Перейти до основного вмісту

Про світловодський Facebook за тиждень


Тиждень виявився багатий на події. Інтернет відповідно реагував на ці події.
Розпочати хочу з суботи. В цей день світловодці вшанували пам'ять Небесної Сотні. Просто кілька постів, без коментарів.
 «На площі мало бути не 100 осіб а тисячі !!!! Але нажаль ми не змінилися !! Ми і надалі є совками , байдужими і невдячними !!!»
« Мені здлось, що людей багато було, бо я, мабуть, розраховувала, що буде ще менше. Хоча, дійсно, більшість з присутніх я знала.»
«Мабуть накращою шаною Героям, що загинули на Майдані, буде наша самовіддана праця на благо тієї України за яку загинули вони...»
Логічним продовженням теми Небесної Сотні та революції Гідності буде тема, яка протягом тижня розганялася в соціальних мережах. Це висловлювання на сесії міської ради депутата обласної ради від «Опозиційного блоку» Костянтина Каспрова. Зокрема, він сказав, що на сході не війна між Росією та Україною, а громадянська війна. Що з цього думають світловодці? Наведу тільки декілька постів.
«На мой взгляд, по нормальной схеме это должны комментировать не мы а СБУ
«СБУ це відео треба комусь ще віднести і всобачить насильно. А потім на допити тягатимуть роками. Бо вони ж не знають хто чим в Світловодську дихає.»
«В міськраду пройшли 5 депуттів від опоблоку, які стоять на тих же ідеологічних позиціях.Путін всі свої злочини робить проти інших народів в інтересах свого, а наші громадяни працюють в інтересах інших країн, продаючи свою землю. В цьому принципова різниця.»
«Чесно кажучі я в шоці. Або він в іншому вимірі, або просто не хоче розуміти реальності. Хлопці зі Сходу прийдуть розкажуть яка то война,і хто в тому винен.»
«У меня вопрос к депутатам: можете ли вы недопускать Каспрова на заседания сессии, или в какой- то иной способ бойкотировать его присутствие, например, не давая ему возможности высказываться? Может, он скоро " Русский мир" начнёт сюда зазывать? Надо что- то с этим делать!»
В соціальних мережах продовжують обговорювати тему недобудови корпусу на території СШ № 1. Тема досить складна та неоднозначна. Думка жителів міста різниться.
«Ломать -не строить!!! Как 26 лет назад при плохой власти все и строилось и развивалось, наверное воровали меньше? Не успели построить, а жаль, пользовались бы!!!»
«Хоча мене дивує факт, що виявляється недобудова існує більше 20років! А де були щороку, щовиборів активні і небайдужі місцеві жителі? На зборах всі так голосно кричали проти розборки. Це тільки завдяки рішенню ГР було проведено виїздне засідання з залученням всіх можливо зацікавлених сторін. Якщо місцеві не злізуть з диванів і не будуть відстоювати свої інтереси, то за них всі рішення прийматимуться іншими. Ніхто в бюджеті не знайде необхідних грошей, тут треба креативити. І доля недобудови залежить від того, хто з активістів цим займеться. Я вірю в енергію Павлова В.С.»
 «Рішення, яке прийняла Гр рада, не є радикальним, але достатньо категоричним: ми створюємо робочу групу, наполягаємо, щоби окрім членів ГР та батьків до неі увійшли всі "активовані" переймальники долі нашого міста і показали ефективність у винайденні виходу із цього глухого кута. На все- про все - місяць. + є звернення до Народного нашого депута.та. Чекаємо на відповідь.»
 «Головний акцент я намагалась зробити на інертності людей. Хвилюються, турбуються і ніхто нічого не робить. Сидять і чекають доки хтось прийде щось зробить, а вони потім вискочать і прокритикують. Аристократи! Вставайте і робіть , з помилками, але дійте!»
Сподіваюся, що наступний тиждень буде не менше цікавим.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод