Перейти до основного вмісту

Прес-конференція міського голови. Акценти десяти місяців роботи команди мера


Спілкування з пресою міського голови Валентина Козярчука є доброю традицією. Це, за твердженням мера, є елементом відкритості та доступності влади. Вчорашня зустріч була присвячена підсумкам десяти місяців роботи міського голови та його команди. Спілкування тривало більше години. Світловодчани могли переглянути прес-конференцію в прямому ефірі, а я спробую розставити свої акценти.
Цього разу на зустрічі разом з міським головою були заступники Олена Балюк та Анна Нестеренко.
Одним з головних викликів для місцевого самоврядування Валентин Козяірчук вважає процес децентралізації, який проходить зараз в Україні. Він зачіпає, зокрема, процес формування бюджету. Так на 2017 рік навантаження на міський бюджет значно збільшиться. Планується фінансувати з державного бюджету тільки заробітну плату вчителів та медпрацівників, а все інше з міського. Такий підхід вимагає зробити акцент влади на двох напрямах: наповнені бюджету та економії коштів.

Мер вважає, що за десять місяців роботи його команди в цих напрямах уже зроблені конкретні справи. До нас прийшов інвестор, який відновлює роботу маслосиркомбінату. А це нові робочі місця та надходження до бюджету. До активів своєї діяльності відносить Міський голова і роботу зі збору акцизного податку, який зріс з 42 грн до 146 на одного мешканця. Позитивну оцінку надав Валентин Козярчук роботі з легалізації робочих місць та легалізація зарплати в місті. Про це розповіла перший заступник мера Олена Балюк

Основні методи роботи переконання підприємців щодо легалізації робітників та виплати заробітної плати не меншої, ніж мінімальна. Поки що тут є проблеми. При мінімальній зарплаті в 1450 грн середня по місту складає 3222 грн тоді, як по області 3600.
Для довідки. Голова ОДА поставив завдання підняти середню зарплату до 4288 гривень.
 Міський голова зробив акцент на інших досягненнях. Зокрема, на ремонті доріг. Проблема велика. Про капітальний ремонт мова не йде. Поки що тільки ямковий, але він робиться. По центральним вулицям уже можна проїхати, не боячись потрапити в яму. Зараз ремонтується третя об’їзна.

Заступник міського голови з питань ЖКГ Анна Нестеренко розповіла про інші досягнення.  Серед них ремонт будинку по Приморській, 24, який буде здійснювати підприємство Кіровограджилбуд. Воно має досвід з такого виду робіт. З понеділка розпочнеться ремонт інфекційного відділення ЦРЛ. Завершені роботи по освітленню 6 вулиць приватного сектору. Будуть замінені 23 сміттєвих баки та відремонтовано 30 урн. В планах відремонтувати 7 міждворових проїздів.
Під час спілкування Анна Нестеренко зробила акцент на несанкціонованих сміттєзвалищах.  Влада їх ліквідовує, але люди знову викидають туди сміття. То може все ж варто донести його до сміттєвого баку та не забруднювати довкілля?
Міський голова висловив вдячність народному депутату Олесю Довгому за електронне табло, яке він придбав для спотркомплексу. Крім того, Довгий допоміг з отримати державну субвенцію на ремонт інфекційного відділення. Є сподівання, що нардеп допоможе і в реалізації амбітного проекту з реконструкції площі та скверу біля Палацу культури. Як відомо, в конкурсі проектів на реконструкцію переміг студент зі Львова.
Не обминув Валентин Козярчук під час прес-конференції питання перевірки та реорганізації управління освіти. Учасники конференції отримали матеріали перевірок управління. (Обов’язково познайомлю читачів з ними.) Міський голова висловив думку, що голосування депутатів та членів виконкому з цих питань є для нього важливим. Воно відображає ставлення народних обранців до реформ в місті взагалі.
Нагадаю читачам, що депутати на сесії не підтримали рішення щодо об’єднання управління освіти та управління молоді та спорту, а члени виконкому не підтримали звільнення з посади начальника управління освіти.
Міський голова та заступники відповіли на запитання журналістів. Наведу декілька.
Колег по перу турбувало питання щодо сміттєзвалища. Анна Нестеренко повідомила, що місто уже отримало земельну ділянку під нього. Зараз триває процес узгодження ставки податку. Держкомземагенство запропонував ставку 8, що може суттєво збільшити тариф на утилізацію сміття. Ведуться перемовини щодо зменшення ставки.
Колега Віталій Асауленко підняв питання, яке останні сутки штормить світловодський Фейсбук, щодо регуляторного акту «Про затвердження Положення про порядок рганізації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру у місті Світловодську». Олена Балюк повідомила, що депутат Оксана Гуцаленко в своєму депутатському запиті вимагала виконкому розробити положення «про порядок організації та проведення масових заходів в місті Світловодськ з чітким визначенням зон відповідальності кожного з учасників процесу та рекомендації щодо проведення недержавних масових заходів в місті Світловодськ». На реалізацію цього запиту був розроблений та оприлюднений регуляторний акт. Протягом місяця кожний може подати свої пропозиції щодо нього.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод