Перейти до основного вмісту

Міський голова та підприємці


Відбулася друга зустріч міського голови з підприємцями та директорами підприємств міста. Вона була організована мером та Світловодським відділенням УСППР.

На початку зустрічі міський голова Валентин Козярчук виклав своє бачення ситуації в місті та озвучив основну тезу зустрічі. Він не привласнить ні копійки з бюджету міста та не дасть це зробити іншим посадовцям, а підприємців попросив, в свою чергу, бути чесними у сплаті податків та оплаті праці робітникам.

Далі слово взяв президент місцевого відділення УСППР Михайло Бур’янський

Він запропонував владі більше проводити часу в столиці та «вибивати» в міністерствах та у нашого народного депутата гроші на інфраструктурні об’єкти. Але міський голова запропонував все ж обговорити тему податків та місцевих проблем.

Протягом зустрічі неодноразово та цікаво виступав відомий підприємець Віктор Король. Він повідомив про велику кількість перевірок, яку здійснюють різні державні органи на його підприємствах. Кожен новий керівник державного органу намагався перевірити його та не давав нормально працювати. А спасає його от перевірок народний депутата Довгий. Він, також, повідомив, що за минулий рік сплатив 37 млн грн податків та поставив питання, як хоть частину з цього повернути до міста. Взагалі, в його виступах було багато цікавого. Зокрема, про те, що він інколи використовує у своїй діяльності неординарні методи та шляхи. А ще присутніх вразило риторичне питання: «Чи потрібний нам чесний мер?» Король не сумнівається у порядності міського голови, але з огляду на той рівень корупції в країні можливо краще зібрати кошти та від везти їх куди слід, що б вибити гроші на розвиток міста. Нажаль ця риторика підприємця є характеристикою стану боротьби з корупцією
Як зрозумів читач, рівень відвертості на зібранні зашкалював. І це добре, адже ми всі – жителі нашого Світловодська.

Отже, тон зустрічі був заданий. Його підхопив Лев Брагінський. Він був не менше відвертим. Підприємець погодився із усім, що сказав Король, але висловив думку, що нам потрібно зосередитися на наших, місцевих, проблемах. Одна з найважніших – це відсутність покарання для корупціонерів та крадіїв. «Скажіть, хто сидить?» Далі він навів приклади своєї боротьби в судах з СП ТОВ «Світловодськпобут». Брагінський, також, поставив питання щодо регулярного звіту начальника поліції та прокурора перед громадою. Без невідворотності покарання за злочини усе інше не має успіху. Відзначу, що ця пропозиція знайшла підтримку аудиторії.
Після такого розігріву аудиторії розмова була набагато відвертішою. Директор ККП Олександр Плахотний поділився своїми проблемами. З 29 лютого сміттєзвалище для нас буде зачинене. Що далі? Він, також, пожалівся на підприємців, які не заключили з ККП договір на вивезення сміття. А таких нараховується аж п’ятдесят.
Далі підприємці піднімали питання проведення реформи ЖЕКів. Учасники навели конкретні приклади незадовільного виконання обов’язків робітниками цих установ. Мер повідомив, що робота з цього питання уже йде. 

Підприємці пропонували робити конкретний вклад у благоустрій міста: в ремонт тротуарів, озеленення, реконструкцію ринків тощо. Вони готові практично прийняти участь у цій роботі.
Підприємець Олег Рудницький запропонував пришвидчити впровадження електронного врядування в місті. Він розповів про кроки, які потрібно зробити в цьому напрямку міській раді. 

Слушну пропозицію вніс Леонід Керекеша. Він запропонував УСППР разом з Радою директорів та владою скласти план дій, в якому розписати, що, де, коли та кому робити. А про тих, хто не хоче робити, повідомляти в ЗМІ. З останнім міський голова не погодився. Потрібно переконувати, а не примушувати. Він за зміну менталітету, а не за примусовість.
Кому перепало на горіхи на цій зустрічі, так це депутатам обласної ради. Їх критикували за пасивність та не вміння «вибивати» ресурси для міста. Зокрема, виступаючі пропонували їм повчитися у Івана Марона відстоювати інтереси міста в області.
«Його досвід та енергія нових молодих обласних обранців принесе місту дивіденди».
Втім, обласні депутати відповісти не змогли. Їх на зустрічі не було.
Зауважу, що зустріч була дуже цікавою та пізнавальною. Наведу такий приклад. Заступник головного лікаря Олег Щербина звернувся до підприємців з проханням надати допомогу з облаштуванням відремонтованого дитячого відділення лікарні спеціальними меблями. І тут ми дізналися від Віктора Короля, що якщо такі закупівля проплачувати безпосередньо виробнику, то це буде на багато дешевше, ніж перераховувати гроші лікарні. Цікава тема для журналістів.
Наостанок слово взяв Іван Марон. Він прорекламував ремонт вулиці Вадима Бойка, яку зробили з аеродромних плит, та запропонував владі активніше «вибивати» кошти на такі ремонти.

Міський голова подякував усім за плідну працю. Учасники зустрічі погодилися у необхідності проводити такі зустрічі регулярно.
Від себе хочу зауважити. У мене склалося враження, що міський голова та підприємці починають знаходити спільну точку зору. А це на краще для міста.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод