Перейти до основного вмісту

До питання про тепло

Сьогодні хочу висловити свою думку про тепло. Не про те тепла, що дає нам сонце в тепли  пори року, а про тепло, яке дає нам в квартири теплогенеруюче підприємство. Останні двадцять років це питання у нас, в місті, є актуальним. У 90-ті ми з побоюванням чекали опалювального сезону і боялися, що він не розпочнеться. Потім ця боязнь відійшла на другий план, а на перший вийшла ціна тепла і його якість. Народ почав шукати вихід. Знайшов його в установці системи індивідуального опалення. І тут почався конфлікт між тими, хто встановив це опалення і підприємство СП ТОВ «Свитловодськпобут».
Причина конфлікту банальна. Одні хочуть мати тепло і мало витрачати на оплату, інші хочуть мати прибуток. Не буду вдаватися в подробиці конфлікту. Про нього вже неодноразово писали місцеві ЗМІ. Давайте спробуємо абстрагуватися і подивитися на проблему з іншого боку.
Раз на чотири роки славні жителі міста Світловодська обирають людей, міський голова, депутати, виконком, яким довіряють керувати містом на благо всіх жителів. Давайте запам’ятаємо «на благо всім жителям». Дійсно, зі створенням підприємства багато проблем зникло. Опалювальний сезон починався своєчасно за рішенням виконкому. Більшості жителів отримали тепло. Але деякі проблеми не зникли. В багатьох квартирах взимку холодно. Вартість послуги велика, особливо для нашого міста.
Саме тому, з часом, жителі міста знайшли альтернативу централізованому опаленню — індивідуальне. Переважно, газове. Оплата за сезон була в рази менше. СП проводило теж заходи щодо удосконалення. Але вони не могли вирішити питання. СП програвало в цій боротьбі. Тоді підприємства стало захищати свій бізнес шляхом недопущення установки індивідуального опалення. Так почалася війна. У цій війні зараз атакують прихильники індивідуального опалення. Вони кажуть про численні порушення в роботі підприємства.
А що ж влада? Влада, яка повинна діяти «во благо» і саме для цього створювала підприємство? Вона мовчала. Зайняла позицію потойбічного спостерігача, іноді приймаючи позицію тієї, чи іншої сторони. І це дивує. Посудіть самі. Саме влада створила СП ТОВ «Свитловодськпобут». Саме міський голова є повноважним представником жителів міста на підприємстві. Вони що не бачили всіх цих порушень?
Зараз Світловодський міський суд визнав дії влади по зборах підприємства незаконними. Чотирнадцять років працювало незаконне підприємство. Мі йому платили гроші. І що тепер? Хто за це відповість? Міські голови Віктор Болобан? Володимир Волков? Геннадій Френкель? Юрій Котенко? А як бути з депутатами, які весь цей час мовчали? Знову ж таки питання до правоохоронних органів. Де були ви, панове? Особисто я відповіді на питання не знаю. Може хто-небудь допоможе їх знайти.
Зараз влада демонструє всіляку підтримку тим, хто встановив індивідуальне опалення та розпочала війну з СП. Добре. Підемо цим шляхом. Світова практика показує, що це не найгірший шлях, але… Скажіть, будь ласка, чи всі мешканці багатоквартирних будинків зможуть потратити 10-20 тисяч гривень на встановлення індивідуалки? Чи готові комунікації міста до встановлення індивідуалки? Ні? Отже, що скаже влада? Чи є у неї план?
Особисто мені здається, що ніякого плану немає. Просто нашу владу абсолютно не цікавить пересічний мешканець нашого міста та його доля зокрема.
А тепер питання до пересічного мешканця міста. Чи потрібна нам така влада?
Вадим Степанець, для портала Світловодськ 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод