Перейти до основного вмісту

Генеральне прибирання в юстиції

Днями Кіровоградщину з робочим візитом відвідав народний депутат України, член фракції «Народний фронт», радник міністра юстиції Дмитро Сторожук. Разом з  першим заступником та виконуючим обов’язки начальника головного територіального управління юстиції Кіровоградської області Юрієм Лимарем розповіли про реалізацію реформ в органах юстиції, що були запроваджені та про їх перебіг зокрема в Кіровоградській області.   
«Минулого тижня майже всі районні відділення юстиції Кіровоградщини без попередження відвідала перевірка. Ми займали черги, дивилися як надаються послуги людям, – розповів Юрій Лимар. – У результаті, деякі чиновники написали заяви на звільнення відразу, а по деяким працівникам проводяться службові розслідування. Цього тижня планується тестування абсолютно всіх працівників управління юстиції, а також проведення співбесід на визначення їхнього кваліфікаційного рівня».
Започаткована реформа передбачає ліквідацію державної виконавчої служби і державної реєстраційної служби України. Внесені зміни до діяльності нотаріальних органів. Ці служби будуть обєднані в єдину структуру, у вигляді Головного управління юстиції.

Що стосується виконавчої служби, то, за словами Дмитра Сторожука, на сьогоднішній день вивчається  проблема стосовно мотивації працівників державних органів у вигляді зняття обмежень щодо винагороди державних виконавців, які виконують рішення судів. Нині кожен із працівників, при своїй заробітній платі, матиме змогу отримати певну винагороду, в залежності від того, скільки рішень судів виконає.

Щодо  реєстраційної служби, то на сьогоднішній день, за словами радника, вже прийнято ряд змін до діючого законодавства, що передбачають додаткову винагороду і державним реєстраторам за вчасне виконання своїх обов’язків, що є певним стимулом. В подальшому реєстраційна служба буде направлена на децентралізацію влади.
На сьогоднішній день також повністю змінена система ліцензування органів нотаріату. Отримати свідоцтво тепер можна тільки автономно: людина приходить, подає пакет документів, сідає за комп’ютер. Комісія не знає її прізвища та який код комп’ютер їй присвоює. Рішення приймається тільки за результатом. Ніякого втручання комісії у тестування нотаріусів не відбувається.
«В майбутньому також планується відміна документального реєстру, що нині є джерелом корупції, коли той чи інший нотаріус намагається зробити запис вчорашнім числом. Все це буде повністю в  електронному вигляді. Переведення всіх процесів в органах юстиції із паперової форми в електронну зекономить значні державні кошти» - додав Юрій Володимирович.

УВАГА: ШУКАЄМО ЮРИСТІВ

 Нині в органах юстиції проходить оновлення. Потрібні нові люди, нове ставлення, нові підходи. В. о. начальника Кіровоградського управління юстиції Юрій Лимар наголосив, що вакансій багато, а зв’язки та блат вже не працюють. Вимоги до кандидатів усього дві: вища юридична освіта та стаж у галузі права 5 років. Подати документи можна до 12 березня.

Д.Сторожук: «Звичайно, відразу все не зміниться. Але прагнути змін, вірити в краще, потрібно».

Прес-служба Народного фронту

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий проти депутата. Не упереджено

  Сьогодні, на площі, біля будинку міської ради, зустрілися військовий Вадим Бруслик та депутат Світловодської міської ради Максим Бакуменко. Зустрілися, щоб з’ясувати стосунки, публічно, у присутності громадян. Передісторія Ця історія вийшла з Facebook та привернула увагу жителів нашого міста. Мешканець нашого міста Вадим  Бруслик, який зараз захищає нас на фронті, запостив у відео мережі ФБ звернення, в яких він звинуватив депутата у образі його особисто та його сі м’ ю. Крім того, Вадим Бруслик звинуватив Максима Бакуменка у кришуванні підприємця, який є винуватцем у неприємному запаху, що досаджує мешканцям району Табурища та придбанні авто і квартир у корупційний спосіб. У відео Вадим закликав депутата до зустрічі біля будинку міської ради. На зустріч прийшли громадяни міста. Позиції сторін   Бруслик позиціонував  себе у яклсті військового, який захищає свою країну, своє місто, свою сім’ю і хотів би, щоб влада в місті займалася питаннями, які хвилюють його мешканців. В

Представники громадськості результатами роботи депутатської комісії не задоволені

  Результатів рооти комісії з питань законності та реалізації державної регуляторної комісії у сфері господарської діяльності в місті очікувало багато мешканців. Саме ця комісія опікується питаннями етики та поведінки депутатів Світловодської міської ради. Засідання відбулося 1 вересня. На засідання прийшли представники громади. Підсумками роботи членів комісії світловодці розчаровані. Про це говорили мені ті, хто відвідав засідання.    Чому так сталося? Тут все просто. Жителі міста очікують, що міський голова та й весь депутатський корпус, зможе законно втрутитися в конфлікт між депутатом міської ради Максимом Бакуменко та військовим Вадимом Брусликом. Мешканці міста однозначно підтримали захисника. Про конфлікт можна почитати на Світловодськ Live . ( http://svitlovodsklive.blogspot.com/ ) Міський голова Андрій Маліцький обіцяв створити комісію щодо депутата Бакуменка. Час ішов, але про комісію ніхто нічого не чув. В той же час, депутат написав скаргу на Вадима Бруслика до ВСП і конфл

Громадська рада. Бенефіс Максима Ільченка

В ідбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. На порядку денному питання облаштування тротуарів та доріг в місті, освітлення вулиць, дитячі майданчики та закупівля необхідного для дитячих спортивних шкіл. Перші три питання в компетенції заступника міського голови з питань ЖКГ. Отже, доповідав Максим Ільченко. Ремонт доріг, тротуарів в місті – це прерогатива міської влади. І фінансування має бути з міського бюджету. Нажаль, міський бюджет, як доповів Ільченко, «потягти» все не в змозі. Зробити ремонт другої об’їзної дороги можливо тільки шляхом спільного фінансування. Міська влада спробує це зробити. Кошти на облаштування тротуару по другій об’їзній будуть закладені на наступний рік. Освітлення міста є актуальним для міста. Максим Ільченко повідомив, що це питання для нового керівника ККП є пріоритетним. Зараз на цій дільниці новий керівник. Він займається впровадженням новітніх технологій, енергозберігаючих ламп. Роботи провод