Перейти до основного вмісту

Громадська рада про недобудований корпус школи


Вчора відбулося чергове засідання Громадської ради. Знову говорили про недобудований корпус при школі № 1. Цього разу засідання відбулося у приміщенні школи. В ньому прийняли участь вчителі школи, батьки, влада, громадськість. Перед обговоренням усі бажаючі змогли оглянути недобудову.

Засідання Громадської ради розпочалося з повідомлення голови Громадської ради Михайла Касьянова про відповіді на запити, які були зроблені напередодні засідання. 

Заступник міського голови Анна Нестеренко озвучила думку влади. Суть її в тому, що добудова корпусу буде коштувати не менше 30 мільйонів гривень. Утримання теж коштує немалі гроші. Саме тому влада вирішила порадитися з громадою.  


Слово надали начальнику управління освіти Генадію Френкелю. Він досить образно та емоційно розповів про освіту, про школу, яку будували у далекому 1954 році, та закликав владу добудувати корпус.

Почалося вільне спілкування, під час якого виникло питання щодо наповненості  шкіл міста. Так виконуюча обов’язки заступника з гуманітарних питань Ірина Щербина озвучила цифри, які їй надали в управлінні освіти. Згідно них практично усі школи не наповнені учнями на 100 %, що і є наслідком недофінансування. Втім, Генадій Френкель повідомив, що ці цифри проектної потужності розраховані ще за радянських часів та розраховані на дві зміни навчання.
Далі до дискусії долучилися батьки учнів школи № 1, громадські активістів. Усі вони наполягали на добудові корпусу. Так Михайло Шаповал запропонував звернутися до підприємців та промисловців з пропозицією добудувати корпус. Володимир Павлов запропонував створити комітет, який би впритул зайнявся проблемою добудови. Його активно підтримали ветерани та інші.
Анна Нестеренко відзначила, що добудувати приміщення можливо за кошти гранту. Потрібно підготувати перспективний освітній проект. Ми йдемо в Європу. Там кошти на такі добудови часто отримують у вигляді грантів.
Нажаль, ніхто з присутніх не готовий взятися за цю справу, натомість, пропонували створити спеціальний відділ у виконкомі, який би й займався грантовими програмами.
Секретар ради Юрій Сапянов та голова профільної комісії Андрій Малицький у своїх виступах наголошували на проблемах добудування та наповнювання шкіл міста.
Громадська рада прийняла рішення створити комітет з представників батьків, громадськості, спеціалістів, який би вивчив усі грані проблеми та запропонували варіант вирішення проблеми.
Слухав уважно кожного. Розумію, що мені, як депутату міської ради, потрібно буде приймати рішення. Яке? Поки що не знаю.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод