комісії від 21.02.2011р. та рішення десятої сесії шостого скликання міської ради № 157 від 22.03.2011р.
Зведена довідка була складена за результатами перевірки стану харчування в закладах управління освіти міськвиконкому. Не буду наводити увесь зміст довідки. Тут більше восьми сторінок. Подам лише деякі моменти. У довідці зазначено. 
«Раціон харчування дітей ДНЗ незбалансований відповідно до добової потреби їх в білках, жирах, вуглеводах. В раціоні значно перевищують вуглеводи (хліб, борошно, макарони та інше). В загальному калорійність харчування значно менше за норму.»
 «Керівник управління не звертався до підприємців – виробників, де ціни набагато нижчі ніж у постачальників, які займаються перекупкою... Цілий рік поставлялося м'ясо… по цінам, які були набагато вищими, ніж середня ціна по місту на дату придбання…»
В звіті наведені приклади по цінам на інші продукти. Вони теж вищі за середні. Зазначено, що навіть після того, як перший заступник міського голови зробила зауваження щодо цінової політики, закупівля по завищеним цінам продовжувалася, а двох підприємців, які пропонували нижчі ціни, проігнорували. 
Комісія за результатами пропонувала направити матеріали перевірки до правоохоронних органів та провести незалежний аудит управління освіти. 
На роботу комісії зреагували міські депутати. Вони теж вирішили направити результати роботи комісій до правоохоронних органів. Крім того, депутати зобов’язали   Генадія Френкеля розірвати угоди з ФОП Головко (!!) на постачання продуктів харчування та постановила щоквартально заслуховувати начальника управління на засіданні виконкому.
Далі буде третій епізод.
Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод