Перейти до основного вмісту

Чиї інтереси захищають депутати?


Питання, начебто, зрозуміле. Ми їх обирали, фони захищають наші інтереси. Формально  - так, але по суті – ні. Зараз обґрунтую. 
На останній позачерговій сесії міської ради розгорілися неабиякі пристрасті навколо місцевих податків. Згідно нового курсу країни місцеві бюджети будуть наповнюватися,  в тому числі, і за рахунок місцевих податків та акцизів. Таке цікава новація, яка працює у всьому цивілізованому світі.
Другу позачергову сесію підряд депутати пробують визначити розмір податків. Про страсті, які розгорнулися навколо податку з квартир площею більше 75 кв м та будинків більше 150 кв м, що належать переважно незаможнім громадянам, уже писав я і мої колеги. А ось дискусію щодо податку на житлову та нежитлову нерухомість відмінний від земельної ділянки ми якось не висвітлили. А дарма. Хочу виправити ситуацію.
З 1 січня 2015 року міська рада має встановити податок на житлову та нежитлову нерухомість відмінну від земельної ділянки. Згідно нього оподатковуються будинки усіх підприємств, які використовуються не для виробництва. За приблизним підрахунком такий податок добавив би до міського бюджету не менше 1 мільйону гривень. Думаю, що ці гроші зовсім не лишні для нашого міста.  
Сесія міської ради мала визначити розмір цього податку. Наші сусіди з Олександрії вже зробили це. Але це з Світловодськ! Голова бюджетної комісії Любов Чекаленко на сесії вносить пропозицію відтермінувати введення податку на рік. Згідно Закону України податок вводиться з 1.01.20015, але Чекаленко хоче з 1.01.20016. Проти цього активно виступали представники податкової, але марно. Їх ніхто не чує. Депутати дружно голосують за пропозицію Чекаленко, а потім прямо на амбразуру – захищати квартири незаможних громадян.
Зараз прихильники прийнятого рішення звинуватять мене у черствості, не любові до робочого класу та жителів міста. Заперечую! Не про робітничий клас думали депутати, а про себе, про власний карман. Якби депутати думали про нас, про те, як буде жити місто, то наповнювали б бюджет.  Якби думали про жителів міста, то створювали б робочі міста, а не скорочували, як це робиться на підприємстві, де керує Любов Чекаленко.
І останнє. Уже другу позачергову сесію міської ради в залі присутній директор Світловодського політехнічного коледжу Ігор Петров. 
Він подав заяву про звільнення під сплати за землю навчально закладу. Коледж не зможе його сплачувати тому, що є державним закладом. За контрактом у ньому навчається невелика кількість студентів. До податкових новацій заклад був звільнений від податку законом України. Було б логічно, щоб міська влада теж це зробила. Але питання навіть не розглядається сесією. Саме цікаве, що і керівники міської ради, і голова бюджетної комісії, і окремі депутати обіцяють директору поставити це питання на голосування, а проходить сесія – не ставлять. Навіть слова не надають. Не потрібні нашим депутатам освічені люди. Вони небезпечні, можуть і майдан зібрати.

Вадим Степанець

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод