Перейти до основного вмісту

Громадська рада слухала про реформування ЖКГ

В четвер відбулося чергове засідання Громадсько ради при Світловодському міськвиконкомі. На порядку денному три питання: про регламент роботи ради, «Про стан та хід реформування системи ЖКГ» і план роботи на грудень.
Громадська рада подискутувала з приводу регламенту роботи та перенесла це питання на наступне засідання.

Топ питанням цього засідання було питання щодо реформування ЖКГ. З інформацією виступив перший заступник міського голови Сергій Філоненко. Він розповів про те, як тяжко, але не без успіху реформуються ЖЕКи.
Не всі присутні розділяють оптимізм першого заступника. Про це свідчили питання, які задавали присутні громадські активісти та критика у співдоповідь одного з членів ради.
«Дії влади з реформування ЖКГ нагадують пошук чорної кішки у темній кімнаті за відсутності світла».
Основні проблеми реформування виглядають так.
Влада не інформує населення міста про етапи, хід та результати реформування. Це не грає на користь реформі.  
У влади відсутня програма реформування ЖКГ, натомість є Концепція. Остання відіграє декларативний характер і потребує розроблення більш детальних заходів в Програмі та плані реформування. Насправді, Програма реформування є. Вона була депутатами попереднього скликання, але ні посадовці виконавчої влади, ні депутати міської ради цю Програму не читають.
Впевнений, і не будуть читати!
Дорікали владі і зниження якості послуг, які надають зараз нові підприємства. На думку присутніх, це результат відсутності проведення конкурсів на посади керівників.
Відбулася дискусія і щодо посади старших по будинку. Їх, за повідомленням Філоненка, чи то призначає, чи то обирає КП «Житлосвіт 2012». Громадськість висловила багато претензій владі з цього приводу, а член ради Олександр Возний запропонував влади зазирнути в уже прийняту міською радою постанову, яка може допомогти у вирішення проблеми.
Громадська рада після тривалої дискусії прийняла рішення, в якому визнала роботу влади задовільною.  

Звучить воно так.

«Заслухавши та обговоривши інформацію першого заступника міського голови Філоненка С.В. «Про стан та хід реформування системи ЖКГ» Громадська рада відмічає, що після майже чотирьох років блокування міськими депутатами на той час правлячої партії реформи системи міського житлово-комунального господарства, тиску на міського голову - рішення Громадських слухань щодо цієї реформи так і не виконалось. І лише після перемоги Майдану, коли міський голова позбувся  тиску правлячої партії і набув  самостійності у вирішенні цього питання,  також під тиском громадскості воно зрушило з місця. Активна робота по перейманню позитивного досвіду інших міст та політична воля міського голови дали свої позитивні результати.
В даний час закінчується реформа ЖКГ міста, яка має за мету повністю відмовитися від послуг так званих ЖЕКів і перейти до надання житлово-комунальних послуг через створення «Служби єдиного замовника» (СЄЗ).
Однак реформування міського ЖКГ, головна мета якого як суттєве збільшення якості ЖК-послуг, так і їх здешевлення, ще не завершено. Переважній частині населення не відомі не тільки хід реформи, але і подальші наміри міської влади щодо продовження реформи ЖКГ. В тому числі невідомо, як стосуватиметься вказана реформа  ТОВ «Господарник», КП «Добробут», ОСББ. Невідомо, які саме приватні фірми будуть виконувати роботи, що замовлятиме СЄЗ. Та і взагалі вся реформа здійснюється стихійно і в основному під тиском громадскості.
Громадська рада вирішила:
1. Хід реформування міськвиконкомом системи ЖКГ вважати задовільним.
2. Підтримати ініціативу міського голови Котенка Ю.М. щодо залучення мешканців міста до активної роботи по збереженню житлового фонду, а саме переукладання індивідуальних договорів
3. Звернутися до мешканців багатоквартирних будинків з пропозицією до 30 грудня 2014р  обрати в кожному будинку «Старших будинків».
4. Рекомендувати міському голові Ю.М. Котенку:
- терміново реанімувати Програму реформування міського ЖКГ, в т.ч. і теплозабезпечення, обговорити її з населенням через ЗМІ;
- затвердити її на сесії міської ради в грудні 2014 р., так як міські депутати до цього часу стоять осторонь цієї чи не найважливішої міської проблеми;
- регулярно звітувати перед громадскістю по втіленню цієї програми в життя;
- повернутися до створення «Системи самоорганізації населення».


Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод