Перейти до основного вмісту

«Хай вкрадуть це дерево»

Таку неочікувану пропозицію зробила депутат Чекаленко під час дискусії, яку спричинила пропозиція депутата Володимира Помазана. Він запропонував  зрубати сухе дереву, яке знаходиться на тротуарі по вулиці Бойка та заважає якісному ремонту. З цього приводу начальник УЖКГ Віктор Самоляк пообіцяв спиляти дерево, але тільки після того, як буде рішення виконкому. Отже, ремонт зачекає? Тоді слово взяла депутат Любов Чекаленко. Вона і запропонувала таке несподіване рішення.
«Мешканці навколишніх будинків потихенько тротуарну плитку там підворовують, хай вкрадуть і це дерево».
Будемо сподіватися, що проблема дерева буде вирішена та засохла деревина не завадить якісному ремонту.
Цього разу сесія міської ради пройшла досить швидко і без гучних конфліктів та заяв. Правда на початку сесії гіперактивний депутат Юрій Сапянов запропонував вилучити з порядку денного питання щодо виділення землі, але колеги після нетривалої дискусії не пристали на його пропозицію.
Депутати затвердили звіт щодо виконання бюджету та внесли зміни до нього та перейшли до розгляду земельних питань.
В місті, як і в Україні, набула практика, коли громадяни самовільно забудовують земельні ділянки, а потім отримують дозвіл на це. От і цього разу на сесію поступила заява від громадянина на таку земельну ділянку під гараж. Проти такої практики категорично висловився депутата Іван Маліновський. Він запропонував спочатку вирішити питання взагалі та дозволити будівництво гаражів на ділянці, яка належала раніше зеленому господарству, а потім вирішувати питання персонально. До дискусії долучилися депутати Мороз, Чекаленко, Ломонос та міський архітектор. Лунало багато думок, в тому числі і пропозиція щодо відновлення зеленого господарства. Заявнику цього разу відмовили, а питання відправили на доопрацювання.
Відбулася дискусія і з питання, яке пропонував виключити з порядку денного депутат Сапянов. Вона була нетривалою. Депутати підтримали Юрія Сапянова та відмовили громадянину Черняку Н. Л.
Далі сесія дружно голосувала за подані проекти рішень аж до моменту, коли на розгляд в черговий раз не поставили проект Сапянова щодо змін в регламенті. Він пропонує перенести депутатські запити на початок сесії та проводити поіменне голосування на вимогу одного депутата. За результатами бурхливого та короткого обговорення, депутати прийняли тільки рішення щодо перенесення депутатських рішень на початок сесії. Рішення про поіменне голосування на вимогу одного депутата підтримано не було. Опоненти посилалися на те, що в регламенті є демократична норма про проведення поіменного голосування на вимогу третини від присутніх .
Більш цікавою, на мою думку, була друга частина сесії, де депутати робили свої запити та отримали відповіді на них.
Депутат Микита Письменний зробив запит щодо тарифу на вивезення сміття. За його твердженням, 70% тарифу складає заробітна плата та утримання транспорту. Транспорт списали, то потрібно і тариф переглядати. Ще один запит стосувався земельної ділянки біля школи № 10. Вона знаходиться у занедбаному стані. Депутат очікує відповіді щодо дій влади з цього приводу.
Депутат Надія Прасол подякувала за відновлення загорожі по вулиці Леніна та зробила запит щодо бездомних собак. Їх розвелося забагато, та вони стають все більш агресивними. Цю проблему необхідно вирішувати.
Депутат Володимир Дем`янюк зробив запит щодо будинку по вулиці Приморська, 40. До цих пір він не стоїть на обслуговування ні в одній із спеціалізованих організацій.
Депутат Солонін зробив запит щодо вартості опалення для населення, яка, за отриманою ним інформацією,  в Кіровоградській області є найбільшою.  
На сесії були надані відповіді на попередні запити депутатів. Так, депутата Таїсу Гончаренко повідомили, що питання стежинки біля провулку Слави буде вирішено в наступному році.
Влада прийняла рішення щодо заміни члена наглядової ради в ОКВП «Дніпро-Кіровогра». Володимира Демнюка замінили на Володимира Вовченка. Проти такого рішення виступив Євген Кармаліта. Він вважає, що нашим представником має бути міський голова Юрій Котенко.
Мені теж це рішення здається дивним. Вовченко уже був членом наглядової ради. Його бездіяльність відома усім. Про це говорили на громадських слуханнях.  
У розділі «різне» депутати вислухали виступ представника селища Власівка, яка поскаржилася на перевізника маршруту №7, який не витримує графік руху. Сподіваюсь, що виконавча влада вживе необхідних заходів до порушника.




















Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод